29 / 04 / 2024

Sudandaki fetö okulları

Sudandaki fetö okulları

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sudan Cumhurbaşkanlığı'nın ülkedeki FETÖ okullarının kamulaştırılmasına yönelik karar aldığını söyledi.

Gürsel Tekin'den FETÖ'ye parsel parsel arazi verildiği iddiası!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, FETÖ'nün siyasi ayağı tartışmaları hakkında konuştu. Tekin, "Önce parayı, imarı ve ihaleleri takip etsinler. Yurt dışındaki okulları ziyaret eden siyasetçilere bakılsın" dedi...

Moritanya'da FETÖ'den devralınan okullar eğitim yuvasına dönüştürüldü!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün yurt dışındaki faaliyetlerini engellemek için yürütülen çalışmalar kapsamında Moritanya'da Türkiye Maarif Vakfına devredilen okullar, bilim yuvasına dönüştürüldü.

Türkiye Maarif Vakfı Etiyopya'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı, Etiyopya’nın Harar şehrindeki Fetullahçı Terör Örgütü’ne ait okulları devraldı.

Türkiye Maarif Vakfı Pakistan'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı (TMV), Pakistan'da bulunan Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) ait okulların yönetimini devraldı.

Maarif Vakfı Afganistan'daki FETÖ okullarını devraldı!

Türkiye Maarif Vakfı, Afganistan'da bulunan ve FETÖ'ye bağlı 12 lise ve 3 dershaneyi devraldı.

Mektebim Okulları FETÖ’nün okullarına talip!

Mektebim Okulları FETÖ ile mücadele sonucunda devralınan okullara talip oldu. Mektebim Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko, 60 yeni kampüs açarak mevcut istihdamı iki yıl içinde 15 bine çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Ümit Kalko FETÖ okullarına talip oldu!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) okullarının asıl sahiplerinin halk ve devlet olduğunu aktaran Ümit Kalko, "Biz burada devletle işbirliği içerisinde bu okulları devralıp yatırımlarla destek vermeye talibiz." dedi

FETÖ'nün Çad'daki okulları Türkiye Maarif Vakfı'na devredildi!

Afrika ülkesi Çad'da Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait tüm okulların Türkiye Maarif Vakfı'na devredilmesine karar verildi.

FETÖ'den ABD’de büyük emlak dolandırıcılığı!

Uluslararası hukuk firması Amsterdam & Partners, ABD’nin Ohio eyaletinde faaliyet gösteren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile Ohio'da emlak dolandırıcılığından 19 milyon dolar gelir elde ettikleri gerekçesiyle bu okulların soruşturulması için yetkili makamlara resmi başvuruda bulundu.

FETÖ Bosna Hersek'teki okullarını devretmekten vazgeçti!

Bosna Hersek'te, Fetullahçı Terör Örgütü'yle bağlantılı Bosna Sema Eğitim Kurumları, bünyesindeki okulları Bosna Hersek İslam Birliğine devretmekten vazgeçti.

Irak, FETÖ okulları için harekete geçti!

Irak'ta, Fetullahçı Terör Örgütü'ne ait okulları Eğitim Bakanlığı bünyesine devretmenin planlandığı bildirildi.

Manisa'da Milli Eğitim Bakanlığı'na devredilen okullar!

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında Olağanüstü Hal Kararnamesi ile kapatılan ve Milli Eğitim Bakanlığına devredilen okulların ilk öğrencileri ders başı yaptı.

Bakanlığa devredilen FETÖ okulları yenilendi!

Yüzlerce FETÖ okulu, bakanlıkça uygun görülen eğitim-öğretim mekânları haline getirildi ve koridora açılmayan hiçbir gizli bölge, kapalı mekân bırakılmadı.

Sudandaki fetö okulları Haberi

Sudandaki fetö okulları


Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sudan Cumhurbaşkanlığı'nın ülkedeki FETÖ okullarının kamulaştırılmasına yönelik karar aldığını söyledi.


Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) okullarına yönelik kamulaştırma ön kararının Ocak ayında alındığını ancak FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından sürecin hızlandırıldığını belirtti. Bu bağlamda Sudan Cumhurbaşkanlığı'nın kamulaştırılma çalışmalarını başlattığını ifade eden Aydın, çalışmalar için Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı'ndan bir heyetin çağrıldığını dile getirdi.


Aydın, heyetin biri başkent Hartum ve diğeri Nyala'da bulunan bu okulların kamulaştırılma sürecinde bilgilendirileceğini anlattı. 


Darbe girişiminden sonra Sudan'daki resmi ve sivil birçok platformdan Türkiye'ye destek yönünde açıklamalar yapıldığını hatırlatan Aydın, "Halen elçiliğimize destek amaçlı ziyaretler sürüyor. Darbe sonrası malum örgüt hakkında birçok platformda bilgilendirme yaptık, yapmaya devam ediyoruz." dedi.


Öte yandan, Cumhurbaşkanlığının Sudan'da bulunan...