16 / 05 / 2024

Suha Özkan mimarlık

Suha Özkan mimarlık

Mimar Suha Özkan kimdir? Mimar Suha Özkan, bugüne kadar hangi işlere imza attı? Mimar Suha Özkan, bugün hangi çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Suha Özkan...

Hifa Mimarlık İnşaat Mobilya Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hifa Mimarlık İnşaat Mobilya Nakliyat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Fatih Özkan tarafından kuruldu.

Alfa Construction Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alfa Construction Mimarlık Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Burak Özkan tarafından kuruldu.

Utopıan Mimarlık Ve Elektrik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Utopıan Mimarlık Ve Elektrik Ticaret Limited Şirketi Beşiktaş'ta Alican Yeşilbaş ve Muhammet Murat Özkan ortaklığında kuruldu.

Arbuild Mühendislik Mimarlık Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arbuild Mühendislik Mimarlık Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Avcılar'da Ömer Özkan Kurt tarafından kuruldu.

An Studio Mimarlık Mühendislik Danışmanlık Eğitim Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

An Studio Mimarlık Mühendislik Danışmanlık Eğitim Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Rabia Aytül Özkan tarafından kuruldu.

Azade Özkan Mimarlık Ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Azade Özkan Mimarlık Ve Danışmanlık Limited Şirketi Kağıthane’de  50 bin TL sermaye bedeli ile  Azade Özkan tarafından kuruldu.

Bosphorium Mimarlık İnşaat Tekstil Mobilya Lojistik Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bosphorium Mimarlık İnşaat Tekstil Mobilya Lojistik Reklam Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Remzi Özkan tarafından kuruldu.

Cofact Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi kuruldu!

Cofact Mimarlık Ve Mühendislik Limited Şirketi bugün Kadıköy'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Hakkı Can Özkan, Mustafa Ümit Özkan ve Özlem Özdener Özkan ortaklığında kuruldu.

Tech Mimarlık Cephe İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tech Mimarlık Cephe İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kartal'da 25 bin TL sermaye bedeli ile Umut Özkan tarafından kuruldu.

Ök İnşaat Mimarlık Tasarım ve Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Ök İnşaat Mimarlık Tasarım ve Danışmanlık Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 250 bin TL sermaye bedeli ile Burhanettin Kılıç ve Turan Erdem Özkan tarafından kuruldu.

Arsen Mimarlık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Arsen Mimarlık İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Volkan Özkan tarafından kuruldu. 

Has Tema Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Has Tema Mimarlık Mühendislik Ve İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Yasin Özkan ve İbrahim Necmett Bakkallar ortaklığında kuruldu. 

Cyberstudıo Mimarlık Anonim Şirketi kuruldu!

Cyberstudıo Mimarlık Anonim Şirketi bugün Gaziosmanpaşa'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyma Nur Özkan tarafından kuruldu. 

Suha Özkan mimarlık Haberi

Suha Özkan mimarlık

Suha Özkan kimdir?

Suha özkan, 1945 yılında Ankara'da doğdu. Ortadoğu Teknik üniversitesinde Mimarlık Eğitimini tamamladıktan sonra, Londra'daki Architectural Association'da tasarım teorisi okudu. 


Dr. Özkan teori ve mimarlık tarihi, tasarım, yerel form ve acil konutlar üzerine yoğun çalışmalarda bulundu ve bu konular üzerinde pek çok makale ve monograf yayınladı. ODTÜ'de 15 yıl boyunca mimari tasarım ve tasarım teorisi üzerine dersler verdi ve 1978'de dekan yardımcılığı görevine geldi; 1979'da ise rektör yardımcılığına getirildi. 


Kuze Amerika, Avrupa, Orta, Güney ve Güneydoğu Asya ve Ortadoğu'da dersler ve konferanslar verdi. Pek çok mimari proje yarışmasında juri üyesi olarak görev yaptığı gibi, Paris üniversitesi, Lozan üniversitesi, York ve Trondheim üniversitelerinde de diploma ve doktora jurilerinde bulundu. Ankara'daki Tepe Mimarlık Kültürü Merkezi'nin ve XXI. dergisinin kuruluş çalışmalarında bulundu. 


2000 senesinin...