03 / 05 / 2024

şükrü kızılot hürriyet köşe yazısı

şükrü kızılot hürriyet köşe yazısı

Şükrü Kızılot Hürriyet gazetesinde yazdığı köşesinde bugün gayrimenkul satışından kazanacağınız avanatajları ve kazançları sıralıyor. Gayrimenkul satımında elde edeceğiniz kazançlar ve detayları Şükrü Kızılot'un köşesinde yer alıyor..

Antalya Büyükşehir Meclisi'nde Kızılot sahili tartışıldı!

Büyükşehir Belediyesi Temmuz Ayı olağan meclisinde Kızılot sahili tartışıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kızılot bölgesinde bulunan bir büfenin ihale yolu ile Akseki Belediyesi'ne verildiğini belirterek, "Buralar milletin yeridir" dedi.

Antalya Kızıot Sahili'nin Akseki Belediyesi'ne devredilmesine tepki!

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Kızılot sahilini protokol ile AKP'li Akseki Belediyesi'ne vermesine Manavgat Belediye Bakanı Şükrü Sözen ve Manavgat halkı büyük tepki gösterdi.

Kocaeli Körfez'deki Hürriyet Caddesi yenilendi!

Körfez ilçesinin önemli arterlerinden olan Hürriyet Caddesi tamamen yenilendi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı kent genelinde yol yenileme çalışmalarına devam ediyor.

Mardin Kızıltepe Hükümet Konağı’nda kazı çalışmaları başladı!

Mardin Kızıltepe ilçesinde yeni yapılacak Hükümet Konağı’nda kazı çalışmasına başlandı. Resmi kurumları bir çatı altında toplayacak Hükümet Konağı’nda, vatandaşlara tek elden hizmet verilmesi hedefleniyor.

Emsal kira bedeli nedir? Nasıl uygulanır?

Kira geliri elde edenlerin ‘Evi düşük bir kiraya çok yakın arkadaşıma, sevgilime kiraladım’ deme şansları yok. Hürriyet yazarı Şükrü Kızılot, 'Emsal kira bedeli' uygulamasını yazdı...

Şükrü Kızılot kimdir?

Sinpaş GYO’da Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev alan Şükrü Kızılot kimdir? Prof. Dr. Şükrü Kızılot, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Şükrü Kızılot'un biyografisi..

Şükrü Kızılot, Akkent Konutları Ekonomi Sohbetleri'nde konuşma yaptı!

Akkent konutları Ekonomi Sohbetleri’nin ilk toplantısında konuşan Prof. Dr. Şükrü Kızılot, OSTİM ve İvedik OSB üyelerine yeni torba kanundaki vergi düzenlemeleri ile güncel vergi uygulamalarını anlattı...

Şükrü Kızılot yoğun bakımda!

Türkiye’nin önde gelen vergi uzmanlarından ekonomi yazarı Prof. Dr. Şükrü Kızılot dün akşam saatlerinde Ankara’da beyin kanaması geçirdi. Kızılot dün akşam saat 20:00'de bilinç kaybı sebebiyle hastaneye götürüldü.

Kira sözleşmenizde kefil varsa dikkat!

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Prof. Dr. Şükrü Kızılot'un kira sözleşmesinde kefil imzasının da yer alması ile değişen damga vergisi hakkındaki 'Kiraya kefil olmanın 5 kat vergisi var' başlıklı yazısı.. "

Gayrimenkulünüzün tapudaki değerini yükseltebiliyorsunuz!

Şükrü Kızılot Hürses Gazetesi' ndeki bugünki köşesinde gayrimenkullerin tapudaki değerini yükseltilebilir mi? konusunu kaleme aldı. Öncelikle, çok kişinin özellikle sade vatandaşın farkında olmadığı sorunları açıklayalım...

Madenciye erken emeklilik müjdesi!

Şükrü Kızılot Hürrriyet gazetesinde yazdığı yazısında torba yasayı ele aldı. Yasayla üç ayrı kesime ‘erken emeklilik’ müjdesi veriliyor. Bu kesimler, çalışan anneler, Bağ-Kur borcu olanlar ve yeraltı işçileri.

İnşaat ve onarma işlerinde özel vergileme!

Hürses Gazetesi Yazarı Şükrü Kızılot bugünkü köşesinde inşaat ve onarma işlerinde özel vergilendirme ile ilgili bir yazı paylaştı. İşte Hürses Gazetesi Yazarı Şükrü Kızılot bugünkü yazısı...

Aidatını ödemeyenin bürosu, dükkânı ve mağazası satılacak!

"Aidatını ödemeyenin bürosu, dükkânı ve mağazası da diğer maliklere satılacak." Hürriyet gazetesi yazarı Şükrü Kızılot, herkesin merak ettiği "apartman aidatı" konusuna köşesinde açıklık getirdi.

şükrü kızılot hürriyet köşe yazısı Haberi

şükrü kızılot hürriyet köşe yazısı

Gayrimenkul satıp bir taşla 13 kuş vurmanın yolu... ÖYLE bir yol var mı?" demeyin var!.. Düşük "bedelle gözüken gayrimenkulü, yüksek fiyata satıyorsunuz ve ortaya çıkan kazançtan, kurumlar vergisi ödemiyorsunuz. KDV de yok. Finansman sorununu çözüyorsunuz. Sattığınız gayrimenkulü belli bir süre ile kiralıyorsunuz. Kira süresi bitince, gayrimenkul yüksek bir bedelle ama ödeme yapmadan, şirketinize devrediliyor. Bu aşamada tapu harcı da ödenmiyor. 


Daha neler neler.. 


SATIŞIN DAYANILMAZ CAZİBESİ 


Ofis, dükkân, otel, fabrika binası, arsa, arazi, şirket binası ve depo gibi üzerinde (aktifinde) kayıtlı gayrimenkulü olan ve özellikle "nakit ihtiyacı bulunan ve "bankalardan kredi almakta zorlanan" şirketler, bu uygulamadan yararlanarak "bir taşla 12-13 kuş" vurabilirler. 

Örneğin, işini büyütmek isteyen ya da nakde ihtiyacı olan bir KOBİ, aktifinde 500 bin liraya kayıtlı ama piyasa değeri 10 milyon...