03 / 05 / 2024

Süleymanpaşada kaçak yapı

Süleymanpaşada kaçak yapı

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçe Belediyesi, İmar Kanunu'na aykırı bina, konteynır, baraka gibi yapıların mühürlenmesi ve yıkımlarına devam ediyor.

Gelibolu Yarımadası'ndaki kaçak yapılara uydudan sıkı takip!

Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı, Gelibolu Yarımadası'nda kültürel mirası tehdit eden kaçak yapıları, uydu ve insansız hava araçlarıyla (İHA) anlık takip ediyor ve yasal süreçleri uyguluyor.

Fethiye Yassıca Ada'daki kaçak yapı yıkıldı!

Muğla'nın Fethiye ilçesinde Yassıca Ada'da bulunan bir kaçak yapının yıkımı gerçekleştirildi. 

Gürsel Uçar'dan kaçak yapı yapmayın çağrısı!

Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar, ilçeye kaçak yapı yapılmaması çağrısı yaptı.

Ahmet Aras: Kaçak yapılara karşı çalışmalarımız sürüyor!

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras yaptığı açıklamada Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte kaçak yapılara karşı net bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Salda Gölü kıyısındaki bir kaçak yapı daha yıkılıyor!

''Türkiye'nin Maldivleri'' olarak bilinen, Burdur Yeşilova'da bulunan Salda Gölü'nün hemen yanındaki kaçak yapının yıkımına başlandı.

Akbük Koyu'ndaki kaçak yapılar yıkılıyor!

Menteşe Belediyesi, Akbük Koyu'nda yer alan ve idari yargı süreci tamamlanan kaçak yapıların yıkım çalışmalarına başladı...

Marmaris'te kaçak yapıların yıkımına 15 Ekim'de başlanacak!

Marmaris Belediye Başkanı Oktay, ilçede 1200 kaçak yapı bulunduğunu söyleyerek "15 Ekim sonrasında tespit ettiğimiz ve hukuki süreci tamamlanmış kaçak yapılarla ilgili müdahale gerçekleştirilecek." ifadelerini kullandı...

Kaçak yapılarla mücadele hızlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca başlatılan kaçak yapılarla mücadele hızlandı. Muğla’da tespit edilen 3 bin 200 kaçak yapı yıkılacak. Bakanlık belediyelere ‘yıkın yoksa biz yıkarız’ uyarısında bulundu.

Bursa'da kaçak yapıya havadan takip!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kaçak yapılaşma ile mücadelede kararlılıkla çalışacaklarını söyledi.

İzmit Belediyesi'nden kaçak yapılara ceza!

İzmit Belediyesi haftalık encümen toplantısı Derya Sokak’taki kaçak yapı için mülk sahibine 4 bin 16 lira, Alikahya Atatürk Mahallesi’ndeki  ilave kat inşaatına 5 bin 648 lira para cezası kesildi.

Fırtına Vadisi'nde kaçak yapıların yıkımı sürüyor!

Rize Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde, Fırtına Vadisi'nde yapılan kaçak yapıların yıkımı sürüyor...

İzmit Belediyesi'nden kaçak yapı kararı!

İzmit Belediyesi Encümen toplantısı gerçekleştirildi, toplantıda kaçak yapılarla ilgili kararlar da alındı.

Kaçak yapılaşmaya sıkı takip!

Karadeniz Bölgesi'nde, yaz aylarında yaylalara çıkanlar, milli park, doğal sit ve mera alanlarına tüm koruma tedbirlerine karşı kaçak yapılar inşa ediyor. Valilikler ise yaylalarda sıkı takibe başladı.

Süleymanpaşada kaçak yapı Haberi

Süleymanpaşada kaçak yapı

1 Ocak 2016 tarihinden 1 Mayıs 2016 tarihine kadar yapılan İmar denetimleri sonucu, 51 adet İmar Kanunu'na aykırı yapı tespit eden Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi ekipleri, kişiler haklarında yasal işlem başlattı.


ANINDA MÜDAHALE EDİLİYOR


Süleymanpaşa ilçe sınırlarında her türlü kaçak yapı ile mücadele eden Süleymanpaşa Belediyesi İmar ve Çevre Denetim ekipleri, kaçak yapılara anında müdahale ediyor. Süleymanpaşa Belediyesi ekiplerinin tespiti ya da vatandaştan gelen şikayetleri değerlendiren ekipler, kaçak yapılar hakkında aynı gün işlem yapılıyor.


MÜHÜRLEMENİN AKABİNDE YASAL İŞLEMLER GERÇEKLEŞTİRİLİYOR


3194 sayılı İmar Kanunun 32. maddesi (ruhsata tabi olduğu halde ruhsatsız olarak yapılan yapı ve eklentileri kapsar) ve 775 sayılı gecekondu kanununa göre(imar ve yapı işlerini düzenleyen mevzuata ve genel hükümlere bağlı kalınmaksızın, kendisine ait olmayan arazi veya arsalar üzerinde, sahibinin rızası alınmadan izinsiz yapılan...