04 / 05 / 2024

Sultan Abdülhamidin tarihi halısı

Sultan Abdülhamidin tarihi halısı

Sultan Abdülhamid’in yaptırdığı Türkiye’nin en büyük halılarından biri olan, Aksaray’ın Sultanhanı beldesinde restore edildi. İstanbul Valiliği’ne ait olan halının tamiri, 1,5 yıl sürdü.

ABD’li banka altında kıyametin kopacağı asıl tarihi açıkladı! Bu rakam ilk kez paylaşıldı! Görmeyen duymayan kalmasın

ABD’li banka Bank of America, altında kıyametin kopacağı asıl tarihi açıkladı. Bu rakam ilk kez paylaşıldı! Görmeyen duymayan kalmasın.

Divanhane Eski Karakol Binası neden yıkılıyor?

19. yüzyılda Sultan Abdülaziz döneminde inşa edilen Divanhane Eski Karakol Binası yol genişletme nedeniyle yıkılıyor.

Divanhane Eski Karakol Binası yıkılacak! İBB'nin başvuru reddedildi!

İstanbul Kasımpaşa'da bulunan ve Sultan Abdülaziz Han tarafından yaptırılan tarihi Divanhane’nin Eski Karakol Binası'nın yıkımının iptal başvurusu reddedildi.

145 yıllık Karadeniz-Akdeniz Otoyolu'nun yüzde 84'ü tamam!

Osman Padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen, 2’nci Abdülhamid'in rüya projesi 145 yıllık Karadeniz- Akdeniz Otoyolu Projesi’nin yüzde 84’ü tamamlandı.

Tanzanya'daki Sultan Abdülhamit Han Camisi açıldı!

Tanzanya’nın Zanzibar bölgesinde hayata geçirilen Sultan Abdülhamit Han Camisi ibadete açıldı...

Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi restorasyonunun yüzde 70'i tamamlandı!

Sultan 2. Abdülhamid’in 129 yıllık hastanesinde 400 işçi, 7 gün 24 saat çalışma yürüterek restorasyonun yüzde 70’ini bitirdi. Tarihi Hadımköy Askeri Hastanesi, koronavirüs algını sürecinde yeniden canlanıyor...

Osmanlı'nın son mirasçıları büyük servetin peşine düştü! 

1800’lü yıllarda İzmir Valiliği yapan Hacı Osman Paşa’nın oğlu Ali Ağa ile Sultan Abdülmecid ve Sultan Abdülaziz zamanında sadrazamlık yapan damadı Mehmet Emin Ali Paşa’nın torunları olan 5 ailenin bireyleri miraslarının peşine düştü...

Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yüzde 95'i tamam!

Osmanlı padişahı Sultan Abdülaziz döneminde ilk kez gündeme gelen ve II. Abdülhamid zamanında da projesi çizilen Karadeniz-Akdeniz Yolu'nun yapım çalışmalarının yüzde 95'i tamamlandı...

Mahmutpaşa'daki tarihi hanın önündeki dükkan tabelası kaldırıldı!

Mahmutpaşa'daki tarihi bir handa yer alan Sultan 2. Abdülhamit dönemine ait kitabenin önündeki dükkan tabelası bugün kaldırıldı...

Kayseri'de Gıyaseddin Keyhüsrev'in yaptırdığı tarihi köşke restorasyon!

Kayseri'de, Anadolu Selçuklu Sultanı 2. Gıyaseddin Keyhüsrev döneminde inşa edilen Hızır İlyas Köşkü'nde restorasyon çalışması başlatıldı. Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, tarihi yapılara sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktaracaklarını söyledi.

Filyos Limanı Projesi'nde sona yaklaşıldı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada "Osmanlı padişahlarından Sultan Abdülhamid döneminden itibaren hayata geçmesi planlanan Filyos Projesi'nde sona yaklaşıldı." dedi.

Filyos Limanı 2020'de tamamlanacak!

Sultan Abdülhamit döneminde planlanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla temeli atılarak yapımına başlanan Filyos Limanı'nın 2020'de tamamlanması hedefleniyor.

2'nci Abdülhamid'in miras davasında yeni gelişme!

Hacı İzzet Paşa’nın torunları, Sultan 2’nci Abdülhamid’in mirasıyla ilgili 'Dedemizin mirası Sultan’ın şahsında devlete bağışlandı. Miras talep edenlerin bu hususa da dikkat etmesi gerekir' dedi.

Sultan Abdülhamidin tarihi halısı Haberi

Sultan Abdülhamidin tarihi halısı

Dünya çapında halı restorasyon merkezi olan Aksaray’ın Sultanhanı beldesinde, 120 metrekarelik tarihi halı, 10 kişilik bir ekip tarafından 1,5 yılda restore edildi.


ABDÜLHAMİD HAN HEREKE'DE YAPTIRDI 

Sultanhanı Belediye Başkanı Fahri Solak yaptığı açıklamada, Sultanhanı’nın halıcılık sektöründe “dünyanın halı restorasyon merkezi” olarak bilindiğini söyledi.



Son olarak 19. yüzyıldan kalma özel bir Osmanlı halısının, Sultanhanı’ndaki maharetli ustalarca restore edildiğini ifade eden Solak, “Bu halı Padişah 2. Abdülhamid Han’ın yaptırdığı 19. yüzyıldan kalma Hereke halılarından biri. Bu halımız İstanbul Valiliği'nin bünyesindeydi” dedi. Solak, tarihi halının yaklaşık 120 metrekare büyüklüğünde olduğunu belirtti.



TÜRKİYE’DE İLK 5’E GİRER

20 yıldır Dolmabahçe Sarayı’nın deposunda bulunan halının restorasyonu için 10 restorasyon ustasından bir ekip oluşturulduğunu vurgulayan Solak, “Geçmişte Dolmabahçe Sarayı’nın halılarının da restorasyonunu gerçekleştiren 10 kişilik uzman ekip, 120 metrekarelik halının restorasyonunu...