10 / 05 / 2024

 sultan ahmet camii restore mi ediliyor

 sultan ahmet camii restore mi ediliyor

Sultanahmet Camisi'nde başlatılan restorasyon çalışmaları sırasında dışlık pencereler, içlerinden çelik iskele çubukları geçirilmesi amacıyla kırıldı. Bu uygulama tepkilere neden oldu. 

1933 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü'nden Sultan Ahmet'te kiralık dükkan ilanı!

1933 yılında İstanbul Milli Emlak Müdürlüğü, Azap Kapıda Hacı Ama Mahallesi'nin, Yenikapı Caddesi'ndeki beş dükkan kiralıkmış.

Ahmet Hakan: Taksim'de bir tarafta cami olsun, bir tarafta kilise!

Hürriyet yazarlarından Ahmet Hakan'ın, Taksim'de inşaatı devam eden camii ele aldığı ve yetkililere "Hamburgerci dükkânlarının önünü kapattığı bir kilise var orada... Onun önü açılamaz mı?" sorusunu yönelttiği yazısı...

Edirne Ayasofya Camii’nde restorasyon tamamlandı!

Edirne'nin Enez ilçesinde, Fatih Sultan Mehmet tarafından camiye çevrilen, 1965’te yaşanan depremden sonra hasar alıp kullanıma kapanan Ayasofya Camii, 55 sene sonra tekrar açılacak. Camii, müze olarak da gezilebilecek…

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbe kaplamaları söküldü!

Geçtiğimiz hafta olumsuz hava şartları nedeniyle müdahale edilemeyen Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbesi rüzgarın etkisini yitirmesinin ardından söküldü...

Depremde minaresi yıkılan Hacı Ahmet Tükenmez Camii'yi fırtına vurdu!

Geçtiğmiz aylarda Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremde minareleri yıkılan Avcılar Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin kubbesi son günlerde yaşanan fırtınadan etkilenerek yerinden çıktı...

Tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak!

Fatih Sultan Mehmet Han'ın yadigarı olan "Enez Ayasofyası" olarakta bilinen tarihi Fatih Camii 55 yıl sonra ibadete açılacak.

Avcılar'daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii'nin diğer minaresi de söküldü!

İstanbul’da yaşanan 5.8 büyüklüğündeki deprem sonucu hasar alan Avcılar’daki Hacı Ahmet Tükenmez Camii minaresi sökülerek yıkılmıştı. İkinci minaresi için de risk taşıdığı gerekçesi ile yıkım kararı alındı…

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Kars Sultan Alpaslan Külliyesinin inşaatı tam gaz devam ediyor!

AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan Kars Sultan Alpaslan Külliyesinin inşaatını ziyaret ederek incelemelerde bulundu. 

Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek!

Fatih Sultan Mehmet’in alemdarlarından Ali Haydar Dede tarafından Sultan II. Bayezid Han devrinde, mescit olarak inşa ettirilen, günümüzde sadece temel kalıntıları bulunan Haydarhane Camii yeniden inşa edilecek. 

Beyt Eyüp Sultan İnşaat Turizm  Yatırımları ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beyt Eyüp Sultan İnşaat Turizm  Yatırımları ve Dış Ticaret Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün Mohammed Tarık Chaabı, Ahmet Abdülaziz ve Halil İbrahim Kaymak ortaklığında kuruldu. 

Taksim Camii inşaatında çalışmalar tam gaz sürüyor!

17 Şubat'ta temeli atılan Taksim Camii inşaatında çalışmalar devam ediyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan cami inşaatı hakkında yetkililerden bilgi aldı. 

Ahmet Arslan: Mega projeler en şiddetli depremlere bile dayanıklı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi köprüleriyle Avrasya ve Marmaray tünelleri gibi dev yapıların çok büyük şiddetteki depremlerde bile ayakta kalabilecek şekilde tasarlanarak yapıldığını söyledi.

 sultan ahmet camii restore mi ediliyor Haberi

 sultan ahmet camii restore mi ediliyor

400 yıllık Sultanahmet Camisi'nin konservasyon ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. Çalışmalar sırasında dış cephedeki pencerelerin içlerinden metal çubuklar geçirilmesi için kırılması tepkilere neden oldu. 

Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre; Osmanlı mimarisinin ilk ve tek 6 minareli camisi olan çinilerinin rengi  nedeniyle  "Mavi Cami/Blue Mosque" olarak da bilinen Sultanahmet Camisi, birçok kez restore edildi. Osmanlı padişahı I. Ahmed tarafından mimar Sedefkar Mehmet Ağa'ya yaptırılan cami 1617'da ibadete açıldı.  Caminin "en kapsamlı restorasyonu" ise 6 Temmuz 2017'de başlatıldı. Restorasyon çalışmaları sırasında caminin avlu duvarının etrafına da çelik iskeleler kuruldu. Bu işlem yapılırken dışlık pencerelerin içlerinden metal çubuklar geçirildi ve pencereler kırıldı.  
 

DİKKATLİ ÇALIŞMAYI GEREKTİREN BİR RESTORASYON
 

Onlarca insan tarafından ziyaret edilen camide süren çalışmalar hakkında konuşan İstanbul Vakıflar...