05 / 05 / 2024

Sultan III. Mustafa

Sultan III. Mustafa

Estetik ve zarafetleriyle İstanbul siluetine mührünü vuran 100 önemli camiyi anlatan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. imzalı rehber kitapta, hem camiilere ilişkin A’dan Z’ye bilgi hem de hikayeleri yer alıyor

Laleli Taş Han 100 milyon TL yatırımla otele dönüştürülüyor!

Gayrimenkulün yanı sıra turizm yatırımlarına da hız kesmeden devam eden Keten Grup, İstanbul'un en eski hanlarından biri olarak bilinen, 1763'de III. Mustafa tarafından yapılan Laleli Taş Han’ı otele dönüştürüyor. 

Emin Evim Emin Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama Sanayi Ve Ticaret A.Ş.Eyup Sultan Şubesi açıldı!

Emin Evim Emin Otomotiv İletişim Organizasyon Pazarlama Sanayi Ve Ticaret A.Ş.Eyup Sultan Şubesi Eyüpsultan'da 300 milyon TL sermaye bedeli ile Mustafa Şahin tarafından açıldı.

Sultan Saray Danışmanlık ve Gayrimenkul İthalat İhracat ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sultan Saray Danışmanlık ve Gayrimenkul İthalat İhracat ve Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 450 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkader Nahhas, Mosaab Amen M. Mostafa ve Mustafa Najim A. Al Mashhadani tarafından kuruldu.

Laleli'deki tarihi Taşhan 50 milyon dolara satışta!

1763 yılında Sultan 3. Mustafa zamanında askeri amaçlı inşa edilen Taşhan binası Laleli'de yer alıyor. 87 odalı tarihi Taşhan 50 milyon dolara satışa çıkarıldı...

Filinta Mustafa'nın torunu Zeki Paşa Yalısı'nın peşinde!

Osmanlı Sultanı II. Abdülhamit’in komutanlarından olan Filinta Mustafa’nın mirasını alabilmek için dördüncü kuşaktan torunu 3 senedir hukuk mücadelesi veriyor.

Keçiören Yavuz Sultan Selim Bulvarı, konut alımlarını artıracak!

İlçenin trafik sorunu nedeniyle yıllardır göç verdiğini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile ilçenin artık tersine göç alabileceğini belirtti

Rami Kışlası müze mi oluyor?

Sultan III. Mustafa döneminde yaptırılan 220 bin metrekare alana sahip tarihi Rami Kışlası, içinde Tarih ve Medeniyet ile Eyüp El Ensari Panorama Müzesi'nin de bulunduğu şehir müzesine dönüştürülecek.

Rami Kışlası yerine ne yapılacak?

Sultan III. Mustafa döneminde yaptırılan 220 bin metrekare alana sahip Rami Kışlası, şehir müzesine dönüştürülecek. Tarih ve Medeniyet ile Eyüp El Ensari Panorama Müzesi'nin de bulunduğu şehir müzesi olacak.

Rami Kışlası şehir müzesi olacak!

Sultan III. Mustafa döneminde yaptırılan 220 bin metrekare alana sahip tarihi kışla, içinde Tarih ve Medeniyet ile Eyüp El Ensari Panorama Müzesi'nin de bulunduğu şehir müzesine dönüştürülecek.

1944 yılında Pertevniyal Valide Sultan Cami bahçesi istimlak edilecekmiş!

Aksaray semtinde Millet, Ordu ve Mustafa Kemal caddelerinin kesiştiği noktada dörtyoldan başlayarak Unkapanı'nda son bulan Atatürk Bulvarı'nın Saraçhane ile Aksaray arasında ki yolun yapımı için Valide Sultan Cami bahçesi istimlak edilecekmiş.

Mustafa Armanağan Kanal İstanbul ve Sultan 2. Abdülhamit'i anlattı!

Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, Sapanca Gölü’ nden Karadeniz’e kanalla ulaşılması ve Marmaray’ın benzeri olan Sarayburnu ile Üsküdar arasına geçit yapılması projelerinin 2. Abdülhamit döneminde düşünüldüğünü söyledi...

Mustafa Armağan Kanal İstanbul Projesi’ni ve Sultan 2. Abdülhamit’i anlatacak!

Tarihçi-Yazar Mustafa Armağan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ ın açıkladığı İstanbul’un batı yakasına yapılacak olan Kanal İstanbul Projesi’ ni hayata geçirmek isteyen Sultan 2. Abdülhamit’i anlatacak.

Mustafa Ilıcalı FSM Köprüsü için uyarı yaptı!

Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 'nün, Boğaziçi Köprüsü'nden daha fazla yorulduğunu belirtirken Köprüye bir kamyonun etkisi binlerce aracın etkisinden çok olduğunu söyledi.

Sultan III. Mustafa Haberi

Sultan III. Mustafa


Sanat tarihçisi Berica Nevin Berberoğlu’nun eserinden bazı camiileri sizin için seçtik.



SULTANAHMET CAMii


SON OSMANLI ŞAHESERi


Sultanahmet Camii, 1609-1616 yılları arasında Sultan 

I. Ahmed tarafından Mimar Sedefkâr Mehmed Ağa’ya inşa ettirilmiş. Sultanın en büyük amacı, o zamana kadar yapılmış camiilerin en büyüğünü ve en güzelini yapmak, özellikle de Ayasofya’yı geçerek daha görkemli bir yapı inşa ederek kulluğunu kanıtlamak. Yapının mimari ve sanatsal açıdan dikkat çeken en önemli yanı, 20 bini aşkın 50 farklı lale deseninden oluşan İznik çinisiyle bezenmesi.




SÜLEYMANiYE CAMii


DEPREMiN YIKAMADIĞI EŞŞiZ YAPI


Süleymaniye Camii, bir külliye olarak Kanuni Sultan Süleyman adına, 1550-1557 yılları arasında Mimar Sinan tarafından inşa edilmiştir. Mimar Sinan’ın “Kalfalık eserim” dediği camii, klasik Osmanlı mimarisinin en önemli örneklerinden biridir. Yapımından günümüze dek İstanbul’da yüzü aşkın deprem gerçekleşmesine karşın, camiinin duvarlarında...