05 / 05 / 2024

Sultanahmet Medresesi ne zaman açılacak

Sultanahmet Medresesi ne zaman açılacak

Restorasyonu tamamlanan Sultanahmet Medresesi Ramazan ayında açılacak...

Mardin'deki Zinciriye Medresesi bakım masrafları sebebiyle 2'nci kez el değiştirdi!

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin enstitü olarak kullandığı tarihi Zinciriye Medresesi, önce Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne daha sonra Birlik Vakfı’na tahsis edildi. Tahsisin sebebi ise bakım masraflarının yük olması...

Hançerli Fatma Sultan Medresesi'nde sona gelindi!

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken, kentin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından, yeni bir kültür merkezi olarak, Yıldırım İlçesi’ne kazandırılacak Hançerli Fatma Sultan Medresesi’nde çalışmalar hızla devam ediyor.

Sultanahmet Camii'ne tarihinin en kapsamlı restorasyonu!

"Blue Mosque" diye tanımladıkları Sultanahmet Camisi, 400 yıllık tarihinin en kapsamlı restorasyondan geçirilecek.

Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi'ne ödül!

Tarihi Kentler Birliği tarafından düzenlenen “Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması” sonuçlandı. Eyüp Belediyesi, Sokollu Mehmet Paşa Medresesi Restorasyonu Projesi ile süreklilik ödülü kazandı.

Bursa Hançerli Fatma Sultan Medresesi kültür merkezi oluyor!

Bursa'daki Hançerli Fatma Sultan Medresesi Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalarla ilk günkü özgün yapısıyla gün yüzüne çıktı.

Fatih Efdalzade Medresesi'nin yerine spor alanı mı yapılacak?

Fatih'teki 520 yıllık Efdalzâde Medresesi'nin yerine Ahmet Rasim Anadolu Lisesi'ne spor alanı yapılacak. Güçlendirme çalışmaları süren Ahmet Rasim Anadolu Lisesi'ndeki çalışmalarda tarihi medrese yok olma tehlikesiyle karşı karşıya.

Beyazıt Paşa Medresesi açılışa hazır!

Bursa’da yer üstünde el atmadık tarihi eser bırakmayan Büyükşehir Belediyesi’nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıtpaşa Medresesi’nde restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Bursa Beyazıtpaşa Medresesi'nde restorasyon tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıtpaşa Medresesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış töreniyle hizmete alınacağını söyledi.

Sultanahmet Dar’ül Hadis Medresesi restore edildi!

Osmanlı Padişahı 1. Ahmed tarafından Sultanahmet Külliyesi’nin bir parçası olarak 1617’de yaptırılan 400 yıllık Dar’ül Hadis Medresesi’nin 2.5 yıl süren restorasyonu tamamlandı.

1938 yılında Ayasofya Hamamı ile Sultanahmet Medresesi evrak dairesi olacak!

1938 yılında Başbakanlık, Osmanlı döneminden kalan kıymetli evrak ve vesikaların tasnif edilerek, Topkapı Sarayı'ndan ve Cevad Paşa Kütüphanesi'nden, Ayasofya Hamamı ile Sultanahmet Medresesi'ne nakledilmesine karar vermiş.

Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin gün yüzüne çıkardı 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonunda sona gelindi.Çelebi Mehmet dönemi eserlerinden biri olan tarihi medrese, kemerleri ve duvar işçilikleriyle ilk günkü orijinal halini almaya başladı.

Bursa Beyazıt Paşa Medresesi restorasyonu bitiyor!

Bursa’da yer üstünde el atmadık tarihi eser bırakmayan Büyükşehir Belediyesi’nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonunda sona gelindi.

Beyazıt Paşa Medresesi'nde sona gelindi!

Bursa’da yer üstünde el atmadık tarihi eser bırakmayan Büyükşehir Belediyesi’nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıt Paşa Medresesi’nin restorasyonunda sona gelindi.

Sultanahmet Medresesi ne zaman açılacak Haberi

Sultanahmet Medresesi ne zaman açılacak


Fatih Belediyesi ve İstanbul İl Özel İdaresi tarafından 3 milyon 966 bin 107 lira bedelle restore edilen Sultanahmet Medresesi Ramazan'la birlikte açılacak. Sultanahmet Medresesi geçmişteki gibi darü’l-hadis olarak hizmet...