06 / 07 / 2024

sultanahmetteki oteller kapandı mı

sultanahmetteki oteller kapandı mı

Fatih Belediyesi tarafından tarihi yarımada bölgesindeki otellere yönelik olarak uygulamaya konulan kapatma faaliyetleri devam ediyor. Sirkeci’deki ara sokaklarda çok sayıda otelin de kapatıldığı göze çarpıyor...

Karaköy Limanı kapandı, Nuruosmaniye dükkanları boşaldı!

Nuruosmaniye'nin devasa ve şık mağazaları zor günler yaşıyor. Dükkanlar el değiştiriyor. Katlı binalarda boşluklar çok. Cadde esnafı, "Karaköy Limanı, kapandı, kruvazier turizmi bitti" diyor.

Mardin'de 16 otel kapandı!

Mardin Turizm ve Otelciler Derneği Başkanı Güngör, kentte 2014'teki 6-7 Ekim olaylarından bugüne kadar 16 otelin kapandığını belirterek, 600 kişinin işsiz kaldığını söyledi.

Burberry'nin Bağdat caddesi mağazası kapandı!

Burberry'nin Bağdat caddesi mağazası kapandı. Birçok markanın yaptığı gibi Burberry ve Eren Holding de cirosu düşük mağazalardan vazgeçiyor.

Kapadokya'daki Ariana Sustainable Luxury Lodge Otel kapandı!

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesinde bulunan Ariana Sustainable Luxury Lodge kapandı. ABD’li turistlere hizmet vermek amacıyla Kapadokya’da hizmet vermeye başlayan otel beklediği müşteri potansiyeline ulaşamayınca kapatıldı.

41 Burda AVM'deki Bursa Kebap Evi kapandı!

Ocak ayında açılan 41 Burda AVM'de yer alan Bursa Kebap Evi kapandı. İddialara göre önceki gün Bursa Kebap Evi'ne icra memurları geldi. Bir süredir maddi sıkıntılar yaşayan restoran kapanma kararı aldı.

Son 5 yılda 83 bin 499 bakkal ve büfe kapandı!

Art arda açılan büyük market ve AVM’ler, küçük esnafın kepenk indirmesine yol açtı. Türkiye genelinde son 5 yılda 83 bin 499 bakkal ve büfenin kapandığı bildirildi.

Mudurnu Piliç'in fabrikası kapandı!

Türkiye’nin ilk entegre beyaz et üreticisi Mudurnu Piliç’in kapısına bir kez daha kilit vuruldu. Mudurnu’daki kesimhanesi geçtiğimiz günlerde kapandı. İş yerinde çalışan 300 işçiye de, yasal hakları ödenerek işlerine son verildi.

Elite World Oteller Zinciri 3 yılda 4 otel açacak!

Elite World Oteller Zinciri’nin Genel Müdürü Şınık, “3 yıl içerisinde dört yeni otel açmayı planlayan ve geçtiğimiz yıl Rusya St. Petersburg’da iki arazi almış olan bir zincir olarak Rusya’nın bu yatırım girdilerini gözardı edeceğini sanmıyoruz” dedi.

Ilgaz'da oteller sezona hazır!

Ilgaz'da oteller sezona hazır. Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden olan Ilgaz Dağı'nda otel işletmecileri, pistlerde gerekli düzenlemeleri yaparak, sezon hazırlıklarını tamamladı.

Güneydoğu Anadolu'daki oteller kapanma noktasında!

Çözüm Süreci ile turizmde bölgenin adeta parlayan yıldızı haline gelen Mardin'de, terör örgütü PKK'nın yol kesme, hendek kazma, yola patlayıcı yerleştirme eylemlerinin turizme vurduğu darbe sonucu oteller kapasitelerini düşürdü

Kapadokya'daki oteller yüzde 100 oranında doldu!

ANKARA'ya en yakın turizm bölgelerinden biri olan peri bacalarıyla ünlü Kapadokya'daki oteller, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Mardin'de oteller küçülüyor, projeler iptal ediliyor!

Mardin'de PKK eylemleri, turizme büyük darbe vurdu. Hedeflerde %80 kayıp yaşanan kentte, oteller küçülürken, projeler iptal ediliyor. Özgür Azad Güngör, "2015 kayıp yıl oldu, endişemiz 2016'yı da kaybetmemek" dedi.

Karma projelerdeki oteller İstanbul’daki doluluk oranını düşürdü!

Son yıllarda karma projelerde inşa edilen oteller, doluluk oranlarını etkilemeye başladı. Rezidansların otel konseptiyle işletilmesi, İstanbul’da doluluk oranlarını yüzde 75’ten yüzde 65’e kadar düşürdü.

sultanahmetteki oteller kapandı mı Haberi

sultanahmetteki oteller kapandı mı


Fatih Belediyesi tarafından tarihi yarımada bölgesindeki otellere yönelik olarak uygulamaya konulan kapatma faaliyetleri devam ediyor.  Özellikle küçük otellerin yoğun olarak yer aldığı Sultanahmet bölgesinde bulunan yaklaşık 100 işletme ruhsatsız ve iskansız olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Otellerin peş peşe kapatılmasından dolayı otelciler büyük tedirginlik yaşıyor. Gedikpaşa, Kumkapı, Beyazıt, Sultanahmet, Eminönü ve Sirkeci bölgelerindeki birçok otelci de bu gelişmelerden dolayı diken üstünde duruyor.


İddialara  göre Sultanahmet bölgesinde otelleri kapatılan işletmeciler örgütlendi ve seslerini kamuoyuna duyurmak için 10 Şubat Salı günü sokağa çıkmaya hazırlanıyor. Eğer bu eylem gerçekleşirse Sultanahmet Meydanı tarihinde ilk kez otelcilerin eylemine sahne olacak. 



Fatih Belediyesi iddialara ne yanıt verdi?


İddialara göre Fatih Belediyesi'nin elinde bu otellerin dışında 100'ün üzerinde kapatılması öngörülen butik otel bulunuyor. Fatih Belediyesi ise konu ile ilgili "Projeye veya...