18 / 05 / 2024

Sultanahmet'teki oteller neden kapatılıyor?

Sultanahmet'teki oteller neden kapatılıyor?

Fatih Belediyesi tarafından tarihi yarımada bölgesindeki otellere yönelik olarak uygulamaya konulan kapatma faaliyetleri devam ediyor. Sirkeci’deki ara sokaklarda çok sayıda otelin de kapatıldığı göze çarpıyor...




Fatih Belediyesi tarafından tarihi yarımada bölgesindeki otellere yönelik olarak uygulamaya konulan kapatma faaliyetleri devam ediyor.  Özellikle küçük otellerin yoğun olarak yer aldığı Sultanahmet bölgesinde bulunan yaklaşık 100 işletme ruhsatsız ve iskansız olduğu gerekçesiyle kapatıldı. Otellerin peş peşe kapatılmasından dolayı otelciler büyük tedirginlik yaşıyor. Gedikpaşa, Kumkapı, Beyazıt, Sultanahmet, Eminönü ve Sirkeci bölgelerindeki birçok otelci de bu gelişmelerden dolayı diken üstünde duruyor.


İddialara  göre Sultanahmet bölgesinde otelleri kapatılan işletmeciler örgütlendi ve seslerini kamuoyuna duyurmak için 10 Şubat Salı günü sokağa çıkmaya hazırlanıyor. Eğer bu eylem gerçekleşirse Sultanahmet Meydanı tarihinde ilk kez otelcilerin eylemine sahne olacak. 



Fatih Belediyesi iddialara ne yanıt verdi?


İddialara göre Fatih Belediyesi'nin elinde bu otellerin dışında 100'ün üzerinde kapatılması öngörülen butik otel bulunuyor. Fatih Belediyesi ise konu ile ilgili "Projeye veya plana aykırı ruhsatsız yapılar nedeniyle kapatılmaktadır" şeklinde bir açıklama yaptı.



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön