15 / 05 / 2024

Sultangazi cami inşası

Sultangazi cami inşası

Sultangazi Belediyesi tarafından inşa edilen huzurevi planlama aşamasında özelleştirildi. Huzurevi için hazırladığı imar planına "Fonksiyonların tamamı özel teşebbüslerce yapılabilir" notu ekledi.

Almanya'da Heilbronn Kent Meclisi cami inşaatı için imar değişikliğine onay vermedi!

Almanya'nın güneyinde yer alan Heilbronn Kent Meclisi, şehir merkezinde cami inşası için sunulan imar değişikliğine onay vermedi. 

TOKİ Ankara'da 91 bin 594 konutun inşasını tamamladı! 

TOKİ başkent Ankara'da inşasına başladığı 100 bin 87 konutun 91 bin 594'ünü tamamladı. Ayrıca kent genelinde 7 hastane, 191 okul, 59 cami, 5 kütüphane, 7 öğrenci yurdu, 22 spor salonu ve 38 kamu kurumu da inşa edildi. 

Hayırsever iş insanı okul inşası için Sultanbeyli’deki arsasını bağışladı! 

İstanbul Sultanbeyli'de Mehmet Altun isimli hayırsever yaklaşık 300 milyon değerindeki arsasını okul ve cami inşası için Milli Emlak Genel Müdürlüğüne bağışladı. 

Sultangazi'de cami inşaatının kubbesindeki iskele çöktü!

Sultangazi'de inşaatı devam eden cami kubbesinin iskelesi, beton dökülürken çöktü. Olayın ardından caminin etrafında tedbir alınması için geçişlere kapatıldı. 

Mehmet Ceylan: Yeni Moskova'nın inşasına talibiz!

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Ceylan: "Yaklaşık 150 milyon metrekare inşaat alanına ve 130 milyar dolarlık toplam yatırım tutarına sahip yeni Moskova'nın inşasında da aktif rol almak için iş birliği kapılarını zorlayacağız" dedi.

Türk Akımı'nın inşası için ortak girişim!

Gazprom ve BOTAŞ’ın, Türk Akımı doğal gaz boru hattının Avrupa’ya uzanacak kısmının inşası için ortak girişim kurulacak. 21 Eylül'de TürkAkım Gaz Taşıma A.Ş. adı verilen ortak girişimde yer alıp almama konusunu görüşülecek.

Türkiye'ye Namibya'dan havalimanı inşası için davet!

Namibya Ulaştırma Bakan Yardımcısı James Sankwasa, Namibya'da uluslararası standartlara sahip havalimanına ihtiyaçları olduğunu belirtti. Sankwasa, Türk yatırımcılara Namibya'ya havalimanı inşası için davet etti.

Adıyaman Otobüs Bakım İstasyonu inşasında sona gelindi!

Adıyaman Belediyesi, otobüslerin bakımının sağlıklı bir şekilde yapılması için 400 Yataklı Eğitim ve Araştırma Hastanesi karşısındaki alanda sürdürdüğü otobüs bakım istasyonunun inşasında sona yaklaşıldı.

İsrail'den Kudüs'te 800 yeni konut inşasına onay!

İsrail Kudüs Belediyesi İnşaat ve Planlama Komitesi, üç Yahudi yerleşim biriminde 800 yeni konutun inşasını onayladı. Kudüs Belediye Başkanı Nir Barkat, 800 konutun inşasına onay verdiğini açıkladı.

Ruanda'da cami inşa edilmesi için kampanya başlatıldı!

Sabah Namazı Devrimi ile İHH, eski başbakanlardan Necmettin Erbakan adına Ruanda'da cami inşa etmek için kampanya başlattı.

İskenderun Sahil Cami inşaatında son durum!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil kentin vizyon projelerinden olan Sahil Cami inşaatında incelemelerde bulundu. İşte İskenderun Sahil Cami inşaatında son durum...

Halep’in yeniden inşası için 39 milyar dolar!

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Kahramanmaraş Fuar Merkezi'nde düzenlenen törene katıldı. Törende konuşan Kaynak, Halep’in yeniden inşası için gerekli bütçenin 39 milyar dolar olduğunu belirtti.

Diyarbakır Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor!

Diyarbakır'da 'Dicle Vadisi Rekreasyon Projesi' kapsamında Kırklar Dağı'nda cami inşa ediliyor.

Sultangazi cami inşası Haberi

Sultangazi cami inşası

Sultangazi Belediyesi, kendisine ait 2 bin 886 metrekarelik, “belediye hizmet alanı” fonksiyonuna sahip olan ve üzerinde 2017 yılından beri huzurevi inşaatı yaptığı parselin imar durumunu amacına uygun kullanılabilmesi için “sosyal kültürel tesis” olarak değiştirdi. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin Plan notlarına da “Belirtilen fonksiyonların tamamı özel teşebbüslerce yapılabilir” maddesi eklendi. 

Plan değişikliğinin gerekçesi açıklanırken de inşa edilmekte olan Sultangazi Yaşlı Bakım Merkezi binasının bulunduğu parselin, özel mülkiyete konu olabilecek şekilde plan tadilatı çalışmasının yapılmasının talep edildiği aktarıldı. Plan değişikliği teklifi onay için İBB Meclisi'ne gönderildi ve şubat ayı oturumlarında gündeme alındı.

YATIRIM ARACI OLARAK KULLANILACAK 

Plan teklifine yönelik İBB Planlama Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmede, kamu mülkiyetindeki taşınmazda yer alacak fonksiyonların özel teşebbüslerce yapılabileceğinin plan notlarında önerilmesiyle kamu mülkiyetindeki taşınmazın yatırım aracı olarak değerlendirilmesinin...