05 / 05 / 2024

Sultanhanı Kervansarayı turist sayısı

Sultanhanı Kervansarayı turist sayısı

Dünyanın en büyük kervansarayı olan Sultanhanı Kervansarayı'nı, yılın ilk 7 ayında yaklaşık 250 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi. Kervansaray Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılmış.

Tarihi Sultanhanı Kervansarayı restore edildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İç Anadolu Bölgesi'ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri olan tarihi Sultanhanı Kervansarayı'nın aslına uygun şekilde restore edilerek kültürel hayata yeniden kazandırıldığını söyledi.

Aksaray Sultanhanı Kervansarayı restore edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Aksaray'daki Anadolu'nun ayakta kalan en büyük kervansarayı olan Sultanhanı Kervansarayı'nın restorasyonu yapılacak.

Sultanhanı Kervansarayına turist ilgisi!

Dünyanın en büyük kervansarayı olan Sultanhanı Kervansarayı'nı, yılın ilk 7 ayında yaklaşık 250 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi. Kervansaray Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırılmış.

Son 30 yılda turist sayısı 120 kat arttı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkan Yardımcısı Halim Mete, Türkiye'nin, dünyanın turizm devlerinden biri haline geldiğini belirterek, "Son 30 yılda dünyadaki turist sayısı 5 kat artarken, ülkemize gelen turist sayısı 120 kat arttı" dedi.

5 yılda 8,3 milyon yerli turist erken rezervasyondan faydalandı!

Yerli turist 'erken rezervasyon'la tatile çıktı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından hazırlanan Türkiye Erken Rezervasyon 2014 Raporu'na göre, 5 yılda 8,3 milyon yerli turist erken rezervasyon kampanyasından faydalandı.

Madagaskar, turist sayısını artırmayı hedefliyor!

Madagaskar, turist sayısını artırmayı hedefliyor. Madagaskar Turizm Bakanlığı Genel Sekreteri Jano, AA'ya yaptığı açıklamada, ülkeye gelen turistlerin sayısının 2013'tekine göre 2 kat artırılmasının amaçlandığını belirtti.

Paris yine dünyanın en çok turist çeken şehri oldu!

Paris yine dünyanın en çok turist çeken şehri oldu. Fransa'nın başkenti Paris, 2013 yılında da dünya turizm rekortmenliğini diğer kentlere bırakmadı. Paris'i geçen yıl 32,3 milyon turist ziyaret etti...

Aksaray Sultanhanı tarihi halıların onarım işiyle dünyada bir marka haline geldi!

Aksaray Sultanhanı tarihi halıların onarım işiyle dünyada bir marka haline geldi. Uluslararası halı restorasyon merkezlerinden Aksaray’ ın Sultanhanı beldesi, dünyanın önde gelen saray, köşk ve müzelerinin tarihi halılarını restore ediyor.

İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 16 arttı!

Bu yılın ocak-şubat ayında İstanbul'u ziyaret eden yabancı turist sayısı, geçen yıl ile karşılaştırıldığında yüzde 16 oranında artarak 1 milyon 149 bin 291'den 1 milyon 331 bin 337'e yükseldi.

İstanbul'a gelen turist sayısı yüzde 16 arttı!

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İstanbul'a bu yılın ocak-şubat ayında gelen yabancı turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 16 artarak 1 milyon 331 bin 337 olduğunu açıkladı...

İzmir'e gelen turist sayısı yüzde 126 arttı!

Sıcak havaların ve kruvaziyer turizminin olumlu yansımasıyla Şubat ayında Ege'nin İncisi İzmir'e 42 bin 708 turist geldi. Geçen yılın aynı döneminde sayı 17 bin 830'da kalmıştı

Yakup Koçal: Yalova'ya 2 milyon turist çekme hedefimiz var!

YALOVA ' yı marka yapmak ve turist çekebilmek için turizm yatırımlarına önem verdiklerini söyleyen Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, bu kapsamda birbir müzeleri açtıklarını kaydetti...

Şakir Nuhoğlu: Mardin’e 5 milyon turist hedefliyoruz!

Saadet Partisi (SP) Mardin Artuklu Belediye Başkan adayı Şakir Nuhoğlu, son yılların turizm gözde merkezi olan Mardin'de hedeflerinin 5 yıl içinde 5 milyon turist getirisini sağlamak olduğunu belirtti...

Sultanhanı Kervansarayı turist sayısı Haberi

Sultanhanı Kervansarayı turist sayısı


Dünyanın en büyük kervansarayı olan Sultanhanı Kervansarayı'nı, yılın ilk 7 ayında yaklaşık 250 bin yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi.


Sultanhanı belde Belediye Başkanı Fahri Solak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sultanhanı Kervansarayı'nın 1229 yılında Anadolu Selçuklu Sultanı 1. Alaeddin Keykubad tarafından yaptırıldığını, günümüze ulaşan dünyadaki en büyük kervansaray olduğunu söyledi.


Kervansarayların ortalama her 20 kilometreye bir yapıldığını belirten Solak, "Selçuklular için İpek Yolu üzerindeki en büyük ve en önemli kervansaray Sultanhanı'dır. Sultanhanı, aynı zamanda Selçuklulara başkentlik yapan Konya'ya da kale vazifesi görmüştür" dedi.


Kervansarayın 5 bin metrekarelik alanı kapladığını dile getiren Solak, şunları kaydetti:


"Yazlık ve kışlık bölümü bulunan Sultanhanı Kervansarayı'nın, dış ve iç kapısı mermerden yapılırken, bu özelliği ile diğer kervansaraylardan ayrılır. 3 gün yeme içmenin bedava olduğu kervansarayda bütün yük...