18 / 05 / 2024

sultani

sultani

Türkiye'nin gıda sektöründeki en önemli ihracat kalemlerinden biri olan üzümde üreticilerin büyük bir merakla beklediği alım fiyatı açıklandı.

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Adnan Polat, Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesi için 30 yıl uğraştı!

Adnan Polat, eski adıyla Mekteb-i Sultani ve Galatasaray'ın manevi kurucusu kabul edilen Gül Baba'nın Macaristan'daki türbesinin restorasyonu için neredeyse 30 yıl uğraştı, iki ülke arasında yaşananlara bakılırsa da bu çaba işe yaradı.

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Abdullah Gürer kimdir?

2012 yılında Sektörde büyümek adına Nova Mimarlık ile güçlerini birleştirerek Nova Sultani Mimarlık’ı kuran Mimar Abdullah Gürer kimdir? Abdullah Gürer hangi işlere imza attı?

Sur-u Sultani restore ediliyor!

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Topkapı Sarayı Müzesi, İstanbul arkeoloji Müzeleri ve Gülhane Parkı’nı çevreleyen Sur-u Sultani’nin restorasyonuna başlandı.

İstanbul'un tarihi surlarının restorasyonu başlıyor!

Fatih Sultan Mehmet'in 1478 yılında Topkapı Sarayı ile birlikte inşa ettirdiği 4 kilometrelik Sur-u Sultani, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore ediliyor.

İstanbul Sur-u Sultani restore edilecek!

Kültür Bakanlığı’ndan İstanbul Surları için mega proje! Roma İmparatorluğu döneminden kalan 22 km’lik surlar restore edilecek. Çalışmalara Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethinden sonra inşa ettirdiği “Sur-u Sultani”den başlanacak.

Sur-u Sultani 3 etapta restore edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Topkapı Sarayı'nı çevreleyen tarihi surların restore edilmesi için çalışma başlattı. Yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki surlar 3 etapta projelendirilecek..

Tarihi yarımada içerisindeki tarihi eserler birer birer restore ediliyor!

Tarihi yarımada içerisinde imar faaliyetleri ve doğal nedenlerle tahrip olan tarihi eserler birer birer elden geçiriliyor. Topkapı Sarayı Sur-i Sultani çevresindeki tarihi surların restorasyonunu Bakanlığa tahsis edilmesi için çalışma başlattı...

Mimar Sinan'ın torunları, miras davasını AİHM'e götürdü!

Mimar Sinan torunuyuz diyen aile, Mimari Sultani Sinanuddin Atik Yusuf Bin Abdullah Vakfı'na kayıtlı mallardan alacağını 2.2 milyar olarak tespit etti. Torba yasa, vakıf fazlalarına ait ödemelere 5 yıl sınırı getirince aile AİHM'e başvurdu

Sur-i Sultanideki binalar Turizm Bakanlığı'na devredilecek!

Dün Ankara büromuzu ziyaret eden Ertuğrul Günay’ın sohbet esnasında telefonu çaldı. Arayan Maliye Bakanı’ydı ve Günay’a göreve geldiğinden bu yana beklediği haberi verdi: Sur-i Sultani’deki binalar 3

Topkapı Sarayı yenileniyor!

Sur-u Sultani'nin içindeki eklenti yapılar yıkılacak, tarihi yapılar ise eski günlerine dönecek

Bizans müzesi kurulacak mı?

İstanbul 2010 Ajansı tarafından hazırlatılan plan Sur-i Sultani'yi, Osmanlı, Bizans ve Klasik dönemleri temsil edecek müzelerle donatmayı hedefliyor

sultani Haberi

sultani

Manisa'da bir dizi açılışa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üreticilerin dört gözle beklediği Sultani çekirdeksiz üzümün de fiyatını açıkladı. 1 Eylül'de ihracat sezonu başlayacak Sultani üzümün alım fiyatı yüzde 100'ün üzerinde arttı. Alım fiyatının hasat döneminin başında açıklamasının nedeninin çiftçinin emeğinin heba edilmemesi ve istismarların engellenmesi olduğunu belirten Erdoğan, yılda 5000 milyon dolarlık ihracat geliri sağlayan 9 numaralı Sultani çekirdeksiz kuru üzümün daha önce 13 lira olan fiyatının 27 lira olarak belirlendiğini söyledi. Erdoğan üreticilerden bir an önce üzümlerinin toplanıp, bir hafta içinde kurutulup ihracat yoluna çıkarılmasını istedi.

 

Muhalefet 35-36 TL istemişti

Öte yandan muhalefetin üzüm fiyatı için alım fiyatı önerisi 35-36 lira civarındaydı. İYİ Partili Ümit Özlale, çitçilerle yaptıkları görüşmeler ve maliyet artışları nedeniyle bu yıl 9 numara çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının...