02 / 05 / 2024

Erdoğan beklenen rakamı açıkladı

 Erdoğan beklenen rakamı açıkladı

Türkiye'nin gıda sektöründeki en önemli ihracat kalemlerinden biri olan üzümde üreticilerin büyük bir merakla beklediği alım fiyatı açıklandı.



Manisa'da bir dizi açılışa katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, üreticilerin dört gözle beklediği Sultani çekirdeksiz üzümün de fiyatını açıkladı. 1 Eylül'de ihracat sezonu başlayacak Sultani üzümün alım fiyatı yüzde 100'ün üzerinde arttı. Alım fiyatının hasat döneminin başında açıklamasının nedeninin çiftçinin emeğinin heba edilmemesi ve istismarların engellenmesi olduğunu belirten Erdoğan, yılda 5000 milyon dolarlık ihracat geliri sağlayan 9 numaralı Sultani çekirdeksiz kuru üzümün daha önce 13 lira olan fiyatının 27 lira olarak belirlendiğini söyledi. Erdoğan üreticilerden bir an önce üzümlerinin toplanıp, bir hafta içinde kurutulup ihracat yoluna çıkarılmasını istedi.

 

 

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön