18 / 05 / 2024

Erdoğan beklenen rakamı açıkladı

 Erdoğan beklenen rakamı açıkladı

Türkiye'nin gıda sektöründeki en önemli ihracat kalemlerinden biri olan üzümde üreticilerin büyük bir merakla beklediği alım fiyatı açıklandı.



 Erdoğan beklenen rakamı açıkladı

Türkiye kuru üzüm ihracatında ilk sırada

Türkiye çok önemli bir üretici ve ihracatçı konumunda.Toplamda 4 milyon hektar bağda yılda ortalama 4 milyon ton üzüm üretilirken, bu üretimin 2 milyon tonu sofralık, 1,5 milyon tonu kurutmalık ve 450 bin tonu da şaraplık olarak kullanılıyor. Dünya kuru üzüm ihracatında Türkiye birinci sırada yer alıyor. 2021 yılı verilerine göre ihracattaki payımız yüz 31.3. İkinci sırada yüzde 10,4 ile İran, üçüncü sırada ise yüzde 9,4 ile ABD yer alıyor.  Dünya yaş üzüm üretiminde ise İspanya, Çin ve Fransa ilk üç sırayı alıyor.

 

Toprak Mahsulleri Ofisi açıkladı! Kırmızı mercimek alım fiyatı belli oldu!

Fındık fiyatları ile ilgili beklenmedik gelişme! İşte detaylar!

TMO, 22 Ağustos'ta fındık alımına başlayacak! Tam 11 noktada! 14 Ağustos 2022 fındık alım fiyatları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön