17 / 05 / 2024

Erdoğan beklenen rakamı açıkladı

 Erdoğan beklenen rakamı açıkladı

Türkiye'nin gıda sektöründeki en önemli ihracat kalemlerinden biri olan üzümde üreticilerin büyük bir merakla beklediği alım fiyatı açıklandı.



 Erdoğan beklenen rakamı açıkladı

Muhalefet 35-36 TL istemişti

Öte yandan muhalefetin üzüm fiyatı için alım fiyatı önerisi 35-36 lira civarındaydı. İYİ Partili Ümit Özlale, çitçilerle yaptıkları görüşmeler ve maliyet artışları nedeniyle bu yıl 9 numara çekirdeksiz kuru üzüm fiyatının en az 35,60 lira olması gerektiğini belirtirken CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ise 35-36 liranın altında açıklanacak fiyatın kabul edilemez olduğunu ifade etmişti.

Geçen yıl resmi rakamlara göre 270 bin ton olarak açıklanan rekolte tartışma yaratmış borsalarda yaklaşık 300 bin ton üzümün işlem gördüğü belirtilmişti. Üreticiler bu yıl mazot ve gübre fiyatları başta olmak üzere girdi maliyetlerinin çok hızlı artığını ve üretimin geçen yılın altında kalacağını açıklamıştı.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön