30 / 04 / 2024

Cumhurbaşkanı Erdoğan kesin kararı açıkladı! AVM'ler 11 Mayıs'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Erdoğan kesin kararı açıkladı! AVM'ler 11 Mayıs'ta açılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'normalleşme planı'nı açıkladı. Plana göre AVM'ler 11 Mayıs'ta kesin olarak açılacak...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 'normalleşme planı'nı açıkladı. Tüm dünyaya hızla yayılan koronavirüs olarak bilinen COVID-19 karşısında örnek bir başarı kazanıldığını anlatan Erdoğan, normalleşme planının aytıntılarını paylaştı.

Erdoğan'ın açıkladığı normalleşme planının en dikkat çekici başlığı AVM'lerin açılış tarihi oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AVM'lerle ilgili son noktayı kordu ve alışveriş merkezlerinin 11 Mayıs tarihinden itibaren açılacağını söyledi.

AVM'lerde denetim

Yeni dönemde AVM'lerde kapı dedektörleri yeniden ayarlanacak ve daha hassas hale getirilecek. Güvenlik görevlileri ateşi yüksek olanları ve maske kurallarına uymayanları içeri almayacak. Teknoloji artık sağlık için kullanılacak. Bu kapsamda  kameralar şimdi sosyal mesafe nedeniyle uyarı vermeye başlayacak.

Ortak gider kavgası

Birleşmiş Markalar Derneği, AVM'lerin açılması durumunda kiracı durumunda bulunan mağaza işletmelerinin 90 gün boyunca kiralarına ödemeyeceğini iletti. Maaliyetlerinin yükseldiğini iddia eden mağaza sahipleri ''AVM'ler açılsa bile içeri giren müşteri sayısı çok kısıtlı olacak. Maliyetlerimiz ciddi oranda yükseldi. Dolaysıyla kira ve ortak gideri ödeyebilmemiz mümkün değil" diyor. Ancak konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi....

Birleşik Markalar Derneği’nden 'AVM'ler 3 ay kira almasın' çağrısı!

Herkes merakla bekliyordu! AVM'lerin açılış takvimi açıklandı!

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön