03 / 05 / 2024

Sur-u Sultani 3 etapta restore edilecek!

Sur-u Sultani 3 etapta restore edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Topkapı Sarayı'nı çevreleyen tarihi surların restore edilmesi için çalışma başlattı. Yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki surlar 3 etapta projelendirilecek..



Kültür ve Turizm Bakanlığı, Topkapı Sarayı'nı çevreleyen tarihi surların restore edilmesi için çalışma başlattı. Yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki surlar 3 etapta projelendirilecek. 3 etabın da devam eden proje çalışmasının haziran ayında tamamlanması hedefleniyor. Projelerin Koruma Bölge Kurulu tarafından onaylanmasının ardından yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki Sur-u Sultani'nin restorasyonu gerçekleştirilecek. Restorasyon çalışmasıyla, Topkapı Sarayı'nı barındıran surların da eski ihtişamına kavuşması sağlanacak. 


FATİH YAPTIRMIŞTI 

Fatih Sultan Mehmet, 1453'te İstanbul'u fethedince, yarımada ucunu bir üçgen şekline sokan "Sur-u Sultani" surlarını yaptırdı. Surlar 28 kule ile desteklenmiş olup, Demir Kapı, Bab-ı Hümayun, Otluk Kapı olarak adlandırılan 3 büyük kapı ve 3 küçük kapı ile 70 hektar büyüklüğündeki saray alanına giriş sağlanmıştı.


Sabah


Geri Dön