06 / 05 / 2024

Sur-u Sultani restorasyon

Sur-u Sultani restorasyon

Fatih Sultan Mehmet'in 1478 yılında Topkapı Sarayı ile birlikte inşa ettirdiği 4 kilometrelik Sur-u Sultani, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore ediliyor.

Sur-u Sultani 3 etapta restore edilecek!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Topkapı Sarayı'nı çevreleyen tarihi surların restore edilmesi için çalışma başlattı. Yaklaşık 4 kilometre uzunluğundaki surlar 3 etapta projelendirilecek..

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas'ta restorasyon çalışmaları başlıyor!

Anadolu'nun yanı sıra farklı coğrafyaları da eserleriyle nakış nakış işleyen Mimar Sinan'ın doğduğu Ağırnas Mahallesi'nde sokak sağlıklaştırması ve restorasyon çalışmaları başlıyor.

Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanlarına belge zorunluluğu!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha belge zorunluluğu getirilildiğini duyurdu. Bahsi geçen meslekler arasında Tarihi Eser Koruma ve Restorasyon elemanları, Liman Forklift Operatörü, gibi meslek grupları yer alıyor...

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Terörün yıktığı Sur’u devlet yeniden inşa etti!

Terör örgütü PKK mensupları tarafından yıkılan Sur, devlet tarafından yeniden inşa edildi. Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde ihya çalışmaları başlatıldı.

Sur Yapı Antalya lansman öncesi fiyatları!

İlk etapta 1000 dairenin satışa sunulduğu Sur Yapı Antalya'da lansman öncesi ön satış günlerine özel fırsatlar sunuluyor..

Sur Yapı Antalya daire fiyatları ne kadar?

1.000 dairenin satışa sunulduğu  Sur Yapı Antalya projesi kentsel dönüşüm projesi olarak inşa ediliyor. Peki Sur Yapı Antalya daire fiyatları ne kadar?

Sur Yapı Antalya tam fiyat listesi!

İlk 1.000 dairenin satışa sunulduğu Sur Yapı Antalya projesi toplam 19 bin konut, home ofis, dükkanlardan oluşuyor. Sur Yapı Antalya tam fiyat listesi minimum 107 bin TL'den başlıyor.

Sur Yapı Antalya Kentsel Dönüşüm fiyatları!

Sur Yapı Antalya Kentsel Dönüşüm fiyatları 107 bin TL'den başlıyor. Ön satışa özel fırsatların sunulduğu Sur Yapı Antalya Konutları 2019 yılında teslim edilecek...

Topkapı Sarayı'nda en kapsamlı restorasyon başladı!

Topkapı Sarayı'nda tarihinin en kapsamlı restorasyonu başlatıldı. Topkapı Sarayı restorasyon bütçesinin yaklaşık 220 milyon TL olduğu açıklandı. 

Şanlıurfa Barutçu Hanı restore ediliyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Şanlıurfa'daki en önemli tarihi hanlardan birisi olan Barutçu Hanı’nın restorasyon çalışmalarını başlattı.

Tekirdağ Büyükşehir'den Doğanca Evi restorasyon açıklaması!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Doğanca Evi" olarak bilinen tarihî binada restorasyon çalışmalarının durdurulduğu yönündeki haberlerle ilgili basın açıklaması yaptı.

Tarihi Hereke Kalesi restorasyon çalışmaları sürüyor!

Körfez ilçesinde yer alan ve Doğu Roma İmparatorluğu döneminde 640'lı yıllarda yapıldığı tahmin edilen Hereke Kalesi'ndeki restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Sur-u Sultani restorasyon Haberi

Sur-u Sultani restorasyon
Fatih Sultan Mehmet'in 1478 yılında Topkapı Sarayı ile birlikte inşa ettirdiği 4 kilometrelik Sur-u Sultani, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore ediliyor. Bir yıl sürecek çalışmanın bitmesinin ardından tarihi surların, Haliç bölümündeki Kara Surları ve Marmara Surları da, kademeli olarak restore...