02 / 05 / 2024

Sulukule çökme

Sulukule çökme

İstanbul'un Fatih ilçesinde bulunan Sulukule çevresi risk altında. 10’uncu Yıl Caddesi yanında bulunan surlardaki bir burç çöktü.

Lübnan'da 1600 Suriyelinin yaşadığı binalar çökme riski nedeniyle boşaltılıyor!

Lübnan makamları, güneydeki Cenub kentine bağlı El-Bisariyye bölgesinde yaklaşık olarak 1600 Suriyeli mültecinin yaşadığı ve çökme tehlikesi olan 4  binadan meydana gelen kompleksi boşaltıyor...

Çökme tehlikesi olan Yerebatan Sarnıcı ne olacak?

Geçtiğimiz günlerde restore edilen Yerebatan Sarnıcı'nın ziyarete kapalı bölümünde yer alan sütunlarda çökme tehlikesi olduğu saptanmıştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel, sarnıç için çalışmaların hemen başlaması gerektiğini dile getirdi.

Yerebatan Sarnıcı'nda çökme tehlikesi tespit edildi!

Bir süre önce başlayan Yerebatan Sarnıcı restorasyonunda korkutan bulgulara ulaşıldı. İBB Kültür Varlıkları Daire Başkanı Oktay Özel'in açıklamasına göre; sarnıç ve etrafındaki binalar çökme riski nedeniyle tehlike altında.

Profesör Murat Sunkar'dan deprem sonrası çökme uyarısı!

Fırat Üniversitesi İnsani ve Sosyal Bilimler Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Sunkar deprem sonrası çökme uyarısı yaptı.

İstanbul Örnektepe ve Sulukule'de mahalle evleri açıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun seçim vaatlerinden biri olan mahalle evlerinin ilk ikisi Beyoğlu Örnektepe ve Fatih Karagümrük Sulukule'de açıldı. 

Beyoğlu'nda 2 katlı metruk binada çökme!

İstanbul Beyoğlu'nda, boş olduğu öğrenilen 2 katlı binada çökme yaşandı.

Konya'daki Kuva-yı Milliye Karargâhı olan konakta çökme tehlikesi!

1919'da Anadolu’nun birçok beldesine kurulan Kuva-yı Milliye karargâhlarından birisi olan Konya’nın Beyşehir ilçesindeki karargâh çökme tehlikesiyle karşı karşıya. 

Kastamonu'da spor salonu inşaatının çelik çatısında çökme!

Kastamonu Turhan Topçuoğlu Şehir Parkı yakınındaki spor salonu inşaatının çelik çatısında çökme meydana geldi.

Küçükçekmece'de çökme tehlikesi bulunan 5 katlı bina boşaltıldı!

Küçükçekmece İnönü Mahallesi 1. Kocatepe Sokakta bulunan 5 katlı bir bina, yanında devam eden bir inşaattan dolayı daha önce çökme riskine karşı tahliye edilmişti. Dün gece binadan gelen sesler üzerine, mahalle sakinleri sokağa döküldü...

Diyarbakır'da çökme tehlikesi olan binada güçlendirme çalışmaları başladı!

Diyarbakır'ın merkez Kayapınar ilçesindeki 7 katlı binada çökme tehlikesine karşı güçlendirme çalışmaları başlatıldı...

İstanbul Üniversitesi Vefa binası çökme riski taşıyor!

İstanbul Üniversitesi'in Vefa ek binası çökme riski ile karşı karşıya. Bina için çürük raporu verildiğini belirten öğrenciler, binada eğitim görmek istemediklerini ifade ettiler...

Tarsus'ta hastane inşaatında çökme meydana geldi!

Mersin Tarsus'ta hastane inşaatında çökme meydana geldi. İnşaatta hasarın oluştuğu olayla ilgili olarak soruşturma başlatıldı. 

Beyoğlu’nda çökme tehlikesi olan binaya yıkım kararı!

İstanbul Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, 2 Ekim'de Beyoğlu'nda tahliye kararı verilen binanın çökme tehlikesine karşı yıkımına karar verildiğini duyurdu...

Sulukule çökme Haberi

Sulukule çökme

İstanbul Fatih’te 10’uncu Yıl Caddesi'nde yer alan surlardaki bir burç çöktü. Olay sırasında surların bazı bölümlerinde derin çatlaklar meydana geldi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, 5’inci yüzyılda Doğu Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilen surların çöken bölümü havadan görüntülendi. 

Fatih Sulukule çevresinde restorasyon çalışmaları devam ediyor. Tarihi surlar, için temmuz 2018’de yeniden bir restorasyon süreci başlatılmıştı. Daha önce 4 kere restore edilen surlar için yenileme çalışmalarının Kasım 2019'da tamamlanması planlanıyor.

13 Ocak tarihinde Fatih Sulukule çevresinde surlardan kopan parçalar bir servis aracının üzerine düşmüş, can kaybı...