14 / 05 / 2024

Sulukule projesi yine AB raporunda

Sulukule projesi yine AB raporunda

AB Komisyonu'nun Türkiye ile ilgili olarak 2012 İlerleme Raporu'nda Sulukule projesi ve Roman sürgünü 6'ncı yılında 6'ncı kez yer aldı

Nef, ABD'de markalı arsa projesi için düğmeye bastı!

Erden Timur, uzun zamandır sadece yurt içinde değil yurt dışında da yine markalı konut projeleri hayata geçiriyor. Fakat bugüne kadar hiç markalı arsa işine adım atmamıştı. Timur, yurt dışında markalı arsa projesi için harekete geçti.

Avrupa’nın en iyi karma projesi ödülü MESA'nın!

Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde yaptığı projeler ve aldığı ödüllerle adından söz ettiren mimari tasarım ofisi iki design group, Londra’dan yine Avrupa’nın En İyi Karma Kullanımlı Projesi ödülünü alarak döndü.

Konya metro projesi yine ertelendi!

Konya'da son 3 yerel seçiminde Tahir Akyürek'in "vaatleri" arasında birinci sırada bulunan metro projesi yine ertelendi.

Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi 2. ihalesi iptale edildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi'nin ikinci etap ihalesine yine teklif veren firma çıkmadı. İhale bir kez daha iptal edildi. 

Uşak'a bin konutluk TOKİ projesi müjdesi!

Sanayi bölgesinden konut ve ticari alana dönüşümü içeren bir projeyi yaşama geçirerek yine bir ilke imza attıklarını belirten Başkan Cahan, “Dar gelirli ve emeklilere yönelik bin konutluk bir TOKİ projesi de yapacağız” dedi

Malatya Hanımın Çiftliği Dönüşüm Projesi gün sayıyor!

Beydağı Kentsel Dönüşüm Projesi’ni TOKİ ile birlikte hayata geçiren Malatya Büyükşehir Belediyesi, yine sağlıksız yapılaşmanın olduğu Taştepe-Hanımın Çiftliği bölgesinde yeni bir dönüşüm projesi hayata geçiriyor.

Şirinyer Parkı projesi yine mahkemelik oldu!

İzmit Büyükşehir ile Buca Belediyesi'nin işbirliğinde hayata geçirmek için planladıkları Şirinyer Parkı projesi yine mahkemelik oldu.

Buca Şirinyer Parkı'na yine itiraz var!

İzmit Büyükşehir ile Buca Belediyesi'nin 81 bin metrekarelik cazibe alanı yalatmak için hazırladığı Şirinyer Parkı Projesi'ne imkan sağlayan ancak 2012 yılında yargı kararıyla iptal edilen imar planlan revize edildi. Yeni planlara Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası yine itiraz etti

Manavgat Karpuzçay’da HES yine mahkemelik oldu!

Manavgat'ta Karpuzçay üzerinde birinci kısmı tamamlanan 3 hidroelektrik santralı (HES) projesi için verilen ‘ÇED Gerekli Değildir’ raporu yine adliyelik oldu.

Gölcük Tünel Geçişi Projesi’nde ön proje hazırlandı!

Gölcük'te yapımına kısa süre içinde başlanacak olan Hisardere Köprülü Kavşak ihalesi ile yine Gölcük'te trafiğini büyük ölçüde rahatlatacak olan battı­- çıktı projesi, ilçemize büyük fayda sağlayacak.

Gaziray projesinin ihalesi 1 Ekim'e ertelendi!

Gaziantep Büyükşehir Belediye'nin TCDD ile birlikte hayata geçirmeyi planladığı Gaziray Projesi, yine ertelendi. 17 Eylül'de yapılması planlanan ihale bu kez 1 Ekim 2015'e ertelendi.

Sulukule kentsel dönüşümde son durum!

Sulukule, Kentsel Dönüşüm Projesi sonucunda kimliğini yitirmiş. Bu projeyle korunacağı söylenen kültüre bu sokaklarda rastlamak mümkün değil.

Sulukule'ye kentsel dönüşüm yaramadı mı?

Sakinlerinin renkli kültürüyle akıllarda yer etmiş Sulukule'de bugün sessiz sokaklar, çoğunlukla boş evler var. Kentsel Dönüşüm Projesi sonucunda gerçekleşen bu değişim sonucunda semt kimliğini yitirmiş.

Sulukule projesi yine AB raporunda Haberi

Sulukule projesi yine AB raporunda
Kentsel yenileme çalışmalarının, 'topluluklar yerlerinden edilmeden ve istihdam çabaları ile el ele yürütülmesi' gerektiği vurgulanan raporda, projenin Danıştay tarafından iptal edildiği hatırlatıldı. Raporun 33'üncü sayfasında, Romanlarla ilgili şu tespitler yer aldı: ''Kentsel yenileme mümkün olan yerde, topluluklar yerinden olmadan şeffaf şekilde ve istihdam çabaları ile ile yürütülmelidir. Romanların sağlık hizmetlerine erişim güçlüğü ve barınma koşulları gibi durumlarda sorunlar devam ediyor. Romanların sorunlarının çözülmesi konusunda kapsamlı strateji oluşturulması gerekmektedir....