21 / 07 / 2024

Sümela restorasyon

Sümela restorasyon

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kansız, "Önümüzdeki aylarda Sümela 'nın, kapalı yerleri de dahil olmak üzere restore edilerek ziyarete açılması için ihale gerçekleştireceğiz" açıklamasında bulundu.

Sümela Manastırı’nda 410 bin liralık restorasyon çalışması başlayacak!

Trabzon Maçka’ da Altındere Vadisi’ nin dik yamaçlarında, deniz seviyesinden 1150 metre yükseklikte doğal yapı ile bütünleşmiş Sümela restorasyonu için 410 bin TL ödenek ayrıldı...

Depremde büyük hasar alan 1.600 yıllık o yapı için kollar sıvandı! Restorasyon çalışmaları resmen başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde, Diyarbakır'daki 1600 yıllık Saint George Kilisesi, büyük hasar görmesinin ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Diyarbakır Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü restorasyon çalışmaları başlattı.

Kalyon Vakfı tarafından restore edilen Vaniköy Camii ibadete açıldı!

Kasım 2020'de ahşap çatısı ve müştemilatı yanarak zarar gören Vaniköy Cami, Kalyon Vakfı tarafından yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.

Kapalıçarşı, İstanbul depremine hazırlanıyor! Zemin sıvılaşmasına müdahale edildi: Restorasyon bu yıl bitecek! 

Kapalıçarşı'da yaklaşık üç senedir süren restorasyon çalışmalarında sona geliniyor. Kapalıçarşı, deprem riskine karşı da güçlendiriliyor. 

Ölümcül tehlike nedeniyle kapalı olan Sümela Manastırı ziyarete açıldı! İşte açık olduğu saatler

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaca ünlü Sümela Manastırı yeniden ziyarete açıldı. Uzun süredir restorasyon ve bakım çalışması yapılan manastır Ramazan Bayramı'nın ilk gününde kapılarını ziyaretçilere açacak.

Şahintepe'deki Azatlı Baruthanesi'nde restorasyon başlıyor!

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Kanal İstanbul’un güzergahında olan Şahintepe’de bulunan Osmanlı yapısı Azatlı Baruthanesi’nin yıkılmaya yüz tutmuş halini gösteren bir video paylaştı. Polat, "Osmanlı yapısının içler acısı hali… Restorasyon için çalışmalara başlıyoruz” dedi.

Sümela'nın teleferik ihalesi 6 ay içinde yapılacak!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Sümela'ya inşa edilecek teleferik için 6 ay içinde ihaleye çıkılacağını açıkladı. 

Esadiye Cami restorasyonla ayağa kaldırılıyor!

Elazığ'da UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ndeki tarihi Harput Mahallesi'nde Artuklu dönemi 800 yıllık Esadiye Cami, 4 senedir süren restorasyon çalışması ile yeniden ayağa kaldırılıyor

Niğde'ye kentsel dönüşüm ve restorasyon müjdesi!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Niğde'de tarihi ve kültürel yerlerde süren restorasyon çalışmalarını denetledi.

Trabzon körfez ülkelerinin yeni gözdesi oldu!

Doğa ve yayla turizminin yanı sıra Sümela Manastırı, Ayasofya, Atatürk Köşkü gibi çok sayıda tarihi ve turistik değere sahip Trabzon, yabancı yatırımcıların da ilgi odağı haline geldi.  

Harem-i Hümayun'un 3 bölümünde restorasyon çalışmaları tamamlandı! 

Topkapı Sarayı'nın Harem-i Hümayun bölümünde bulunan Valide Taşlığı, Ocaklı Sofa ve Çeşmeli Sofa, 6 yıldır süren restorasyon çalışmalarının ardından yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine tekrar açıldı. 

Sümela Ormancılık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sümela Ormancılık Mühendislik Ticaret Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İlhan Türk tarafından kuruldu.

Balıkesir'deki Pazarlık Camisi'nin 4 yıllık restorasyonu tamamlandı!

Balıkesir Edremit'te 169 yıl önce inşa edilen Pazarlık Camisi, 4 yıl süren restorasyon çalışması tamamlandı. Cami ibadete açıldı.

Sümela Manastırı ve Trabzon Ayasofya Camii açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sümela Manastırı 2. Etap Açılış Töreni ve Trabzon Ayasofya Camii Restorasyon Sonrası Açılış Töreni'ne video konferansla katıldı.

Sümela restorasyon Haberi

Sümela restorasyon

Trabzon'a geçen yıl 22, bu yıl ise 39 gemi geldiğini, böylece bu alanda yüz 100 artış sağlandığını belirten Kansız, "Kravaziyer turizmi ile ilimize gelen turist sayısı 15 bini aşmıştır. Gelen insanların hepsi ekonomik olarak güçlü insanlar. Bunlara sunacağımız ürünler, eğitim olarak insanlarımızın, esnafımızın davranış biçimi, liman sahasında karşılanmalarında sağlayacağımız imkanların iyileştirilmesi gerekmektedir" dedi. 

Kansız, bir yılda kruvaziyer sayısını 22'den 39'a çıkartan iradenin, bunu 69'a da çıkartabileceğini vurgulayarak, bunun için kentteki altyapı eksikliklerinin giderilmesi, liman sahası ve çevresinin acil olarak iyileştirilmesi gerektiğini kaydetti. Kent turizmine katkı sağlamak için tarihi Alacahan'ın restore edilerek devreye sokulduğunu, restorasyonu tamamlanmak üzere olan Kızlar Manastın'nın da önümüzdeki yıl yeniden turizme kazandırılacağını bildiren Kansız, yörenin en önemli turizm merkezlerinden Maçka ilçesindeki Sümela Manastırı'nın da kapsamlı restore edilmesi...