29 / 04 / 2024

Kalyon Vakfı tarafından restore edilen Vaniköy Camii ibadete açıldı!

Kalyon Vakfı tarafından restore edilen Vaniköy Camii ibadete açıldı!

Kasım 2020'de ahşap çatısı ve müştemilatı yanarak zarar gören Vaniköy Cami, Kalyon Vakfı tarafından yaklaşık 2,5 yıl süren restorasyon çalışmalarının ardından ibadete açıldı. Açılışa Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kasım 2020'de çıkan yangında zarar görmesinin ardından Kalyon Vakfı tarafından restore edilen Vaniköy Camii'nin resmi açılışında konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Cuma namazını Vaniköy Cami'de kılan Erdoğan "Bir Üsküdar sakini ve aşığı olarak bizim de yüreğimiz yandı. Bazı kimseler buranın ranta açılacağı yalanını uydurdular. Biz bunların hiçbirine kulak asmadık." dedi.

Kalyon Vakfı tarafından restore edilen Vaniköy Camii ibadete açıldı!

Tarihi Vaniköy Cami'nin Üsküdar'ın sembol mekanlarından biri olduğunu ve 2 buçuk yıl önce çıkan yangında ağır hasar gördüğünü anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yangın sonrasında malum çevreler istismara başladılar, buranın ranta açılacağını ima ettiler. Yalanlarla İstanbullu kardeşlerimizin zihnini bulandırmaya çalıştılar. Biz yeniden ihya etmek için harekete geçtik. Kapsamlı bir hazırlık sürecinden sonra Kalyon Vakfı camimizi şehrimize kazandırmak için kolları sıvadı" diye belirtti.

Caminin restorasyonunu gönüllü olarak üstlenen Kalyon Vakfı'na canı gönülden tebriklerini ileten Erdoğan, camilerin hepsi birer ibadethane olmasının yanı sıra bu topraklara ait olunduğunu gösteren kimlik kartı olduğunu söyledi. 

Öte yandan Kalyon Vakfı restorasyonunu üstlendiği Vaniköy Camii'ne ilişkin açıklama yaptı. İşte Kalyon Vakfı tarafından yapılan o açıklamadan satır başlıkları...


Geri Dön