05 / 05 / 2024

sur kamulaştırma son durum

sur kamulaştırma son durum

Acele çıkartılan bir kamulaştırma yasasıyla 158 bin hektar yüzölçümü olan Sur’un yüzde 98’i kamulaştırılacak. O kadar bilgisiz bir kamulaştırma planı yapılmış ki, 558 tescilli binanın hemen hepsi yıkılacak.

Diyarbakır Sur'da riskli alanlar için acele kamulaştırma!

Diyarbakır Sur ve Yenişehir'de ilan edilen riskli alan sınırları içerisinde bazı taşınmazların Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırılması hakkında karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

İstanbul'un o ilçesi için son dakika kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

İstanbul ili, Silivri ilçesi, Seymen ve Çeltik mahalleleri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

Son 10 yılda kamulaştırma kararı verilen taşınmazlar TBMM'de!

Son 10 yıl içinde hakkında kamulaştırma ve acele kamulaştırma kararı verilen taşınmazlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ankara Etimesgut'ta kamulaştırma sonrası mutlu son!

Ankara Büyükşehir Belediyesi,Etimesgut Etiler Mahallesi'nde İstasyon Caddesi'ne alternatif yol projesi kapsamında gerçekleştirilen kamulaştırma sonrası yıkılan evler yerine yenilerini inşa ediyor.

İzmir Yağhaneler'deki kamulaştırma işlemleri tamamlandı!

Konak Belediyesi’nin Eşrefpaşa semt pazarını taşıyacağı Yağhaneler'deki Jandarma Alay Komutanlığı’nın boşalttığı arazideki son kamulaştırma işlemleri de tamamlandı.

Bursa Yıldırım'da 3 yılda 40.3 milyon TL'lik kamulaştırma!

Bursa Yıldırım'da son 23 yılın en yüksek kamulaştırma bedeli 3 yılda aktarıldı. İlçede 3 yılda 57 bin 327 metrekarelik kamulaştırmaya toplam 40 milyon 392 bin 307 TL aktarıldı.

Bursa Sıcaksu'daki kamulaştırma çalışmaları tamamlanıyor!

İçerisinde Sıcaksu, Kültürpark ve eski stadyumun da yer aldığı 1 milyon metrekarelik alanı sağlık ve kültür turizmi açısından hedef bölge olarak belirleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, bölgede başlattığı kamulaştırma çalışmalarına son sürat devam ediyor.

Sur'daki acele kamulaştırma kararına ilişkin 6 sorun TBMM'de!

İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Diyarbakır'ın Sur ilçesinde alınan kamulaştırma kararına ilişkin soru önergesi hazırladı. Bekaroğlu sorularının Başbakan Yıldırım tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Gaziosmanpaşa'daki acele kamulaştırma kararı meclis gündeminde!

İstanbul Milletvekili Didem Engin, 2002 yılından beri yapılan acele kamulaştırmalara ilişkin soru önergesi hazırladı. Engin, acele kamulaştırma uygulamasının son mağdurlarının İstanbul'un Gaziosmanpaşa ilçesi sakinleri olduğunu dile getirdi..

Şeyhmus Diken'den Sur'daki kamulaştırma kararı açıklaması!

Diyarbakır’ı, Sur’u en iyi bilen isimlerden biri Yazar Şeyhmus Diken. Sur üzerine çok şey yazan, söyleyen Diken Sur'daki acele kamulaştırma kararı hakkında açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar..

Sur'daki acele kamulaştırma için endişe ediliyor!

Sur’a giden CHP’liler, acil kamulaştırma kararından endişeli olduklarını açıkladı. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanları Gültan Kışanak, Dünya Kültür Mirası Listesi’ndeki Sur ilçesinde büyük tahribat yaşandığını vurguladı.

5 soruda acele kamulaştırma!

Sur ve Silopi için verilen acele kamulaştırma kararlarına yenileri eklendi ve Şırnak, Hakkari, Mardin ve Diyarbakır’da da yeni bölgelerle ilgili acele kamulaştırma kararları için ilk adım atılmış oldu. İşte 5 soruda acele kamulaştırma:

CHP heyeti Sur'da acele kamulaştırma kararını inceleyecek!

CHP, merkez Sur İlçesi'nde Bakanlar Kurulyu tarafından alınan 'acele kamulaştırma' kararanı incelemek üzere Diyarbakır'a bir heyet gönderme kararı aldı. Heyet 14 Nisan Perşembe ve 15 Nisan Cuma günlerinde bölgede incelemelerde bulunacak.

Hüseyin Aksoy'dan Sur'daki kamulaştırma kararı açıklaması!

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy "Sur'daki kamulaştırma kararı, acele kamulaştırma yetkisi veriyor. Yapılacak çalışmalara esnaf ve vatandaşlarla görüşülerek karar verilecek" dedi.

sur kamulaştırma son durum Haberi

sur kamulaştırma son durum

Evet başlığımı yanlış okumadınız. Acele çıkartılan bir kamulaştırma yasasıyla 158 bin hektar yüzölçümü olan Sur’un yüzde 98’i kamulaştırılacak. O kadar bilgisiz bir kamulaştırma planı yapılmış ki, 558 tescilli binanın hemen hepsi yıkılacak. Örneğin Ziya Gökalp’ın evi, Sülüklü han, Hasan Paşa hanı yıkıma gidecek. Tescilli bazalt taşlarından yapılmış evler bir çırpıda yok olacak. Azınlıkların sahip olduğu gayrı menkuller de yıkılacak! Konuştuğum hukukçular, tapular üstünden hiçbir inceleme yapılmadan oluşturulan bu kamulaştırmaya karşı mücadeleye başlamışlar bile. Ama hemen bir başka yasa çıkarılmış, bu yasaya göre, yeni kamulaştırma işlemine karşı mülk sahipleri hak iddia edemiyorlar. Yani astığım astık kestiğim kestik mantığı. Yasanın yürürlüğe girmesine üç gün kala, mülk sahiplerinin bin kadarı yürütmeyi durdurma davası açabilmişler.


Hukukçular ve hak sahipleri, sadece evlerinin gitmesinden dolayı infial...