05 / 05 / 2024

Sur tescilli tarihi yapı

Sur tescilli tarihi yapı

TMMOB Şehir Plancıları Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’da tank ve top atışıyla yıkılmayan evlerin neredeyse tamamının silahlarla tarandığı ve tüm eşyaların kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.

Kadıköy'deki o inşaat için koruma amaçlı imar planı hazırlandı! İBB, 'kurul kararına aykırı' dedi.

İstanbul Kadıköy’de bulunan tescilli tarihi eser Sokullu Konağı ve arkasında yer alan 2 bloklu sitenin iskan ruhsatını alabilmesi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı koruma amaçlı imar planı hazırladı... İşte detaylar...

Edirne'deki tarihi yapılarla ilgili soru önergesi verildi!

Edirne'de bulunan tescilli tarihi yapılara ve bunların restorasyonu meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Çakırlar, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Murat Kurum: Sur içerisinde yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada, "Sur'da boş alan olsa dahi yapmış olduğumuz 506 konut, tescilli 347 adet yapı dışında hiçbir şekilde Sur içerisinde yapılaşmaya müsaade etmeyeceğiz." diye konuştu.

Antalya İbradı’da tarihi yapılar onarılıyor!

Antalya İbradı'de Antalya İbradı'de kültür varlığı olan tescilli tarihi yapıların restorasyonuna başlandı. 

Sur’un inşası için 1.5 milyar lira harcandı!

Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Basri Güzeloğlu, tarihi Sur İlçesi'nde devam eden onarım çalışmalarını inceledi...

Fatih'te tarihi surun üzerindeki otel ve pansiyon yıkılıyor!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel ve 4 katlı pansiyon yıkılıyor.

Fatih'te sur kalıntıların üstüne yapılan otel şaşkına çevirdi!

Fatih'te tarihi sur kalıntılarının ve tarihi çeşmenin üzerinde bulunan 5 katlı otel görenleri şaşıtıyor.

Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyor!

Aydın Karacasu'da tarihi ev ve sokaklar aslına dönüyorAydın il Kültür ve Turizm Müdürü Murat Yılmaz, Karacasu’daki koruma altına alınan tescilli sokaklarda incelemeler yaptı.

Mimarlar Odası: Sur'daki evler cezaevine benzedi!

Mimarlar Odası Diyarbakır Şube Başkanı Şerefhan Aydın, Sur'da inşa edilen 181 yapının, 8 bin yıllık Sur'un tarihi dokusuna aykırı olduğunu söyledi ve yeni yapıları cezaevine benzetti.

Muratpaşa'daki tarihi konağa şeritli önlem!

Anlatya'nın Muratpaşa ilçesi Balbey Mahallesi’nde bulunan tarihi konak geçtiğimiz yıllarda yanmıştı. Tescilli olduğu için kalıntılarına kimsenin dokunmadığı binaya şeritli önlem alındı.

Tarihi bina yıkıldı, 2 yıl sonra yıkılamaz denildi!

Tescilli Kültür Varlığı olan fakat Melih Gökçek döneminde yıkılan başkent Ankara’daki tarihi İller Bankası binası için, geç bir karar alındı.

İzmit'deki tarihi yapılar restore ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden İzmit Belediyesi özgünlüğünü kaybetmeye başlayan tarihi tescilli yapıları restore ederek şehir tarihine kazandırıyor.

Sur Millet Bahçesi'nin yapımında sona gelindi!

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan tarihi surlar ile Hevsel Bahçeleri arasında 150 dönümlük alanda meydana gelen millet bahçesinin yapımında sona yaklaşıldı.

Sur tescilli tarihi yapı Haberi

Sur tescilli tarihi yapı

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Şehir Plancıları Odası Diyarbakır Şubesi, Sur’da tank ve top atışıyla yıkılmayan evlerin neredeyse tamamının silahlarla tarandığı ve tüm eşyaların kullanılamaz hale geldiğini açıkladı.


Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki 6 mahallede 2 Aralık’ta ilan edilen sokağa çıkma yasağı, Dabanoğlu, Savaş ve Fatihpaşa mahallelerindeki 14 sokakta geçtiğimiz hafta kaldırıldı. Yasağın kalktığı bölgede incelemelerde bulunan Şehir Plancıları Odası Diyarbakır Şube Başkanlığı, 23 Mayıs’ta yaptığı teknik gözlemler sonucunda bir rapor hazırlayarak kamuoyuyla paylaştı. Sonuç kısmında, “Kaldırılan yasağın ardından gözle görülür hale gelen ve telafisi mümkün olmayan sosyal ve mekânsal yıkımların gerçekleştiğine şahitlik etmekten utanç duymaktayız.” denilen raporda, özetle şu tespitlere yer verildi:


1)Tank ve top atışıyla yıkılmayan evlerin neredeyse tamamı silahlarla tarandı ve evlerin tüm eşyaları kullanılamaz hale geldi.


2)Sokaklar yasak...