27 / 04 / 2024

Sur yeniden inşaa

Sur yeniden inşaa

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Diyarbakır Sur ilçesinde yürütülen Koruma Amaçlı İmar Planı çalışmaları hızlandı. Bölgede 44 konutun inşaatı devam ediyor.

Sur'un yeniden inşaası 7 milyar lirayı bulacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki terörle mücadele operasyonlarının sona erdiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşasına ilişkin eylem planının detaylarını anlattı.

Terörün yıktığı Sur’u devlet yeniden inşa etti!

Terör örgütü PKK mensupları tarafından yıkılan Sur, devlet tarafından yeniden inşa edildi. Cevatpaşa, Dabanoğlu, Fatihpaşa, Hasırlı, Savaş ve Cemal Yılmaz mahallelerinde ihya çalışmaları başlatıldı.

Florida'da evler yeniden inşa edilecek!

ABD'nin Florida eyaletinde İrma kasırgasına karşı Florida Valisi Rick Scott’un olağanüstü hal ilan etmesinin ardından çağrıda bulundu. Scott, ''Evinizi yeniden inşa edebiliriz. Ancak hayatınızı yeniden inşa edemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Bölük filmi için kışla yeniden inşa edildi!

Yönetmen Aytaç Ağırlar'ın çekeceği ve Kaan Yıldırım, Hakan Kurtaş ve Alina Boz’un başrolünü paylaşacağı ‘Bölük’ filmi için beş yıl önce terk edilmiş bir kışla yeniden inşa edildi.

Musul Havalimanı yeniden inşa edilecek!

DEAŞ'ın Musul Havalimanı'na kullanılamayacak derecede zarar verdi. Havalimanının yeniden inşa edilmesi için 50 milyon dolara ihtiyaç olduğu açıklandı.

Gazze'de 4 bin konut yeniden inşa edilmeli!

Filistin Yasama Konseyi Bağımsız Milletvekili Cemal el-Hudri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıların üstünden 4 bin konutun yeniden inşa edilmeyi beklediğini ifade etti.

Bursa Müşküle'deki tarihi cami yeniden inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Müşküle'de yer alan tarihi camiyi yeniden inşa etti.

Şırnak yeniden inşa ediliyor!

Çatışmaların sona gelindiği Şırnak'ta yıkılan binaların yerine yenileri inşa ediliyor. Şehirdeki 8 mahallede yeniden inşa edilmek için harekete geçildi.

İstanbul’un 71 meydanı yeniden inşa edilecek!

İstanbul’un en önemli cadde ve meydanları yeniden inşa edilecek. 2.5 yılda yeniden düzenlenecek 71 cadde ve meydan için ihaleye çıkılacak.

Musul'da yıkılan evler yeniden inşa ediliyor!

Musul kent merkezinin batı yakasında yıkılan ve büyük zarar gören evler yeniden inşa ediliyor. Siviller, evlerini hükümetten yardım beklemeden kendi imkanlarıyla yeniden yapıyor.

Mardin Derik ve Dargeçit yeniden inşa edilecek!

İstanbul Arnavutköy Belediyesi,Mardin'in Derik ve Dargeçit ilçelerini yeniden inşa edilecek. Belediye, bölgelere iki kültür ve gençlik merkezi yapacak.

Manisa Muradiye yeniden inşa edilecek!

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Muradiye'de eski imar planına göre döşenen hatları, yeniden inşa edecek.

Türkiye, Somali'yi yeniden inşa ediyor!

Somali İnsani Yardım ve Afet İşleri Bakanı Ahmed: "Türkiye'nin, Türk Hükümetinin yardım yöntemleri diğer ülkelerden çok çok farklı. Türkler hem insani yardımda bulunuyor hem de gelişmemiz, kalkınmamız için yardım ediyor. Yani Somali'yi yeniden inşa ediyor" dedi.

TOKİ Ankara Saraycık'ı yeniden inşa ediyor!

TOKİ tarafından Ankara'nın Sincan Saraycık Mahallesi'nde büyük kentsel dönüşüm projesi yapıyor. TOKİ adeta bölgeyi yeniden inşa ediyor.

Sur yeniden inşaa Haberi

Sur yeniden inşaa

Diyarbakır’ın tarihi Sur ilçesinde yeniden inşa için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalara hız verildi. İçkale’deki Hz. Süleyman ve 27 Sahabe Camisi’nin düzenlenme çalışmaları tamamlandı. Cami çevresindeki düzenlemelerle bölge Diyarbakır halkının kullanımına açıldı. Ağır hasar gören tarihi yapıların restorasyonu da titizlikle yapılıyor. Koruma Amaçlı İmar Planı’na uygun olarak yapılan 44 konutun inşaatı sürüyor.


ASLINA UYGUN ŞEKİLDE


Tarihte bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi Sur ilçesinde geçen yıl PKK’lı teröristlerin kazdıkları hendekler ve tuzakladıkları patlayıcıları infilak ettirmesi nedeniyle oluşan tahribatın giderilmesi amacıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar devam ediyor. Yürüten çalışmalarla “terör bölgesi” algısı ortadan kaldırılmak isteniyor.


Terörden dolayı Suriçi’nde altyapının yanı sıra 2 bin 262 bina hasar gördü. Bölgede su, kanalizasyon ve elektrik alt yapısı sıfırdan kuruluyor. Evleri...