01 / 05 / 2024

Mardin Derik ve Dargeçit yeniden inşa edilecek!

Mardin Derik ve Dargeçit yeniden inşa edilecek!

İstanbul Arnavutköy Belediyesi,Mardin'in Derik ve Dargeçit ilçelerini yeniden inşa edilecek. Belediye, bölgelere iki kültür ve gençlik merkezi yapacak.



İstanbul Arnavutköy Belediyesi tarafından Mardin Derik ve Dargeçit'e iki kültür ve gençlik merkezi inşa edilecek. Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı konu ile ilgili olarak "Türkiye, Batı'dan Doğu'ya kumlan bir köprüyle tarihi bir dönüşüme ve kalkınmaya sahne oluyor. Biz de Arnavutköy Belediyesi olarak Derik ve Dargeçit'in yeniden inşasına ve şehirlerin çehresinin değişmesine yardımcı oluyoruz" açıklamalarında bulundu.


Baltacı, her iki ilçede de yaklaşık 2 dönüm arazi ve 700 metrekarelik inşaat alanı içerisinde kültür ve gençlik merkezi inşa ettiklerini söyleyerek  "İçlerinde 250 koltuklu çok amaçlı salon, kulis, engelli oturum ve seyir alanı, kütüphane, 4 adet derslik, bay-bayan mescidi ve bir takım özel üniteler bulunacak. Derik'teki kültür merkezimize kabul edilmesi durumunda şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün ismini koymayı planlıyoruz. İhale çalışması tamamlandı, iki projenin de 5 ay içerisinde Derik ve Dargeçit'e kazandırılmasını hedefliyoruz'' şeklinde konuştu.



Star


Geri Dön