08 / 05 / 2024

sur yenileniyor

sur yenileniyor

Hükümet, terör örgüt PKK'nın yakıp yıktığı Diyarbakır'ın Sur ilçesini 'Kentsel ihya çalışması' ile ayağa kaldıracak. Sur, tarihi dokusuna uygun olarak yeniden inşa edilecek.

Sur, Cizre ve Silopi yeniden inşa edilecek!

Sur, Cizre ve Silopi’de terörden temizlenen yerlerin yeniden onarılması için 8 bakanlık ortak harekete geçti. Heyetler, bölgeye gidip rapor hazırlayacak. Raporların ardından onarım başlayacak.

Diyarbakır Sur'daki tarihi eserler yenileniyor!

Diyarbakır'ın Sur ilçesindeki 16 tarihi eser ile ilgili başlatılan çalışmaların neredeyse büyük bir bölümü tamamlandı. Yenilemelere 13 milyon lira bütçe ayrıldı.

Diyarbakır Sur'a 2 milyar liralık yatırım!

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yeniden inşa çalışmaları devam ediyor. İlçe 2 milyar liralık devlet kaynağıyla yenileniyor.

Sur Yanık Çarşı'daki 400 iş yeri yenileniyor!

Diyarbakır Sur Yanık Çarşı'daki 400 iş yeri, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yürütülen "Sokak Sağlıklaştırma Projesi" kapsamında tarihi dokuya uygun yenileniyor.

Diyarbakır Sur'da terörün yıktığı işyerlerini devlet yeniliyor!

Sur'da terör örgütü PKK'nın hain saldırılarından etkilenen esnafın işyeri devlet tarafından yenileniyor. Bölge esnafı yapılan çalışmalardan son derece memnun ve umutlu olduğunu belirtti.

Diyarbakır Sur'daki Hanlar Bölgesi yenileniyor!

Diyarbakır Sur İlçesi Gazi Caddesi Hanlar Bölgesi yenileme projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uygulanacak.

Sur Yapı Güneşli projesinin ayrıntılı fiyat listesi açıklandı! 1+1'ler 226 bin TL!

Sur Yapı Güneşli projesinin ayrıntılı fiyat listesi açıklandı. Ön satış sürecinde 1+1'lerin fiyatları 226 bin TL'den başlıyor...

Sur Yapı Güneşli'de satışlara başladı!

Yeni projenin çalışmalarına başlayan Sur Yapı, sadece portföyündeki müşterilerine bildirimde bulunarak lansman öncesi satışlara başladı

Sur Yapı Güneşli adres!

Sur Yapı Güneşli projesi Bağlar Mahallesi, Yalçın Koreş Caddesi'nde bulunuyor…

Sur Yapı Güneşli projesinde 152 bin liradan başlayan fiyatlarla!

Sur Yapı Güneşli projesinde ön tanıtım günlerinde sınırlı sayıda bulunan indirimli daire fiyatları 152 bin liradan başlıyor!

Adapark'ta Sur Yapı'nın 20. yıl kampanyası devam ediyor!

Sur Yapı'nın İstanbul'un yeni çekim merkezi Sancaktepe'de bulunan, 200 milyon dolar değerindeki projesinde Adapark sakinleri meyveyi dalından yiyor

Sur Yapı İstanbul Exen projesinde 906 bin liraya 3+1!

Sur Yapı'nın Exen İstanbul projesinde 3 oda 1 salon evlerin fiyatları 906 bin liradan başlıyor…

Adapark Sur Yapı fiyat listesinde son durum! 2+1 333 bin TL!

Adapark, Sur Yapı tarafından Çekmeköy'de inşa ediliyor. Projenin son fiyat listesi açıklandı!

Sur Yapı Güneşli'de tanıtım öncesi konut satışına başladı!

İstanbul Güneşli projesinin çalışmalarına başlayan Sur Yapı'nın, portföyündeki müşterilerine bildirimde bulunarak gerçekleştirdiği ön tanıtıma ilgi büyük oldu

sur yenileniyor Haberi

sur yenileniyor


Hükümet, terör örgüt PKK'nın yakıp yıktığı Diyarbakır'ın Sur ilçesini 'Kentsel ihya çalışması' ile ayağa kaldıracak. Sur, tarihi dokusuna uygun olarak yeniden inşa edilecek. Vatandaşlar, kira öder gibi taksitle ev sahibi olacak. Esnafın zararları devlet tarafından karşılanacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan yeni imar planına göre yeni yapılan binalar ilçeye adını veren surların yüksekliğini geçmeyecek. Daha önce 7-8 katlı kaçak olan yapılara izin verilmeyecek, iki katlı evler inşa edilecek.


VATANDAŞ MAĞDUR

Terörün yakıp yıktığı ilçedeki vatandaşlar da mağdur edilmeyecek. Vatandaşlara konut için "İsterseniz evinizin bedelini verelim, isterseniz Diyarbakır'ın çeşitli yerlerinde bulunan TOKİ'den kira öder gibi taksite sizi ev sahibi yapalım" şeklinde iki alternatif sunulacak. Hükümet, Sur'da kiracı olanları, tapusu olmayanları da unutmadı. Eylem planına göre bu durumda olanlar da isterlerse kira...