17 / 05 / 2024

Surda yeniden inşaat süreci başlıyor mu

Surda yeniden inşaat süreci başlıyor mu

Maliye Bakanı Ağbal 'torba kanun' ile Sur'un yeniden inşa edilmesiyle ilgili düzenlemenin onanması üzerine, " Bu düzenlemeyle Bakanlar Kurulunun Sur ile ilgili riskli alan kararı üzerine, süratle inşaata başlanacak" dedi.

İnşaat girdi maliyeti kontrol altına alınırsa çarklar yeniden döner!

İnşaat sektöründeki maliyet artışının Ekim'de de sürdüğünü söyleyen İnsay Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İhsan Çulhalık, gerekli uygulamalar devreye alınır, inşaat ve gayrimenkul sektörü tekrar canlandırılırsa çarkların yeniden döneceğini söyledi.

Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki otel inşaatına yeniden başlandı!

Cengiz İnşaat tarafından Ekim 2022 yılında inşaatı başlanan projenin çalışmaları Aralık'ta iptal edilmişti. Cennet Koyu'ndaki inşaat çalışmaları yeniden başlatıldı. İşte ayrıntılar...

İnşaat sektörüne Maliye'den yeniden değerleme şoku!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu, bugünkü köşesinde inşaat şirketlerinin aktifine kayıtlı arsaların Vergi Usul Kanununa göre yeniden değerlemelerinin yapılıp yapılamayacağını ve Maliye'nin konuya ilişkin görüşünü kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun o yazısı...

İnşaat sektöründe yeniden değerleme sorunu!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Abdullah Tolu bugünkü köşesinde inşaat şirketlerinde yeniden değerleme sorununu kaleme aldı. İşte Abdullah Tolu'nun 'İnşaat şirketlerinde yeniden değerleme sorunu' başlıklı yazısı...

Mersin Mezitli sanayi sitesi inşaatı yeniden gündemde!

Mersin Mezitli'de yapılacak sanayi sitesinin inşaatı meclis toplantısında yeniden gündeme alındı. 

Bursa Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesi'nin inşaatı yeniden başladı!

Bursa'da inşasına başlanan fakat yüklenici firma ile yapılan sözleşmenin tasfiye edilmesi nedeniyle duran Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesinde inşaat çalışmaları yeniden başladı. 

Antalya Demre Sanayi Sitesi'nin inşaatı yeniden başladı! 

Antalya Demre Belediyesi'nce Beymelek Mahallesi'nde inşa edilen Yeni Demre Sanayi Sitesi'nde inşaat çalışmaları yeniden başladı. 

Bodrum'daki 150 yataklı hastane inşaatı yeniden başladı!

Bodrum'un en önemli sorunlarından biri sağlık tesislerinin yetersizliği olarak görülüyor. İlçede başlayan 150 yatak kapasiteli hastane inşaatı 2019'da durmuştu, şimdi ATR Yapı Proje tarafından yeniden başlatıldı. İnşaatın önümüzdeki yaza tamamlanması öngörülüyor. 

Manisa Kula Devlet Hastanesi'nin inşaatı yeniden başladı!

Yaklaşık 1 yıl önce müteahhitten kaynaklı sebeplerden dolayı inşaat çalışmalarına ara verilen Kula Devlet Hastanesi'nin yeni hizmet binasının yapımına yeniden başlandı.

Benesta Acıbadem'de inşaat yeniden başlıyor!

Dünyanın en büyük 129'uncu müteahhitlik firması olan Esta İnşaat, Benesta Acıbadem 352 projesinin inşaatına yeniden başlıyor.

Menderes Devlet Hastanesi inşaatı yeniden başlıyor!

AK Parti MKYK Üyesi ve İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Menderes Devlet Hastanesi için müjdeyi verdi. Yapımı tamamlanamayan inşaatın yeniden başlayacağı duyurdu.

Meksika'da inşaat sektörünün yeniden açılmasına izin verecek talimatlar yayımlandı!

Meksika'da tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs salgını konusunda başdanışma kurulu olan Genel Sağlık Kurulu, inşaat, madencilik, otomobil ve kamyon imalatı sektörünün yeniden açılmasına izin verecek talimatları yayımladı.

Moskova’da inşaat işletmeleri faaliyetlerine yeniden başladı!

Rusya'nın başkenti Moskova’da kısıtlamaların kaldırılmasıyla sanayi ve inşaat işletmeleri faaliyetlerine yeniden başladı.

Surda yeniden inşaat süreci başlıyor mu Haberi

Surda yeniden inşaat süreci başlıyor mu

Maliye Bakanı Naci Ağbal, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin bir an önce tekrar inşa edilmesi, tarihi ve kültürel ortamının sağlanması gerektiğine işaret ederek, "Bu düzenlemeyle Bakanlar Kurulunun Sur ile ilgili riskli alan kararı üzerine, süratla inşaata başlanacak" açıklamasını yaptı.


TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edilen, kamuoyunda "torba tasarı" olarak bilinen, "Şanlıurfa İline İstiklal Madalyası Verilmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı"nın görüşmelerinde, Diyarbakır'ın Sur ilçesinin yeniden inşasının yasal altyapısını oluşturmaya yönelik verilen önergeler tartışma yarattı.


Muhalefet, bu önergelerin son anda verilmesine karşı çıkarak, daha sonra görüşülmesini istedi.


"Yıkımı terör örgütü yaptı"


Önergeler hakkında bilgi veren Ağbal, terör örgütünün bir süredir bölgede insanların hem canına hem de malına kast ettiğini vurguladı.


Sur'un bu noktaya nasıl geldiğine bakılması gerektiğini dile getiren...