04 / 05 / 2024

suriçi kentsel sit alanı

suriçi kentsel sit alanı

Sarı: "Suriçi bölgesi kentsel sit alanıdır. . Kültür ve tabiat varlıklarımızla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ortak çalışmasıyla burada tarihi dokuyu koruyacak bir çalışma yapılacaktır" dedi.

Türk Müteahhitler Birliği: Kentsel dönüşüm için devlet desteği şart!

Türkiye Müteahhitler Birliği(TMB), ülkenin; kentsel dönüşüme, yapısal düzenlemelere, altyapı yatırımlarına ihtiyacı olduğunu ve bu çalışmaların devlet desteği olmadan yapılmasının zor olduğunu belirtti.

Kalifiye inşaat elemanı eksikliği kentsel dönüşümün hızını kesiyor!

Depremlerin etkisiyle İstanbul gibi büyükşehirlerde hızlanan kentsel dönüşüm projelerinde, yüksek maaşlara rağmen kalifiye inşaat işçisi bulma sıkıntısı yaşanıyor.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’i güvenli değil: Alan bazlı kentsel dönüşüm yapılmalı!

Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği Kentsel Dönüşüm Komisyon Başkanı Dr. Nihat Şen, Türkiye'deki yapı stokunun yüzde 40-45’inin güvenli olmadığına dikkat çekti ve kentsel dönüşüm ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Suriçi Yapı Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Suriçi Yapı Gayrimenkul Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Gültekin Kodalbaş ve Mehmet Cemal Zeybek ortaklığında kuruldu.

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta son durum ne?

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, "Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap İmar Planı"na ilişkin tanıtım açıklaması yaptı.

Kanarya Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için geri sayım başladı!

KİPTAŞ Küçükçekmece'de hayata geçireceği kentsel dönüşüm projesi kapsamında çalışmalarına devam ediyor. Kurum, halk sahipleri ile bir araya geldi. 

Trabzon Ganita-Faroz ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde son durum ne? 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Trabzon Ganita-Faroz ve Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde  çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, çalışmaları yerinde inceledi. 

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap'ta imar planları değişti!

Kuzey Ankara Kent Girişi Kentsel Dönüşüm Projesi 2'nci Etap projesi dahilinde imar planları yenilendi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yapılan değişiklikleri vatandaşlara anlattı. 

Trabzon Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temeli atıldı!

Trabzon'da hayata geçirilen Çömlekçi Kentsel Dönüşüm Projesi'nde temel atma töreni Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un katılımıyla gerçekleşti.

Trabzon Çömlekçi kentsel dönüşümde son durum!

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Çömlekçi'de devam eden Kentsel Dönüşüm Projesi’nin 1’inci etap çalışmalarını inceleyerek yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Giresunlu mimarların önceliği kentsel sorunlar!

Giresun Mimarlar Odası Başkanı Gökhan Göksu başta şehir içi ulaşımı ve kentsel dönüşüm konuları olmak üzere 15 başlıkta oluşan bir çalışma programı hazırladıklarını açıkladı.

suriçi kentsel sit alanı Haberi

suriçi kentsel sit alanı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, Diyarbakır'ın Suriçi bölgesinin kentsel sit alanı çerçevesinde korunması gerektiğini belirterek, "Kültür ve tabiat varlıklarımızla birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığımız ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın ortak çalışmasıyla burada tarihi dokuyu koruyacak bir çalışma yapılacaktır. Bu çalışma kesinlikle rant amaçlı değildir" dedi.


Sarı, "Yapı Malzemeleri Mobil Denetim Sisteminin 81 ile Yaygınlaştırılması Programı"nın ardından basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtladı.


Bir gazetecinin "Sur ve Cizre başta olmak üzere bölgedeki bazı ilçelerde yaşanan operasyonlar ve çatışmalar var. İlçeler harabeye dönmüş durumda. Bakanlık olarak sizin ilçelere yönelik projeleriniz neler" sorusu üzerine Sarı, şunları söyledi:


"Kentsel dönüşüm projelerimiz çerçevesinde riskli bölgelerde zaten dönüşüm çalışmamız bütün Türkiye genelinde var. Sur, Cizre, Silopi gibi ilçelerimizde de operasyonların en kısa zamanda biteceğini düşünerek oraya...