02 / 05 / 2024

suriye halep kalesi

suriye halep kalesi

Suriye’deki UNESCO dünya mirası listesinde yer alan tarihi Halep Kalesi’nde meydana gelen bir patlama sonucu 13. yüzyıla ait yapının güneydoğu kısmındaki duvarı yıkıldı.

Halep’te Türk müteahhidin aracına bomba: 3 ölü!

Suriye'nin Halep kentinde, biri Türk plakalı araca konularak, diğeri ise bomba yüklü aracın patlatılması ile yapılan saldırılarda Suriyeli 3 kişi hayatını kaybetti, 7 kişi ise yaralı olarak kurtuldu...

Türkiye Halep'i imar edecek!

Suriye’nin en büyük ikinci kenti olan Halep'in Türkiye’nin kontrolüne geçeceği iddia ediliyor. Bölgenin Türkiye’nin kontrolüne bırakıldıktan sonra yeniden imar edilip ayağa kaldırılacağı konuşuluyor.

Halep'in yeniden inşasının bedeli 40 milyar dolar!

Halep kentinin doğusunda Suriye ordusunun kuşatma altına aldığı sivil ve silahlı muhaliflerinin tamamı bölgeden tahliye edilirken, kentteki yıkımın faturası da çıkarıldı. Kentin yeniden inşası için 40 milyar dolar gerekecek.

Suriye Halep'e yer altı hastanesi kuruldu!

Biz Ümmetiz Platformu ve Avrasya Vakfı tarafından Suriye'nin Halep kentinde yer altı hastanesi kuruldu. Biz Ümmetiz Platformu temsilcisi Abdülhamit Altıntaş, hastanenin 25 yataklı olduğunu söyledi.

Halep Kalesi'nin duvarları patlama sonucu yıkıldı!

Suriye’deki UNESCO dünya mirası listesinde yer alan tarihi Halep Kalesi’nde meydana gelen bir patlama sonucu 13. yüzyıla ait yapının güneydoğu kısmındaki duvarı yıkıldı.

Halep Kalesi'nin duvarı yıkıldı!

Rejimin, tarihi Halep Kalesi'nden muhalif noktalara sızmak için kullandığı tüneli patlatması sonucu kalenin güneydoğu kısmındaki duvar tahrip oldu.

Suriye'nin en büyük konteyner kenti tamamlanmak üzere!

İHH öncülüğünde Halep'e bağlı Azez kentine yapılan konteyner kent, tamamlanma aşamasına geldi. Yaklaşık 7 bin kişinin barınacağı kampın, Suriye'nin ''en büyük'' konteyner kenti olacağı belirtildi.

Perre Antik Kenti ve Urartu Kalesi turist çekecek!

Bakanlık ihmal edilen antik kentleri turizme kazandırmak için kolları sıvadı. 2015 için belirlenen 'öncelik' listesine Adıyaman'daki Perre Antik Kenti de, Van'daki Urartu Kalesi de alındı.

Karaman Kalesi bilimsel sondaj ve kurtarma kazısı çalışmaları tamamlandı!

Karaman Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada; "Karaman Kalesi şehir merkezinde, şehre hakim stratejik bir tepenin (Höyük) üzerinde ve iç kale niteliğindedir.

Karaman Kalesi arkeo-parka dönüştürülecek!

Karaman Kalesi'nde yapılan hafriyat çalışmalarında tesadüfen bulunan 700 yıllık Karamanoğulları sarayını kurtarma çalışmalarında sona gelindi. İçinde taht salonu, hamam, mescit gibi bölümler bulunan saray ve kale, arkeo-park olacak.

Mardin Kalesi'nin restorasyonu mart ayında başlıyor!

218 yıl aradan sonra ilk defa restorasyon kapsamına alınan Mardin Kalesi için yüklenici firma hazırlıklarını tamamladı. Mart ayında restorasyon çalışması için kaleye ilk kazma vurulacak...

Karahisar Kalesi son teknolojiyle aydınlatıldı!

Afyonkarahisar Belediyesi tarafından 226 metre uzunluğundaki tarihi Karahisar Kalesi'nin aydınlatılması için yürütülen çalışmalarda test aşamasına geçildi. Aydınlatma ile Karahisar Kalesi'nin gündüz siluetinin gece de ortaya çıkması hedefleniyor...

İnsan Hakları Örgütü, Suriye'de binlerce evin kanunsuz olarak yıkıldığını açıkladı!

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), uydu görüntüleri, tanık ifadeleri, fotoğraf ve videolar ışığında hazırlanan "Yerle Bir Etmek: 2012-2013 Yıllarında Suriye'deki Kanunsuz Yıkımlar" başlıklı 38 sayfalık rapor, örgütün internet sitesinde yayınlandı...

suriye halep kalesi Haberi

suriye halep kalesi

Muhalifler patlama nedeniyle Beşar Esad rejimini suçlarken, Suriye’nin resmi haber ajansı SANA patlamadan “teröristleri” sorumlu tuttu. Şam Cephesi muhalif grubunun basın sorumlularından Yasir Ebu Ammar, AA’ya yaptığı açıklamada, Esad güçlerinin kaleden muhaliflerin elindeki bölgelere geçişlerde kullandığı tüneli patlatması nedeniyle tarihi yapının Güneydoğu kesiminde yer alan 4 metre yüksekliğindeki duvarın yıkıldığını söyledi. Rejim güçlerinin muhaliflerin olduğu bölgeye ulaşmak amacıyla uzun zamandır tünel kazdıklarını belirten Ammar, “Rejim, kazdığı tüneli aslında yanlışlıkla patlattı. Biz kale içerisinden muhaliflerin tarafına bir tünelin kazıldığını biliyorduk fakat tünelin hangi taraftan kazıldığını tespit edememiştik” iddiasında...