17 / 05 / 2024

suriye Palmira

suriye Palmira

Suriye'deki antik Palmira kentini sistematik olarak yok eden DAEŞ militanları, iki bin yıllık zafer takını da havaya uçurdu. Suriye Müzeler Müdürü "Bütün şehri yok etmelerinden korkuyoruz " dedi

Hamid et-Tuhri: Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek!

Barış Pınarı Harekatı bölgesindeki Tel Abyad Aşiret ve Kabileler Başkanı Hamid et-Tuhri yaptığı açıklamada, "Hedefimiz Suriye'nin yeniden imar için bir fon temin etmek" dedi.

Suriye sınırına ticaret merkezi inşa edilecek!

Barış Pınarı Harekatı ile terörden temizlenen bölgelerde ticaretin geliştirilmesi amacıyla Suriye Ticaret Merkezi inşa edilecek. 

Dünya Şehit Çocukları Vakfından Suriye İdlib'e briket ev!

Dünya Şehit Çocukları Vakfınca Suriye'nin İdlib bölgesine inşa edilen briket evler ailelere teslim edildi.

Suriye’de Ayasofya’nın benzeri kilise inşaatı!

Suriye'nin İdlib şehrine yakın Skabliya bölgesinde Ayasofya’ya benzer tasarlanan bir kilisenin inşaatına başlandı. Bu kiliseye Rusya Savunma Bakanlığı’nın katkı sunduğu ortaya çıktı.

Ayasofya'nın kopyası Suriye'de inşa edilecek: Kilise olarak kullanılacak!

Türkiye’de müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya’nın bir kopyasının, Suriye'de inşa edileceği ve kilise olarak kullanılacağı iddia edildi.

Rıfat Esed, Suriye devlet fonlarını kullanarak emlak imparatorluğu kurmakla suçlanıyor!

Beşşar Esed’in amcası Hama ve Tedmür Kasabı olarak anılan Rıfat Esed, Suriye devlet fonlarını yasa dışı yollardan kullanarak emlak imparatorluğu kurmakla suçlanıyor.

İHH Suriye'de 5 bin briket ev inşa etti!

İHH "Mazluma Çatı Olalım" sloganıyla başlatılan kampanya kapsamında Suriye'de 24 metrekare genişliğinde 1+1 konseptinde 20 bin briket evden 5 bin tanesinin inşasını tamamladı...

Putin Suriye'de daha fazla arazi ve gayrimenkul istiyor!

Rusya, Suriye'de bulunan askeri üsleri için daha fazla arazi ve gayrimenkul almak istiyor. Putin, Savunma Bakanlığı'na Suriye hükümetiyle görüşmelerde bulunması için talimat verdi.

İHH Suriye'deki briket ev hedefini 20 bine çıkardı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım yaptığı açıklamada Suriye içerisinde hayata geçirilen briket ev projesi kapsamında hedefledikleri sayıyı 20 bine çıkardıklarını söyledi.

Suriye Afrin'deki iki tarihi yapı restore ediliyor!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü Suriye'nin Afrin bölgesinde yer alan tarihi cami ile türbeyi restore edecek.

İHH, Suriye’deki briket evlerin 2 bin 800'den fazlasının inşaatını tamamladı!

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Suriye’deki briket evlerin 2 bin 800'den fazlasının inşaatını tamamladı!

Suriye'deki El Bab Ulu Camii 15 milyon TL'ye restore edildi!

Suriye'deki El Bab Ulu Camisi, 2016-2017 yıllarında DEAŞ tarafından bombalanmıştı. Vakıflar Genel Müdürlüğü, camiyi yaklaşık 15 milyon TL harcayarak restore etti...

Suriye ile İran arasında yeniden imar anlaşması yapıldı!

İranlı şirketler ve Suriye arasında, Suriye'nin yeniden imarı için anlaşmalar yapıldığı bildirildi. Suriye Başbakanı İmad Hamis başkent Tahran'da Cihangiri ile bir araya geldi...

suriye Palmira Haberi

suriye Palmira

Suriye Tarihi Eserler ve Müzeler Dairesi, DAEŞ militanlarının antik Palmira kentinde Roma döneminden kalma tarihi kemeri havaya uçurduğunu bildirdi. "Zafer takı" olarak bilinen kemerin iki bin yıllık olduğu düşünülüyor. DAEŞ militanları antik kentte iki tarihi eseri de havaya uçurmuştu. Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de haberi doğruladı. Suriye Tarihi Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Mamun Abdülkerim, "Bu, antik kentin sistematik bir şekilde yok edilmesidir. Amfitiyatro ve sıra sütunları da yıkmak istiyorlar. Bütün şehri yok etmelerinden korkuyoruz " açıklamasını yaptı. Yıkımın savaş suçu olduğunu belirten UNESCO'nun Genel Müdürü Irina Bokova, "DAEŞ"in Suriye halkını bilgisinden, kimliğinden ve tarihinden mahrum bırakma çabalarına karşı uluslararası topluma birlik olma" çağrısında bulundu. Ağustos ayının başında Baalşamin Tapınağı'nı yıkan örgüt geçen ay ise üç kule...