03 / 05 / 2024

Suriye petrol boru hattı

Suriye petrol boru hattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kerkük Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı'nın kapasitesi dolmadan Suriye üzerinden geçecek yeni bir boru hattına ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirtti.

Akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme! Yeniden açılıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, akaryakıt fiyatlarını etkileyecek gelişme müjdeyi duyurdu. Bakan Bayraktar Irak-Türkiye Petrol Boru Hattı'nın yeniden faaliyete geçeceğini açıkladı. İşte tüm detaylar...

ABD Suriye'de petrol bölgesinde askeri üs kuruyor!

Suriye'deki petrol bölgelerinde askeri varlığını artıran ABD, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Rimelan'da yeni bir askeri üs kuracağını duyurdu.

BTC'den 3,3 milyar varil petrol sevk edildi!

Bakü-Tiflis-Ceyhan Ham Petrol Boru Hattı'nın son durağı Adana'nın Ceyhan ilçesindeki Haydar Aliyev Deniz Terminali'nden 2006 yılından itibaren 4 bin 300'den fazla tanker ile 3 milyar 314 milyon 965 bin varil ham petrol sevk edildi.

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı için acele kamulaştırma!

Batman-Dörtyol Petrol Boru Hattı Karayolu Deplase Projesinin Gerçekleştirilmesi Amacıyla Diyarbakır İli Sınırları İçerisinde Yer Alan Bazı Taşınmazların Boru Hatları ile Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de şöyle yer aldı.

Kerkük-Ceyhan boru hattı hafta sonuna kadar onarılacak!

Geçtiğimiz haftalarda saldırılar nedeniyle petrol sevkıyatının durduğu Kerkük-Ceyhan boru hattının hafta sonuna kadar onarılmış olacağı belirtildi.

Şırnak Doğalgaz Boru Hattı ihalesine 5 teklif geldi!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ) tahmini bedeli 25 milyon dolar olan Şırnak Doğalgaz Boru Hattı inşaat ihalesi için verilen 5 teklif arasında, en düşük rakamı 29 milyon 886 bin dolarla üçlü bir konsorsiyum önerdi.

Capex Boru Hatları Altyapı Su Petrol Gaz Elektrik İnşaat Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Capex Boru Hatları Altyapı Su Petrol Gaz Elektrik İnşaat Ticaret Anonim Şirketi, Benjamin Schmill Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 500 bin TL sermaye ile 30 Aralık'ta Kağıthane'de kuruldu.

Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı ihalesi 9 Şubat'ta!

Irak gazını Türkiye'nin ulusal şebekesine bağlaması öngörülen Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı yapım işi, 9 Şubat 2016'da Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından ihale edilecek.

Tosyalı Holding gaz ve petrol taşıma borusunu yerli üretecek!

Türkiye’nin dev doğalgaz ve ham petrol taşıma projelerinde ithalat yoluyla karşıladığı çelik borular, artık yerli üretilecek. Holding Deniz altına da döşenebilecek nitelikli çelik boru yatırımı kararı aldı.

Suriye'den geçecek petrol boru hattına ihtiyaç yok!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kerkük Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı'nın kapasitesi dolmadan Suriye üzerinden geçecek yeni bir boru hattına ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirtti.

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattı için 4 ilde kamulaştırma!

Irak-Türkiye Ham Petrol Boru Hattının deplase edilmesi amacıyla Şırnak, Şanlıurfa, Gaziantep ve Osmaniye bazı taşınmazların Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılması kararı verildi.

Dolfen Yapı ve Petrol Hattı projesi durduruldu!

Körfez ' deki Petline firmasına ait Dolfen Yapı ve Petrol Boru Hattfyla ilgili çevrecilerin açtığı davada mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Kerkük'ten Erbil'e yeni petrol boru hattı!

Merkezi Irak hükümetinin, petrol ihracını artırmak için Kerkük'ten Erbil'e yeni bir boru hattı yapma çalışması başlattığı bildirildi...

Suriye petrol boru hattı Haberi

Suriye petrol boru hattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kerkük Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı'nın kapasitesi dolmadan Suriye üzerinden geçecek yeni bir boru hattına ihtiyaç olacağını düşünmediğini belirtti.


Bakan Yıldız, Dünya Rüzgar Günü'nde Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliği (TÜREB) Yönetim Kurulunu kabulünün ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.


Tel Abyad'daki Türkmenler ile Arapların ayrıştırılmaya çalışılmasıyla ilgili gelişmeleri kaygı verici olarak değerlendiren Yıldız, buradan yeni bir ham petrol boru hattı geçirilmesi ile ilgili planlar bulunup bulunmadığı sorusuna, "Bu yeni bir plan değildir. Saddam Hüseyin zamanında dahi 5 ayrı projeyle gerek Akdeniz'e, gerekse Irak'ın ihracatı ile alakalı proje dizaynları yapılmıştır ama Kerkük Yumurtalık Ham Petrol Boru Hattı'nın kapasitesi dolmadan böyle bir proje ihtiyacının olacağını düşünmüyorum. Böyle bir projenin de gerçekleşebileceğini düşünmüyorum. Enerji sektörü ile alakalı güzergahlar, boru hatları...