08 / 05 / 2024

Suriye şirketleri

Suriye şirketleri

Türkiye’de ticari faaliyet gösteren Suriyeliler, Türk iş adamlarıyla ortaklık arıyor. Gayrimenkul, ithalat-ihracat, tarım, inşaat, gıda, tekstil, turizm, eğitim gibi alanlarda faaliyet gösteren Suriyeli işadamları Türkiye'de şirket kuruyor.

Suriye, İranlı inşaat şirketlerinin radarında!

Suriye’de savaş sonrası çalışmalar yapılıyor. İranlı inşaat şirketleri Suriye’nin başkenti Şam’ın kenar mahallelerinde birçok proje inşa etmeye hazırlanıyor.

Rus inşaat şirketleri Suriye’de havalimanı inşa edecek!

Suriye Planlama ve Uluslararası İşbirliği Kurumu Başkanı İmad Sabuni, Suriye-Rus hükümetler arası komisyonun toplantısında imzalanan anlaşmalar kapsamında Suriye’nin Tartus kentinde havalimanı ve aşı üretim fabrikası inşa edeceklerini açıkladı.

Türk inşaat şirketleri Libya’ya geri dönüyor!

Türk şirketleri Libya’ya geri dönüyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Libya ziyaretinde Türklerin yarım kalmış 18.5 milyar dolarlık projelerinin devamına ve ülkenin yeniden inşasında görev alması konusunda anlaşıldı.

Suriye'nin yeniden inşası Türkiye'ye 150 milyar dolar kazandırır!

Suriye’de savaş sonrası dönemin hazırlıkları başladı. Ülkenin yeniden inşası için 180 milyar dolarlık bir yatırım öngörülüyor. Türk inşaat sektörü komşusunu yeniden ayağa kaldırmak için hazırlıklara şimdiden başlanmasını istiyor.

Türk şirketleri Katar'da çok sayıda köprü ve bina inşa etti!

Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Şeyh Ahmed Bin Jassim Bin Mohammed Al Thani​,"Türk şirketleri Katar'ın gelişmesinde muazzam rol oynamaktadır. Çok sayıda köprü, bina inşa ettiler." açıklamasında bulunduç

Havayolu şirketleri 3. havalimanını sabırsızlıkla bekliyor!

Türk havayolu şirketleri, 3. havalimanının hayata geçirilmesiyle İstanbul'un havacılık açısından konumunun daha da güçleneceğini ve Türk havacılık sektörünün öneminin daha da artacağını bildirdi.

Jim Yong Kim: Suriye'nin yeniden inşası 180 milyar doları bulur!

Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim, Suriye'nin yeniden inşa edilmesinin milyarlarca dolara mal olacağını belirtti. Jim Yong Kim, "Suriye'nin yeniden inşa edilmesinin maliyeti 150-180 milyar dolar olur" dedi.

Suriye'deki Palmira kentinde restorasyon başlıyor!

Birinci ve ikinci yüzyılda yaşamış birçok medeniyetin kesiştiği Palmira kenti, antik harabelerle dolu. Suriye Antikçağ Yapıtları ve Müzeler Direktörü Mamoun Abdülkerim’e göre, onarım ekibi, yeniden Suriye’nin eline geçen kentte onarıma başlamaya hazır.

JLL, dünyanın en etik şirketleri arasında!

JLL, üst üste dokuzuncu kez Ethisphere Enstitüsü tarafından “Dünyanın En Etik Şirketleri” arasında gösterildi. Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Alkaş, 10 yıldır belirlenen listede dokuz kez yer alabilmenin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Pentagon'dan ABD'nin Suriye'de 2 havaalanı inşa ettiği iddialarına yalanlama!

ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde iki havaalanı inşa ettiği iddialarını yalanlayan Pentagon, sadece bazı ikmaller yaptıklarını söyledi ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde iki havaalanı inşa ettiğine dair haberlere Pentagon'dan yalanlama geldi.

Suriye'de yerel mimariye uygun şehir kuralım!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriyeli mülteciler konusunda dünyaya çağrıda bulundu. Erdoğan, ''Suriye'nin kuzeyine bir şehir kuralım. Ülkeden çıkacak olanları, Türkiye'dekileri orada iskan etme imkanımız olabilir'' dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’de şehir kurmak istiyoruz!

Türk müteahhitler mülteci sorunu için elini taşın altına koymaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Suriye’de şehir kurmak istiyoruz’ açıklamasına TOKİ ve Türk gayrimenkul sektöründen tam destek geldi.

Türk inşaat şirketleri yeni adres olarak Azerbaycan’ı seçti!

Yabancıya gayrimenkul satışını arttırmak isteyen Türk inşaat şirketleri yeni pazar arıyor. Müteahhitlerin Ortadoğu’dan sonraki adresi Azerbaycan oldu. Bu yıl ilk kez Bakü’de düzenlenen Azerbaycan Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na 38 şirket katıldı.

Suriye şirketleri Haberi

Suriye şirketleri

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’ndan (DEİK) yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye’nin önde gelen iş adamlarının, Suriye’de edinmiş oldukları sektörel tecrübeleri doğrultusunda Türkiye ekonomisine büyük katkılar sundukları belirtti.

Milliyet Gazetesi'nden Mithat Yurdakul'un haberine göre gayrimenkul, ithalat-ihracat, tarım, kozmetik, inşaat, gıda, tekstil, teknoloji, turizm, eğitim, sağlık, plastik, sigorta, lojistik, çelik yapı, temizlik, ambalaj gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Suriyeli iş adamlarının Türk muadilleri ile Türkiye’deki yatırım amaçlarına dair işbirliği fırsatlarını değerlendireceği açıkladı. Firmalar arası ikili görüşmelerin yapılacağı İstanbul’daki toplantıda, önemli ortaklıklar kurulmasını planlıyor.

Yatırımlar artıyor

TEPAV’ın hazırladığı rapora göre, Suriyelilerin Türkiye’deki yatırımları büyük bir artış kaydetti. Rapor kapsamında, Ekim 2018’de Suriye ortak sermayeli kurulan şirket sayısı, Ekim 2017’ye göre yüzde 34,8, Suriye ortak sermayesi ise yüzde 147,6 arttı. Ocak-Ekim 2018’de Suriye ortak sermayeli 1.399 şirket...