27 / 04 / 2024

suriyedeki süleyman şah türbesi nerede

suriyedeki süleyman şah türbesi nerede

Araştırmacı yazar Ertuğrul Özbilen’in kaleme aldığı 'Suriye’deki Türkiye Toprağı' başlığıyla verilen makalede Süleyman Şah, türbesi ve başka bir ülkenin toprağının vatan toprağı yapacak kadar önemli hususiyetleri ele alındı...

Süleyman Soylu: Van'da 700 konut ağır hasarlı!

İran'da meydana gelen depremden etkilenen Van'da hasar tespit çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "250 konut ve 300 ahır yıkıldı, 700 konutta da ağır hasar var" dedi...

Süleyman Şah Üniversitesi'nde son durum ne?

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Süleyman Şah Üniversitesi'nde yaşanan süreci anlattı. Şadi Yazıcı sürecin inşaat sürecindeyken başladığını belirterek üniversitenin son durumunu anlattı.

Süleyman Şah Üniversitesi’nin ruhsatsız bölümleri mühürledi!

Tuzla Belediyesi’nin tespit ettiği Süleyman Şah Üniversitesi’nin ruhsata aykırı bölümleri, ayrı ayrı mühürlenerek bu alanlarda inşaat faaliyetine son verildi. Tuzla Belediyesi, Şubat 2016’da da Süleyman Şah Üniversitesi’nin ruhsatsız işletilen yemekhane ve kafeteryasını da mühürlemişti.

Süleyman Şah Türbesinin eski yeri ilk kez görüntülendi!

Süleyman Şah Türbesi taşındıktan sonra görüntüsü sosyal medyada paylaşıldı.Türbeye gidişi sağlayan köprü ayaklarında iş makineleri çalışmalarını sürdürdükleri görüldü.

Süleyman Şah Türbesi eski yerine taşınacak!

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Süleyman Şah Türbesi'nin taşınması sırasında YPG ile işbirliği yapıldığı iddialarının doğru olmadığını belirterek türbenin, yeniden eski yerine taşınacağını açıkladı.

Süleyman Şah Türbesi tarihten izler taşıyor!

TİKA'nın Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi için hazırladığı proje, Hazreti Süleyman'ın mabedi Kubbet-üs Sahra ile Kanuni Sultan Süleyman Türbesi'nden izler taşıyor.

Süleyman Şah Türbesi yapımı tamamlandı!

Süleyman Şah Fırat Operasyonu ile Türkiye'ye getirilen Süleyman Şah ve 2 askerinin naaşlarının defnedileceği Suriye'nin Eşme Köyü'ndeki yeni türbenin yapımının tamamlandığı bildirildi.

Süleyman Şah Türbesi'nin yol çalışmaları tamamlandı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Suriye Eşmesi'nde yapımı süren Süleyman Şah Türbesi'nde incelemelerde bulundu. Güvenç: "Vatandaşlarımız türbeyi bundan sonra çok daha rahat ziyaret edebilecekler" dedi.

Süleyman Şah Türbesi nereye inşa ediliyor?

Süleyman Şah Türbesi ’nin inşası sürerken türbe arazisinin sahibi Bozan Osman, “ Bir ay önce kimi. Türkiye’nin beni mağdur etmeyeceğini düşünüyorum ” dedi.

Süleyman Şah Türbesi'nin yeni planı hazırlandı!

Suriye Eşmesi'ne yapılacak yeni Süleyman Şah Türbesi'nin planı hazırlandı. Geçici yerleşkeye ilişkin görsellere göre, yapı 4 metre uzunluğunda, 8x10 metre genişliğinde ve kubbeli olarak inşa edilecek.

Süleyman Şah Türbesi'nin yeni planı!

Süleyman Şah Türbesi 'nin yeni planı hazır. Suriye Eşmesi 'nde yapılacak olan yeni Süleyman Şah Türbesi 'nin planlarına ait görseller paylaşıldı.

Suriyede'ki Süleyman Şah Türbesi taşındı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, daha önce iki kez nakledilen Suriye’deki Süleyman Şah Türbesi ve Saygı Karakolu'nun yeni mekânına nakledildiğini, bunun da geçici bir nakil olduğunu ifade etti.

Yusuf Hacısüleyman: 2015 turizm için zor bir yıl olacak!

AKDENİZ Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkam Yusuf Hacısüleyman, turizm sektörü açısından 2015 yılının zor bir yıl olacağım fakat bunun üstesinden geleceklerini düşündüklerini söyledi.

suriyedeki süleyman şah türbesi nerede Haberi

suriyedeki süleyman şah türbesi nerede


Yedikıta Tarih ve Kültür Dergisi, şubat sayısında Suriye toprakları içinde kalan Süleyman Şah’ın mezarına dair önemli bilgilere yer verdi. Araştırmacı yazar Ertuğrul Özbilen’in kaleme aldığı 'Suriye’deki Türkiye Toprağı' başlığıyla verilen makalede Süleyman Şah, türbesi ve başka bir ülkenin toprağının vatan toprağı yapacak kadar önemli hususiyetleri ele alındı. 


Birinci Dünya Savaşı sonunda Ca’ber Kalesi ile birlikte Suriye’nin sınırları içinde kalan ve Fransa’nın mandasına verilen Süleyman Şah Türbesi ve civarı, Fransa ile yapılan anlaşma gereğince 1921 yılında Türkiye toprağı olarak kabul edildi. Şubat sayısında bu konuyu ele alan Yedikıta'da konuyla ilgili yayınlanan makalede şöyle deniliyor: 


"Suriye sınırları içinde kalan Ca’ber Kalesi yanında bir türbe mevcuttur. Bu türbede senelerdir Mehmetçiklerimiz nöbet tutar, Türk bayrağı dalgalanır. Burası, kendisinde milletimize mal olmuş tarihî bir şahsiyet medfun...