15 / 05 / 2024

suriyeli mezalığı istanbul

suriyeli mezalığı istanbul

2011 yılında ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Avrupa Yakası'ndaki Kilyos Mezarlığı ile Anadolu Yakası'ndaki Hekimbaşı Mezarlığının içinde özel bir mezarlık alanı ayırdı. 

İstanbul'da hangi semtte kiralar ne kadar arttı?

10 yıl önce 500 liraya kiralanan eve şimdi 1.100 lira ödüyoruz. Kirada iki kattan fazla artışa sebep olarak enflasyondaki yükseliş ve Suriyeli mültecilerin etkisiyle hareketlenen iç talep gösteriliyor.

Bulvar İstanbul'daki dairelerin yüzde 90'ı 1 yılda satıldı!

Emlak Konut'un Basaksehir'deki en lüks projesi Bulvar istanbul, konutların satısını yüzde 90'ını 1 yıl gibi kısa bir sürede tamamlayarak satış ve hasılat rekortmeni oldu.

İstanbul'da her 4 yabancı yatırımcıdan biri Suriyeli!

İSTANBUL Ticaret Odası (İTO), yeni kayıt ve iptal edilen firma kuruluşlarını esas alarak hazırladığı, "2014 Yılı Yeni Kayıt ve Kapanış Yaptıran Firmalarda Yabancı Yatırımcı ve Sermaye Durumu" raporunu açıkladı.

Kartal Moment İstanbul'da peşin alım avantajı!

Kartal’da AC Yapı tarafından 100 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Moment istanbul projesinin yüzde 25’i satıldı. İki kuleden oluşan projede fiyatlar 269 bin liradan başlıyor.

İstanbul'da 2014 yılında en çok Suriyeli şirket kuruldu!

İstanbul Ticaret Odası'nın çıkardığı profile göre 2014'te kentte kurulan yabancı firma ortaklıkları içerisinde yüzde 25.2 ile Suriyeliler ilk sırayı aldı.

Nlogo İstanbul ikinci etap satışları devam ediyor!

Özyurtlar inşaat, Nlogo istanbul'un ikinci etabını ve New Bahçeşehir projesini satışa çıkardı. Nlogo istanbul ikinci etap 850, New Bahçeşehir ise 98 daireden oluşuyor.

İstanbul'da markalı konut projeleri yüzde 18 arttı!

Eva Gayrimenkul Değerleme'nin 2014 istanbul Markalı Konut Araştırması, kentin 34 bölgesinde bin 7 markalı konut projesinin yer aldığını, kent genelinde markalı konut sayısının 430 bine ulaştığını ortaya koydu.

Legoland İstanbul'un temeli atıldı!

Legoland Discovery Centre istanbul Genel Müdürü Sarper Hilmi Sunar, Legoland Discovery Centre istanbul'un bu yılın yaz aylarında ziyaretçileriyle buluşmaya hazır olacağını söyledi.

Moment İstanbul'da dairelerin yüzde 25'i satıldı!

AC Yapı'nın istanbul Anadolu Yakasfndaki Kartal'da inşasına başladığı Moment İstanbul projesi, konut yatırımcılarının yeni adresi haline geldi. Yoğun ilgiyle satışların başladığı projede dairelerin yüzde 25'i sahiplerini buldu.

İstanbul'u 10 yılda 77 milyon 926 bin turist ziyaret etti!

İstanbul'a 2014'te 1 milyon 205 bin 976 Alman, 590 bin 920 İranlı, 589 bin 950 Rus, 533 bin 442 Amerikalı ve 228 bin 379 Suriyeli geldi.

Beylikdüzü West Side istanbul satılık daire!

Beylikdüzü West Side istanbul satılık daire fiyatları 190 bin TL'den başlangıç gösteriyor. Satış süreci devam eden projede 166 adet dükkan ve 1.155 adet daireye yer veriliyor.

Hamit Demir: Dar gelirli İstanbul'dan ev alamayacak!

Bir inşaat projesinde arsa maliyeti Balkanlar'da yüzde 18, Avrupa ve Amerika genelinde yüzde 25 paya sahipken, bu rakam istanbul 'da yüzde 70 'lere dayandı.

Westside İstanbul Evleri fiyat listesi!

Toplam 1.155 adet konut ve 166 adet dükkandan oluşan Westside İstanbul Konutları'nda dairelerin büyüklükleri 40 metrekareden başlangıç gösteriyor. İşte Westside istanbul Evleri fiyat listesi...

suriyeli mezalığı istanbul Haberi

suriyeli mezalığı istanbul

Savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli sayısı 5 milyona dayandı. Türkiye'de kendilerine bir hayat kurmaya çalışan Suriyeliler için  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) , Avrupa Yakası'ndaki Kilyos Mezarlığı ile Anadolu Yakası'ndaki Hekimbaşı Mezarlığının içinde özel bir mezarlık alanı ayırdı. 

Sözcü Gazetesi'nden Fatma Vurgun'un haberine göre; İBB, Suriyelilerden gelen yoğun talep sonrası onlar için bir mezarlık alanı hazırladı. Kilyos Mezarlığının bir bölümü ile Hekimbaşı Mezarlığının bir bölümü Suriyeliler tarafından kullanılacak. 

Bu bölgeye defnedilen Suriyelilerin mezar taşlarındaki “isim, soyisim, doğum ve ölüm yeri” gibi bilgilendirme açıklamaları Arapça olarak yazılırken ölüm tarihleri miladi takvime göre yazılıyor. 


600 BİNDEN FAZLA SURİYELİ VAR
 

Türkiye’de yaşayan yaklaşık 5 milyon Suriyeli’den 600 bini İstanbul’da ikamet ediyor. Suriyelilerin İstanbul'da yoğun olarak yaşadıkları semtler ise Küçükçekmece, Esenyurt,...