01 / 05 / 2024

İstanbul'da Suriyelilere özel mezar alanı!

İstanbul'da Suriyelilere özel mezar alanı!

2011 yılında ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Avrupa Yakası'ndaki Kilyos Mezarlığı ile Anadolu Yakası'ndaki Hekimbaşı Mezarlığının içinde özel bir mezarlık alanı ayırdı. 



Savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli sayısı 5 milyona dayandı. Türkiye'de kendilerine bir hayat kurmaya çalışan Suriyeliler için  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) , Avrupa Yakası'ndaki Kilyos Mezarlığı ile Anadolu Yakası'ndaki Hekimbaşı Mezarlığının içinde özel bir mezarlık alanı ayırdı. 

Sözcü Gazetesi'nden Fatma Vurgun'un haberine göre; İBB, Suriyelilerden gelen yoğun talep sonrası onlar için bir mezarlık alanı hazırladı. Kilyos Mezarlığının bir bölümü ile Hekimbaşı Mezarlığının bir bölümü Suriyeliler tarafından kullanılacak. 

Bu bölgeye defnedilen Suriyelilerin mezar taşlarındaki “isim, soyisim, doğum ve ölüm yeri” gibi bilgilendirme açıklamaları Arapça olarak yazılırken ölüm tarihleri miladi takvime göre yazılıyor. 


İstanbul da Suriyelilere özel mezar alanı!

600 BİNDEN FAZLA SURİYELİ VAR
 

Türkiye’de yaşayan yaklaşık 5 milyon Suriyeli’den 600 bini İstanbul’da ikamet ediyor. Suriyelilerin İstanbul'da yoğun olarak yaşadıkları semtler ise Küçükçekmece, Esenyurt, Başakşehir, Sultangazi, Bağcılar, Zeytinburnu ve Fatih olarak biliniyor. 

Son verilere göre, İstanbul'da bulunan Suriyelilerin yüzde 86'sı Avrupa yakasında yaşıyor.  Yüzde 14'lük kısmı ise Anadolu yakasında yaşıyor.

Dünya genelinde en fazla Suriyeli, yüzde 54'le Türkiye'de yaşıyor. Türkiye'yi yüzde 18'le Lübnan takip ediyor. Bu listede 11 Ürdün,  yüzde 11 Avrupa Birliği ülkeleri, yüzde 4'le Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi ve yüzde 2'yle Mısır bulunuyor. 

35 bin Suriyeli’ye kira yardımı mı yapılacak?

 


Geri Dön