16 / 05 / 2024

istanbulda suriyeli mezarlığı

istanbulda suriyeli mezarlığı

2011 yılında ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeliler için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Avrupa Yakası'ndaki Kilyos Mezarlığı ile Anadolu Yakası'ndaki Hekimbaşı Mezarlığının içinde özel bir mezarlık alanı ayırdı. 

İstanbul mezarlık fiyatları 2016!

İstanbul mezarlık fiyatları 2016 açıklandı. Toplam 333 mezarlığın bulunduğu Karacaahmet, Aşiyan ve Zincirlikuyu gibi gözde yerlerde mezar yeri fiyatları 22 bin TL’ye kadar çıktı.

Suriyeli mülteciler için 6 ilde 70’e yakın okul inşa edilecek!

Avrupa’nın vereceği 3 milyar Euro ile Suriyeli göçmenler için yapılacak projeler tamamlandı. Bunlar arasında 6 ilde 70’e yakın okul inşası ve konteyner kentler kurulması da var.

Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı restore edilecek mi?

İstanbul'un tarihi dokusunun en önemli göstergelerinden biri olan Kadıköy Ayrılık Çeşmesi Mezarlığı'ndaki tarihî mezar taşlarının da kırık dökük hali tepki çekiyor. Mezarlık İBB Meclisi gündemine taşındı.

Sancaktar Mezarlığı Çevre Düzenleme Projesi hayata geçiyor!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı tarafından verilen bilgilere göre, Şehit Fevzi Mahallesi’nde bulunan Çevre Yolu üzerindeki Sancaktar Mezarlığı’nın çevre duvarları ile mezarlık içerisi yeniden düzenlenecek.

Ankara Büyükşehir'den Mamak Ortaköy'e mezarlık!

Ankara Karşıyaka Mezarlığı’ndaki modern tesislerin birebir eşi, Mamak Ortaköy'de inşa edildi. Mamak Ortaköy Mezarlığı, defin işlemlerinde, artık kapasitesi çok artan Karşıyaka Mezarlığı’na alternatif olma özelliği taşıyor...

Fatih'teki tarihi mezarlık otopark mı oldu?

Fatih'teki İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) binası yakınlarında bulunan tarihi mezarlığın otoparka çevrildiği iddia edildi. CHP'li İBB Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, hazırladığı yazılı önergeyle mezarlığın akıbetini İBB Başkanı Kadir Topbaş'a sordu.

Gaziantep'te Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği hizmete açıldı!

Kıtalararası Doktorlar Derneği ve Sınır Tanımayan Doktorlar, Gaziantep’teki Suriyeli kadın ve çocuklara ücretsiz sağlık hizmeti vermek amacıyla Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği açtı.

Suriyeli iş adamları Konya'ya yatırım yapıyor!

İç savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyeli işadamları Konya'da yatırım yapmaya başladı. Suriyeli işadamları tarafından Konya'da son 2 yılda onlarca şirket açıldı. Suriyeli işadamları için Konya güvenli liman oldu

Bursa Deveciler Mezarlığı otopark oldu!

Osmanlı Padişahı Yavuz Sultan Selim Han devrinde bir tüccar tarafından kabristana dönüştürülen tarihi Deveciler Mezarlığı, 1940 yılma kadar 500 yıl Bursa'ya hizmet verdi.

Adana İmamoğlu Mezarlığı idari binasının temeli atıldı!

Adana Büyükşehir Belediyesi, İmamoğlu Merkez Mezarlığı idari binası için temel atma töreni gerçekleştirdi. Törene Adana Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Daire Başkanı Recai Çakar, Bakım ve Defin Şube Müdürü Celal Uluç katıldı.

1+1 eşyalı daireler Suriyeli mülteciler tarafından ilgi görüyor!

Güvenlikli sitelerin 1+1'lerine Suriyeli mültecilerden yoğun talep var. Ev sahipleri de değerinin üstünde kiranın 6 ayını da peşin ödeyen Suriyeli'yi seçiyor.

Aydın Kemer Mezarlığı idare binası yenileniyor!

Kemer Mezarlığı idare binasının çatısı Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın talimatıyla Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yenilenmeye başlandı.

Suriyeli avukat Tarsus OSB'de ilaç fabrikası kuruyor!

Suriyeli avukat Reem Kayalı, Tarsus OSB'de ilaç fabrikası kuruyor. Günlük kapasitesi 150 bin kapsül olarak planlanan Casamed isimli şirket, bu yıl üretime başlayacak.

istanbulda suriyeli mezarlığı Haberi

istanbulda suriyeli mezarlığı

Savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli sayısı 5 milyona dayandı. Türkiye'de kendilerine bir hayat kurmaya çalışan Suriyeliler için  İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) , Avrupa Yakası'ndaki Kilyos Mezarlığı ile Anadolu Yakası'ndaki Hekimbaşı Mezarlığının içinde özel bir mezarlık alanı ayırdı. 

Sözcü Gazetesi'nden Fatma Vurgun'un haberine göre; İBB, Suriyelilerden gelen yoğun talep sonrası onlar için bir mezarlık alanı hazırladı. Kilyos Mezarlığının bir bölümü ile Hekimbaşı Mezarlığının bir bölümü Suriyeliler tarafından kullanılacak. 

Bu bölgeye defnedilen Suriyelilerin mezar taşlarındaki “isim, soyisim, doğum ve ölüm yeri” gibi bilgilendirme açıklamaları Arapça olarak yazılırken ölüm tarihleri miladi takvime göre yazılıyor. 


600 BİNDEN FAZLA SURİYELİ VAR
 

Türkiye’de yaşayan yaklaşık 5 milyon Suriyeli’den 600 bini İstanbul’da ikamet ediyor. Suriyelilerin İstanbul'da yoğun olarak yaşadıkları semtler ise Küçükçekmece, Esenyurt,...