08 / 05 / 2024

Suriyeli okulları

Suriyeli okulları

Savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan okul çağındaki 1 milyon 200 bin Suriyeli için seferberlik başlatıldı. AB tarafından finanse edilen proje kapsamında 19 ilde 215 okul inşa edilecek.

Türkiye'deki Suriyeli çocuklara okul inşa edilecek!

Dünya Bankası (DB), Avrupa Birliği (AB), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ve KfW, 150 milyon euro finansmanla Türkiye'deki Suriyeli çocuklara yönelik okullar inşa edilmesi için proje başlattı.

İş dünyası FETO'nün okullarına talip!

Fikir Sofrası'nda buluşan Maliye Bakanı Ağbal, Gümrük Bakanı Tüfenkci ve Kalkınma Bakanı Elvan, yatırım ortamının iyileştirilmesinde her türlü desteğin sağlanacağını belirttiler. Toplantıda, iş dünyasının FETÖ'nün yurtdışındaki okullarına talip olduğu da vurgulandı.

Doğa Okulları 2017'de 30 kampüs açacak!

Doğa Okulları Kurucusu Fethi Şimşek, hain darbe girişim sonrası birçok sektörde açıklar meydana geldiğini belirterek, “2017 planlarımız arasında en az 30 kampüs daha açmak var. Bütün bunlar yaklaşık 70 milyon TL'lik bir yatırım gerektiriyor” dedi.

Bursa Zafer Okulları yenileniyor!

Eğitim kurumlarına spor salonları kazandırılması, okulların fiziki eksikliklerinin giderilmesi, ortak sınavlara sponsorluk, okullara spor malzemesi desteği başta olmak üzere eğitim yatırımlarını hep ön planda tutan Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitimde çıtayı iyice yükseltti.

İzmir'de kapatılan okullar devlet himayesinde açılacak!

İzmir merkez ve ilçelerinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan okullar devlet himayesine alındı. Okulların Eylül ayında eğitime başlayacak şekilde kayıt alıp, kadrosunun oluşturulacağını belirtti.

Şırnak Silopi'de yakılan okulların yerine yenileri yapılıyor!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından yakılan okulların yerine yenileri yapılıyor. Okulların yeni eğitim yılına yetişmesi için çalışmalar aşırı sıcaklara rağmen sürüyor.

Sudan'daki FETÖ okulları kamulaştırılıyor!

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sudan Cumhurbaşkanlığı'nın ülkedeki FETÖ okullarının kamulaştırılmasına yönelik karar aldığını söyledi.

Başbakan Yıldırım: Harp okulları aynen devam edecek!

Başbakan Yıldırım, "Harp okullarının kapatıldığını söylüyorlar. Bunlar doğru değildir. Harp okulları aynen devam edecektir. Okullara girişteki kısıtlamaları ortadan kaldırdık." dedi.

CHP Gençlik Kolları okulları onaracak!

CHP Gençlik Kolları, başlattığı "Biz Geliyoruz" projesi kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinde kötü durumdaki okulları onaracak.

Hatay'da Suriyeli çocuklar için yapılan yaşam merkezi Eylül'de açılacak!

Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile İnsani Yardım Vakfı ve Katar Raf kuruluşlarının iş birliğiyle Suriyeli kimsesiz çocuklar için yaptırılan yaşam merkezi eylül ayında hizmete girecek.

Ankara Yenimahalle'nin okulları yenileniyor!

Bayramın ardından okul tadilatları için tüm hazırlıklar tamamlanırken, ekipler Yenimahalle’nin devlet okullarında tadilatlar yaparak eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için kolları sıvadı.

Askeri okullar kapatılıyor mu?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TSK’nın FETÖ’cülerin temizlenmesi amacıyla, askeri okulların da kapatılması dahil, jandarmanın İç İşleri Bakanlığı'na bağlanması gibi konuları tartıştıklarını belirtti. İşte o haber...

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de bazı okullar ve hastaneler kapatıldı!

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de FETÖ'yle aidiyeti ile irtibatı belirlenen vakıf, dernek, yurt, hastane ve okullar kapatıldı.

Suriyeli okulları Haberi

Suriyeli okulları

Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye'ye sığınan okul çağındaki 1 milyon 200 bin Suriyeli için seferberlik başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığınca yürütülen ve Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen "Eğitim Altyapısının Güçlendirilmesi Projesi" kapsamında Suriyeli çocukların eğitim alması için 19 ilde 215 okul yapılacak.

Proje kapsamında, AB 475 milyon avroluk hibe desteği sağlayacak. Okulların 2018-2019 eğitim-öğretim döneminde hizmete girmesi planlanıyor. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Milli Eğitim Bakanlığı İnşaat ve Emlak Dairesi Başkanı Özcan Duman konu ile ilgili olarak "AB'den aldığımız hibe desteği kapsamında, şu anda Türkiye'de 215 okulun inşasına başladık. 60'ı prefabrik, 155'i betonarme olmak üzere 215 okul inşa edilecek. Bu projemiz 19 ilde, Suriyeli misafirlerimizin yoğun yaşadığı yerlerde gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda yapacağımız 215 okulla toplamda ek 150 bine yakın öğrenciye daha...