04 / 05 / 2024

Suriyelilerin türkiyede yaptıkları yatırımlar

Suriyelilerin türkiyede yaptıkları yatırımlar

Çağrı Bulut: "Suriyelilerin kurduğu şirket sayısı, Türkiye’de faaliyette bulunan yabancı sermayeli firmalar toplamının yüzde 10’una kadar yükseldi" dedi.

Uzman isim uyardı! Depreme karşı sadece DASK değil, tüm varlıklara sigorta yaptırılması gerekir!

Türkiye Sigorta Birliği Başkanı Uğur Gülen depreme karşı vatandaşların, DASK yaptırmasının yanı sıra tüm varlıklarını sigorta kapsamına almasının önemini vurguladı.

Bakan Şimşek: Yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisi artı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcının Türkiye'ye olan ilgisine ilişkin açıklama yaptı. Şimşek,  yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinin artığını söyledi.

Otomobil devi açıkladı, piyasalar buz kesti! Fabrika çıkışlı 2. el dönemi mi başlıyor?

Renault Group Türkiye Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Doğu yaptığı açıklamada Türkiye'de yenilenmiş araç (fabrika çıkışlı 2. el) satma konusuyla ilgili araştırmalar yaptıklarını dile getirerek, "Şu anda bunun üzerinde çalışıyoruz. Son aşamalara geldik, inşallah onu Türkiye'de lanse ederiz." diye konuştu

BlackRock'tan kripto para açıklaması! 

BlackRock CEO'su Larry Fink, kripto paraların konjonktür karşıtı faydalar sunup sunamayacakları yönünde araştırma yaptıklarını dile getirdi. 

Konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021!

Ev sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. İşte konut kredisi ekspertiz ücreti iadesi dilekçe örneği 2021...

DSİ, 4 şehirde yaklaşık 30 bin hektar alanda arazi toplulaştırması yaptı!

DSİ bu yıl içerisinde Kahramanmaraş, Gaziantep, Adıyaman ve Kilis'te bu yıl 29 bin 690 hektar alanda arazi toplulaştırması yaptı.

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyerek parasını geri alabiliyorlar. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2021...

Ev sahibi yalıtım yaptırmıyorsa dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında “Kiracının yalıtım yaptırılmasını isteme hakkı var mı? sorusunun yanıtını kaleme aldı. İşte Armutçu'nun o yazısı...

PROKULE Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırımları hız kesmiyor!

PROKULE Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Kurucu Ortağı Gökhan Gürlek, PROKULE Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık firmasının bugünkü ulaştığı noktayı, yaptıkları yatırımları ve gelecek hedeflerini anlattı.

Kurumların bütçeden yaptıkları harcamalar netleşti!

Kurumların 4 ayda bütçeden yaptıkları harcamalar netleşti. En fazla harcamayı, bütçeden en fazla payı alan Hazine ve Maliye Bakanlığı yaptı.

Konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020!

Konut sahibi olmak için bankalardan konut kredisi kullanan tüketiciler, yaptıkları masrafların iadesini isteyebiliyor. Peki konut kredisi dosya masrafı iade dilekçesi nasıl hazırlanıyor? İşte konut kredisi dosya masrafı dilekçesi 2020...

Doğuş Grubu Türkiye'ye 7.5 milyar dolarlık yatırım yaptı!

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ferit Şahenk, son 10 yılda yaptıkları 9 milyar dolarlık yatırımın 7.5 milyarını Türkiye’de gerçekleştirdiklerini söyledi.

TOKİ, Türk müteahhitlerin yurt dışında inşaat yapması için çalışıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, müteahhitlerin başta Afrika olmak üzere pek çok ülkede inşaat yapmalarının önünü açmak için, TOKİ öncülüğünde kapsamlı bir çalışma ve araştırma yaptıklarını söyledi...

Suriyelilerin türkiyede yaptıkları yatırımlar Haberi

Suriyelilerin türkiyede yaptıkları yatırımlar

Yaşar Üniversitesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağrı Bulut, Suriyeli girişimcilerin kurduğu şirket sayısının artmaya devam ettiğini belirterek, bu sayının toplam yabancı sermayeli firma sayısının yüzde 10'una yükseldiğini belirtti.


Doç. Dr. Bulut, yaptığı açıklamada, TOBB verilerine göre, 2011’de 11 milyon lira sermayeyle 81 şirket kuran Suriyelilerin aradan geçen 5,5 yılda toplam 4 bin 963 şirket kurduklarını, 700 milyon lirayı aşan yatırım yaptıklarını bildirdi.


Bu yılın 9 ayında Suriyelilerin kurduğu şirket sayısının bin 371'e ulaştığını, İstanbul, Gaziantep, Mersin, Hatay ve Bursa gibi sanayi ve ticaretin nabzının attığı büyük şehirlerin daha fazla tercih gördüğünü kaydeden Bulut, yatırımların inşaat, emlakçılık, lokantacılık, otomotiv servis hizmetleri, toptan ve perakende ticaret sektörlerinde yoğunlaştığına işaret etti.


Sığınmacı girişimcilerin hedef kitle olarak kendi vatandaşları ve bulundukları şehirdekilere yönelik fırsatları...