05 / 05 / 2024

Suriyenin kuzeyinde başlatılan operasyon

Suriyenin kuzeyinde başlatılan operasyon

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın, Barış Pınarı Harekatı’nın Türkiye ekonomisi üzerinde ‘kalıcı olumsuz bir etkiye yol açmasını beklemediği’ belirtildi.

11 ilde başlatılan konut seferberliği inşaat izinlerine de yansıdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin etkilediği 11 şehirde başlatılan konut seferberliği yapı ruhsatlarına da yansıdı. Açıklanan rakamlara göre geçen seme bu bölgede alınan inşaat izni sayısı 68 bin 202'ye çıktı.

İTO depremzedelerin konut ihtiyaçları için başlatılan kampanyaya tam destek verdi!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, TOBB öncülüğünde deprem bölgesine yönelik başlatılan konut seferberliğine İstanbul iş dünyası olarak katılacaklarının belirterek, “İsteyen bir ev, daire veya oda bedeli kadar bağış yapabilecek” dedi.

Kaç kişi bağış yaptı? e-Devlet üzerinden yapılan bağışlarda tarihi rekor!

Tüm Türkiye, geçtiğimiz pazartesi günü sabah yaşanan büyük depremin ardından yek vücut olup, tarihi bir yardım seferberliği başlattı. Son olarak depremden mağdur olanlar için e-Devlet Kapısı üzerinden başlatılan kampanyada büyük bir rekor kırıldı!.. İşte detaylar.

O ilde yabancıya konut satışına karşı imza kampanyası başlatıldı! 

Sosyal medya üzerinden organize olan bir grup, Antalya’da yabancılara konut satışının yasaklanması için imza kampanyası başlattı. Başlatılan imza kampanyası 10 bine ulaştı. 

Gayrimenkul sektöründe olağan dışı fiyat artışına neden olan kişiler hakkında inceleme başlatılıyor!

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yazılı bir açıklama yaptı. Bakan Nebati tarafından yapılan yazılı açıklamada gayrimenkul sektöründe olağandışı fiyat artışlarına dönük kapsamlı bir çalışma başlatıldığı açıklandı.

Aksaray'da Sevgi Evleri projesinin temel kazısı başlatıldı!

Aksaray Belediyesi tarafından sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçiren Sevgi Evleri projesinin hazırlık aşaması tamamlandı. Temel kazısı başlatılan projenin temel atma töreni önümüzdeki günlerde gerçekleşecek.

Kanal İstanbul karşıtı pankartlar için inceleme başlatıldı!

İçişleri Bakanlığı müfettişleri tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yönetimi tarafından İstanbul’a asılan Kanal İstanbul karşıtı pankartlar hakkında inceleme başlatıldı.

Kırıkkale'de başlatılan projeyle köylerin çehresi değişiyor!

Kırıkkale Valiliği'nce başlatılan "En Güzel Köy Benim Köyüm" projesi kapsamında köylerin bütün eksikleri gideriliyor ve köylerin çehresi değişiyor.

Elazığ'da yıkılan binalarla ilgili iki ayrı soruşturma başlatıldı!

Elazığ'daki 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından yıkılan Dilek Apartmanı ve diğer hasar gören binalar için soruşturma başlatıldı...

3. havalimanının adı ne olacak? İsim kampanyası başlatıldı!

3. havalimanı için sosyal medyada başlatılan #AdıAtatürkOlsun etiketine binlerce kişiden destek geldi... 

İcra takibi başlatılan konut kredisi kullanıcıları mecliste!

CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, 2010 yılından itibaren konut ve otomobil kredisi kullanan vatandaşlara ve borcunu ödeyemediği için hakkında haciz veya icra takibi başlatılanları meclis gündemine taşıdı..

Sivas Alacahan Camisi'nde restorasyon başlatıldı!

Restorasyon çalışması başlatılan tarihi Sivas Alacahan Camisi’nin duvarlarındaki alçılar sökülünce, altında Osmanlı dönemine ait motifler ortaya çıktı.

Sivas'ta YHT güzergahı için imza kampanyası başlatıldı!

SİVAS'ta Türk Ulaşım Sendikası'nca yüksek hızlı tren (YHT) güzergahının değişmemesi için başlatılan kampanya çerçevesinde, 34 sivil toplum kuruluşundan imza toplandı.

Suriyenin kuzeyinde başlatılan operasyon Haberi

Suriyenin kuzeyinde başlatılan operasyon

Suriye’nin kuzeyinde başlatılan operasyonun Türkiye ekonomisi üzerinde kalıcı olumsuz bir etki yaratması beklenmiyor.
Türkiye’nin aldığı önlemlerle son bir yılda ekonomisini tüm senaryolarla başa çıkacak şekilde güçlendirdiği düşünülüyor.

Sputniknews'de yer alan habere göre; bölgedeki askerlerini çekme kararı alarak Türkiye’nin operasyonuna bir nevi ‘yeşil ışık yakan’ ABD Başkanı Donald Trump, daha sonra ‘Türkiye'nin sınırları aşan bir şey yapması halinde, ekonomisini tamamen yok edeceğini' söylemişti.

Operasyonun başlamasının ardından konuya bir kez daha değinen Trump, bu kez de Suriye'deki Kürt nüfusu ortadan kaldırması halinde Türkiye'nin ekonomisini 'mahvedeceğini' belirtmişti.

Trump, bugün bir açıklama daha yaparak “Türkiye'yi yakından izliyorum, kuralına göre oynamazlarsa mahvederim”...