28 / 04 / 2024

İTO depremzedelerin konut ihtiyaçları için başlatılan kampanyaya tam destek verdi!

İTO depremzedelerin konut ihtiyaçları için başlatılan kampanyaya tam destek verdi!

İTO Başkanı Şekib Avdagiç, TOBB öncülüğünde deprem bölgesine yönelik başlatılan konut seferberliğine İstanbul iş dünyası olarak katılacaklarının belirterek, “İsteyen bir ev, daire veya oda bedeli kadar bağış yapabilecek” dedi.



İTO'nun nisan ayı meclis toplantısı gerçekleştirilirken, toplantıda TOBB’un başlattığı konut kampanyasına tam destek çıktı. İTO’dan yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen başkan Şekib Avdagiç, depremin etkilediği 11 şehre yönelik yapılacak olan kalıcı konutların bir yıl içerisinde bitirilmesi için katkıda bulunacaklarını söyledi.

Avdagiç, İTO’nun temsil ettiği İstanbullu iş insanlarını ve hayırseverleri, TOBB’un başlattığı "El Verin Ev Yapalım Konut Seferberliği"ne katılmaları konusunda çağrıda bulundu.

Depremzedelerin gelecek kışa yeni evlerinde girmeleri için İTO’nun tüm gücünü seferber ettiğini ifade eden Avdagiç, “Oda olarak nakdi yardımlarımızın önemli kısmını bu konutlar için ayırdık. Ancak sadece odanın imkanları yeterli olmaz. İstanbul iş dünyasının da bu konuda harekete geçireceğiz. Depremin ilk gününden itibaren sıkı bir çalışma içine girdiğimiz üyelerimizle bu konuda da iş birliği yapacağız” şeklinde konuştu.

İTO depremzedelerin konut ihtiyaçları için başlatılan kampanyaya tam destek verdi!

BİR DAİRE YAKLAŞIK 1.5 MİLYON LİRAYA MAL OLACAK

Avdagiç, TOBB ile yaptıkları görüşmelerde bir dairenin yaklaşık 1,5 milyon liraya mal olacağının belirtildiğini kaydederek, “Ancak her üyemiz bir daire parasını vermek zorunda değil. Yardımlar TOBB’un açtığı hesaplara 1 Temmuz tarihine kadar yatırılacak” dedi.

Şekib Avdagiç, şunları söyledi: "Konutlarda TOKİ modeli örnek alınacak. Evler 105 metrekare büyüklüğünde ve 3+1 olarak inşa edilecek. Bloklar 20 daireli olacak. İsteyen üyelerimiz metrekare bedeli bağışıyla da inşaata katkı sunabilecek. Bağışçımız bir mahalle, site veya bloğun bağışını tek başına yaparsa arzu etmesi durumunda bağışçımızın ismi oraya verilecek. Her üyemiz, bütçesinin elverdiği oranda bağış yapabilecek. Bunun için bir limit konulmadı.”

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön