29 / 04 / 2024

Ev almak isteyen orta gelirliler için yeni konut kampanyası! 81 ili kapsayacak! Tam 100 bin konut...

Ev almak isteyen orta gelirliler için yeni konut kampanyası! 81 ili kapsayacak! Tam 100 bin konut...

Dar gelirli vatandaşlar için başlatılan konut, iş yeri ve arsa kampanyasının ardından şimdi de orta gelirliler için düğmeye basıldı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelirliler için sosyal konut kampanyası müjdesinin detaylarını açıkladı.



Ev sahibi olmak isteyen dar gelirli vatandaşlar için hayata geçirilen ucuz sosyal konut projesi 81 ilde yoğun ilgiyle karşılanmıştı. Milyonlarca kişinin başvuru yaptığı projeden sonra şimdi de orta gelirlilere yönelik yeni bir proje geliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, orta gelir grubuna yönelik sosyal konut kampanyası ile ilgili açıklama yaptı. Bakan Kurum açıklamasında kampanyanın 100 bin konutu içerdiğini belirterek, projenin 81 ili kapsayacağını ifade etti. İşte orta gelir grubunu heyecanlandıran son dakika gelişmesinin bütün ayrıntıları…

"PROJE 81 İLİ KAPSAYACAK"

Alt gelir grubundaki vatandaşlar için gerekeni yaptıklarını ifade eden Bakan Kurum, şimdi ise sıranın orta gelirli vatandaşlarımızda olduğunu belirtti ve “Onlar için de gerekeni yapacağız. Bu ay açıklamayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.

Ev almak isteyen orta gelirliler için yeni konut kampanyası! 81 ili kapsayacak! Tam 100 bin konut...

“KAMPANYA KAPSAMINDA 100 BİN KONUT YAPILACAK”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, inşası devam eden tüm firmaların bu sürece dahil edileceğini söyledi. Kurum, yılda 600 bin konut üretildiğini, bunların yüzde 15-20’sinin orta gelir grubuna hitap ettiğini belirterek, tüm şehirlerde 100 bin konutu içerir bir kampanyayı başlatmak istediklerini ifade etti.

"PEŞİNAT DÜŞÜK TUTULACAK, VADE UZUN OLACAK"

Konutların ödemeleriyle ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Kurum, peşinatın düşük tutulacağını, vadenin de uzun olacağını vurguladı. Bankalarla beraber çalışacaklarını söyleyen Kurum,projenin finansmanına destek vermeleri için. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile de birlikte çalıştıklarını söyledi.

 

 


Geri Dön