28 / 04 / 2024

Gaziantep'te ev almak isteyen 368 kişi dolandırıldı

Gaziantep'te ev almak isteyen 368 kişi dolandırıldı

Gaziantep'te ev almak isteyen ve inşaat firmasına 2019 yılında ödeme yapan 368 kişi 2021 yılında teslim edileceği belirtilen evlerini teslim alamayınca inşaat firmasının önünde eylem yaptı.



Firmanın Beylerbeyi ve Yeditepe mahallelerinde gerçekleştireceğini bildirdiği konut projesine ev almak isteyen 368 kişi başvurdu. Projeye başvuran ve zamanında teslim alamayan vatandaşlar aynı dairenin birden fazla kişiye satıldığını öğrenerek inşaat firmasını polis ve savcılığa şikayet etti. Başlatılan soruşturmada ifade veren mağdurlar, mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesini istediler. Soruşturma başlatılan ve gözaltına alınan inşaat firması sahibi ve ortaklar ise kişilerin mağduriyetlerini gidereceklerini belirtti.

Firma sahipleri adli kontrol şartıyla serbest kalırken, ev almak isteyen ve bu durumdan mağdur olan 368 kişi konuyu yargıya taşıyarak aileleri ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda eylem yaptı.

Gaziantep te ev almak isteyen 368 kişi dolandırıldı

DURUŞMA ARALIK AYINDA YAPILACAK

Toplanan kalabalık adına konuşma yapan avukat Mehmet Yılmaz Çelik, suç duyurusunda bulunduklarını ve ilk duruşmanın aralık ayında yapılacağını belirtti. Çelik, "2019 senesinde ev almak için umudu olan ailelerin altınlarını, birikimlerini ve hatta evlerini satarak firmaya vermesi maalesef tüm aileleri zor durumda bırakarak mağdur etti. Aynı daire 15 farklı aileye satılmış, 2019 yılında şu an ki para ile karşılaştırıldığında büyük bir mağduriyet oluşmuş durumda. Mağdurların tek istediği sıcak bir yuvalarının olması idi, maalesef 400'e yakın kişi bu şekilde dolandırıldı" diye konuştu.

Avukat Mehmet Yılmaz Çelik, dava sonunda yargının ev sahibi olmak isteyen hayal kuran ve yatırımlarını bu yönde yapıp kaybeden müvekkillerinin mağduriyetlerini gidermesini ve bu mağduriyete neden olan kişilerin cezalandırılmasını istediklerini belirtti.

29 Ekim 2023 emekli ikramiyesinde son dakika! İkramiye bekleyenler acilen bu tarihe bakın!

Redmi Note 12 Pro fiyatlarında son dakika fırsatı! Aman indirimli fiyatları kaçırmayın!

Bu bankanın 32 günlük mevduat faizi rakamları resmen rekor kırdı! Faizleri duyanlar bankaya koştu!


Geri Dön