30 / 07 / 2024

Surp Agos Hastanesi inşaat

Surp Agos Hastanesi inşaat

AKŞAM’ın ‘Agop Çukuru’ başlığıyla gündeme getirdiği Surp Agos Hastanesi’ne Şişli Belediyesi önce ruhsat verdi daha sonra hastanenin temelini attı.

Şan City'nin durumu ne olacak?

İstanbul'un en değerli bölgelerinden Elmadağ'daki Surp Agop Hastanesi Vakfı'na ait arazi üzerinde bulunan inşaat hala beklemede.

Surp Pırgiç arazisinin imar değişikliği davalık oldu!

Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na iade edilen, üzerinde Zeytinburnu Stadının da bulunduğu arazi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yeşil alana çevrildi.

Ermeni vakfına 111.8 milyon kamulaştırma bedeli ödenecek!

Ermeni Mezarlığı'ndan 4 bin 474 metrekarelik alan 1971'de kamulaştırılmıştı. Dava açan Katolik Surp Agop Hastanesi Vakfı'na 111 milyon 850 bin lira ve 2 yıllık faiz ödenecek.

Şişli'deki Ermeni mezarlığı Belediyeye devredildi!

Şişli’de Surp Agop Hastanesi Vakfı’na ait olan 41bin 430 metrekarelik mezarlık 1930’da çıkartılan Belediyeler Kanunu çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) devredildi. İBB, 111,8 milyon lira ödeyecek.

Surp Agos Hastanesi'nin temeli atıldı!

AKŞAM’ın ‘Agop Çukuru’ başlığıyla gündeme getirdiği Surp Agos Hastanesi’ne Şişli Belediyesi önce ruhsat verdi daha sonra hastanenin temelini attı.

Surp Agop Hastanesi'nin temeli atıldı!

Elmadağ'da bulunan Surp Agop Hastanesi'nin yapımına bugün yapılan bir törenle başlandı. Hastanenin temeli, Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile birlikte Ermeni Katolik Başpiskoposu Levon Zekiyan ile cemaatin önde gelenleri tarafından atıldı.

Şişli'deki Surp Agop Hastanesi'nin temel çalışmaları yarım kaldı!

Elmadağ'da yapılması planlanan Surp Agop Hastanesi ve Huzurevi inşaatı, Şişli Belediyesi'nde yaşanan sıkıntılara takıldı. Hastanenin temel çalışmaları yarım kaldı..

Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi'nin arazisi park alanı ilan edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, Zeytinburnu Belediyesi'nin, mülkiyeti Yedikule Surp Pırgiç Ermeni Hastanesi Vakfı'na ait 8 bin 660 metrekarelik arazi ile ilgili olarak hazırladığı imar planı değişikliği teklifini görüştü.

Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı Zeytinburnu arazisi kararına tepki gösterdi!

Ermeni ve Rum cemaatleri arasında yıllardır tartışma konusu olan Zeytinburnu’ndaki 16 bin metrekarelik arazinin Balıklı Rum Hastanesi Vakfı’na iadesine Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı tepki gösterdi...

Surp Agop Hastanesi restore edilerek 2016'da hizmete açılacak!

Taksim Elmadağ'da son beş yıldır sessiz sedasız bir değişim yaşanıyor. 176 yıl önce kurulan Surp Agop Hastanesi'nin modern bir binaya kavuşturulması planlanıyor. Surp Agop Hastanesi 2016 yılı başında yeni haliyle hizmet verecek...

42 dönümlük arazi Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı’na iade edildi!

1964’ te el konulan, üzerinde Zeytinburnu Stadı’ nın da bulunduğu 42 bin metrekarelik çok kıymetli arazi, torba yasayla Yedikule Surp Pırgiç Hastanesi Vakfı’ na iade edildi...

Bursa İznik Devlet Hastanesi inşaatı işi ihale edilecek!

Bursa İznik 60 yataklı Devlet Hastanesi inşaatı işi 19 Aralık 2012 tarihinde ihale edilecek...

Bayındır Hastanesi Basra ve Bağdat'ta yeni şubeler açacak!

5 yıllık planlarında 120 milyon dolarlık yatırımın olduğu Bayındır Hastanesi Irak'ın Basra ve Bağdat şehirlerinde şubeler açacak

Surp Agos Hastanesi inşaat Haberi

Surp Agos Hastanesi inşaat

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile dönemin Başkan Yardımcısı Emir Sarıgül arasında yaşanan kavga dolayısıyla ruhsat alınamayan Surp Agop Hastanesi’nin temeli nihayet atıldı. AKŞAM, Şişli Belediyesi’ndeki krizi 15 Şubat 2015 tarihinde ‘Agop Çukuru’ başlığıyla gündeme getirmişti. Haberin ardından önce hastanenin ruhsatı onaylandı önceki gün de Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün katılımıyla hastanenin temeli atıldı. Törende, Ermeni Katolik Başpiskoposu Levon Zekiyan, Surp Agop Hastanesi Yönetim Kurulu üyesi Laki Vingas hazır bulundu.


AKŞAM'IN HABERİ HIZLANDIRDI


Haberin AKŞAM’da yayımlanmasının ardından Başkan Hayri İnönü dosyanın ruhsatının onaylamasının talimatını verdi. Dosyanın imzalanmasının ardından Surp Agop Hastanesi’nin yapımına törenle başlandı. Hastanenin temeli Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, Ermeni Katolik Başpiskoposu Levon Zekiyan ile cemaatin önde gelen isimleri tarafından atıldı. 


Akşam / Ercan...