27 / 04 / 2024

Suruç Ovası projesi

Suruç Ovası projesi

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "Suruç Ovası'nda 950 bin dekar arazi suya kavuşacak. Suruç, Türkiye'nin en çok ürün üreten ve ihraç eden bir üssü haline gelecek" dedi

TOKİ Muş Ovası 1. Kısım projesi inşaatı ihalesi yarın!

Muş Ovası Sulaması 1 Merhale (1 Kısım) Projesi İnşaatı (E-İHALE) işi ihalesi yarın saat 11:00'de yapılacak.

Konya Ovası Projesi ile ilgili 11 soru mecliste!

Konya Ovası Projesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Yokuş, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Konya Hadimi Tüneli'nde 5 bin metreye yaklaşıldı!

Konya Ovası Projesi çerçevesinde hayata geçirilen ve Afşar Barajı'nda depolanan suları Bağbaşı Barajına aktaracak 18 bin 136 metre uzunluğundaki Hadimi Tüneli projesinde  5 bin metreye yaklaşıldı...

Karkamış Sulak Alanı 'Ekopark' projesi ile can bulacak!

Türkiye'deki ulusal öneme sahip 45 sulak alandan biri olan Karkamış-Nizip Taşkın Ovası Sulak Alanı için kapsamlı bir çalışma sonucunda "Ekopark Projesi" hazırlandı...

Niğde'ye yapılan yatırımlar meclis gündeminde!

Konya Ovası Projesi'nden gelen katkılarla Niğde'ye yapılan yatırımlar hakkında CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer soru önergesi hazırladı..

Yoncalı Ovası Arazi Toplulaştırma Projesi meclise taşındı!

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Yoncalı Ovası Arazi Toplulaştırma Projesi ile ilgili sorunlara ilişkin soru önergesi hazırladı..

Tavas Ovası projesi için acele kamulaştırma!

2016/9419 sayılı Tavas Projesi Kapsamındaki Tavas Ovası Sulamasının Yapımı Amacıyla Bazı Taşınmazların Acele Kamulaştırılması Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Kalkınma Bakanlığı'nın 2 senelik yatırım programı yayımlandı!

Kalkınma Bakanlığı 2017-2019 Dönemi Genelgesi yayımlandı. ''Bölgesel bazda Güneydoğu Anadolu Projesi, Doğu Anadolu Projesi, Konya Ovası Projesi ve Doğu Karadeniz Projesi kapsamındaki yatırımlar başta olmak üzere, ekonomik ve sosyal altyapı projeleri öncelikli olacak"

Ermenek Kop imar uygulaması başladı!

Çevre ve Şehirçilik Bakanlığı tarafından Konya Ovası Projesi kapsamındaki illerden Karaman Ermenek İlçesi'nde örnek imar uygulaması projesi başlattı.

Konya Ovası Projesi büyük oranda tamamlandı!

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Merkezi hükümetin Konya'ya yaptığı destekler önemlidir. Bunlardan bir tanesi Konya Ovası Projesi'ydi. Büyük oranda tamamlandı." dedi.

Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü için çalışmalar başladı!

Konya’nın Akşehir İlçe Belediyesi’nin yaptığı girişimler sonucunda Konya Ovası Projesi (KOP) tarafından Akşehir’e yapılması planlanan Nasreddin Hoca Dünya Mizah Köyü için Fizibilite Etüt Projesi çalışmaları başladı.

Bafra Ovası Sulama projesi inşaatı sürüyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri(DSİ) Genel Müdürlüğü 7. Bölge Müdürlüğü tarafından, Bafra Ovası Sulaması Projesi Bafra Ovası Sol Sahil Sulaması İnşaatı, sürüyor.

Harran Ovası Gece Sulama Projesi'yle 3 milyar litre su geri kazanılacak!

Coca-Cola, Harran Ovası Gece Sulama Projesi'yle altın değerindeki suyu bölgeye geri kazandıracak. Çiftçilere verilecek sulama eğitimiyle bu yıl, 3 milyar litrelik suyun kurtulması planlanıyor.

Suruç Ovası projesi Haberi

Suruç Ovası projesi


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu: "Suruç Tüneli'nin bitmiş çapı 7 metre ve 17 bin 184 metre uzunluğunda. Türkiye'nin sayılı tünellerinden birisi. Allah'a şükür biz bunu ileri bir teknikle açtık. Özel bir makine getirdik. Bu tünel, Türkiye'nin en büyük tünellerinden bir tanesi. Allah'a şükür bitti. Başbakanımız bu hafta oraya gidecekti ama gidişi ertelendi. Ancak, inşallah Başbakanımız, Şanlıurfa'ya gittiği zaman onun açılışını yapacağız. Suruç Ovası'nda 950 bin dekar arazi suya kavuşacak. Suruç, Türkiye'nin en çok ürün üreten ve ihraç eden bir üssü haline gelecek. Suruçlular çok çalışkan insanlar ve orada su olmadığı için yaz aylarında hep başka yerlere çalışmaya gidiyorlar. Şimdi oradaki bütün insanlara iş sağlandığı gibi dışarıdan da o bölgeye çalışmaya insanlar gelecek. Proje, 1.5 milyar liralık büyük...