03 / 05 / 2024

Süryani kilisesi nerede kurulacak

Süryani kilisesi nerede kurulacak

İstanbul Yeşilköy’de inşa edilecek Süryani kilisesi projesi Anıtlar Kurulu’na sunuldu. Kurul onay verirse kilisenin yapımına başlanacak.

Katolik Kilisesi'ni 'Mirasçılık belgesiyle' satışa çıkartmıştı! Gayrimenkul dolandırıcısı adeta İstanbul'u satın almış!

İstanbul'un en büyük Katolik Kilisesi olan ve Beyoğlu'nun simge yapıları arasında yer alan Sent Antuan Kilisesi'nin sahte belgelerle satmaya çalışan gayrimenkul dolandırıcısının kendi ve ailesi üzerine kayıtlı tapular görenleri hayrete düşürecek cinsten. İşte ayrıntılar...

UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor?

Havaların soğumasıyla beraber tüketicilerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerden biri elektrikli ısıtıcılar oldu. Bu alanın öncüsü UFO, yeni bir elektrikli ısıtıcıyla tüketicilerin karşısına çıktı. Peki, UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor? İşte detaylar...

Profilo KM8610HTR ısı pompalı kurutma makinesinin teknik özellikleri neler? En uygun nerede satılıyor?

Profilo, yeni evlenecek çiftlere ve evine kurutma makinesi almak isteyenlere özel KM8610HTR ısı pompalı kurutma makinesini satışa çıkardı. Bu ürünün tüm teknik özellikleri Profilo’nun resmi internet sitesinde yayımlanırken, ürünün en uygun nerede satıldığı da merak konusu oldu.

Mustafa Teoman Gürgan nerede doğdu? Batısöke Söke Çimento Sanayii’nde hangi görevi yürütüyor?

Mustafa Teoman Gürgan kaç yılında ve nerede doğdu? Hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi alanlarda çalıştı? Batısöke Söke Çimento Sanayii’nde hangi pozisyonda çalışıyor? İşte Mustafa Teoman Gürgan ile ilgili merak edilenler...

Kira sözleşmesi nasıl yapılır?

Mülk kiralama için kiracı ve mülk sahibi arasında yazılı bir kira sözleşmesi yapılmalıdır. Peki, kira sözleşmesi nasıl yapılır? Kira sözleşmesi icin ne gerekli? Ev kira sözleşmesi nerede yapılır? Resmi kira sözleşmesi nasıl yapılır? İşte ayrıntılar...

Ahmet Süleyman Karakaya hangi okuldan mezun oldu? Ne zaman genel müdür yardımcısı oldu?

Körfez GYO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda, Riskin Erken Saptanması Komite Üyesi olan Türk iş insanı Ahmet Süleyman Karakaya, nerede doğdu? Hangi bölümde okudu? Hangi görevlerde yer aldı? İşte Ahmet Süleyman Karakaya ile ilgili merak edilen her şey...

24 Mayıs 2023 son dakika deprem listesi! Bugün deprem nerede, ne zaman oldu? İşte Kandilli Rasathanesi verileri!

24 Mayıs Çarşamba deprem mi oldu? Az önce nerede deprem oldu? Son deprem listesi belli oldu mu? Vatandaşlar bu soruların yanıtını merak ediyor. İşte 24 Mayıs 2023 Çarşamba Kandilli Rasathanesi’nin kaydettiği son dakika depremler!

22 Mayıs 2023 son dakika deprem mi oldu? Bugün nerede deprem oldu? İşte Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

22 Mayıs Pazartesi deprem mi oldu? Az önce nerede deprem oldu? Son deprem listesi açıklandı mı? Vatandaşlar bu soruların yanıtı araştırılıyor. İşte 22 Mayıs 2023 Pazartesi Kandilli Rasathanesi’nin kaydettiği son dakika depremler!

21 Mayıs 2023 son dakika depremler! Az önce nerede, ne zaman deprem oldu? İşte son depremler!

21 Mayıs Pazar son deprem listesi açıklandı mı? Az önce nerede deprem oldu? Bu soruların yanıtı araştırılıyor. İşte AFAD tarafından kaydedilen 21 Mayıs 2023 son dakika depremler!

20 Mayıs 2023 son dakika depremler! Nerede, ne zaman deprem oldu? İşte Kandilli Rasathanesi son deprem listesi!

20 Mayıs Cumartesi son deprem listesi açıklandı mı? Az önce nerede deprem oldu? Bu soruların yanıtı araştırılıyor. İşte 20 Mayıs 2023 Cumartesi Kandilli Rasathanesi’nin kaydettiği son dakika depremler!

Son dakika deprem mi oldu 19 Mayıs 2023? Bugün nerede deprem oldu? İşte 19 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi son depremler

19 Mayıs Cuma son deprem listesi açıklandı mı? Az önce nerede deprem oldu? Bu soruların yanıtı araştırılıyor. İşte 19 Mayıs 2023 Cuma Kandilli Rasathanesi’nin kaydettiği son dakika depremler!

15 Mayıs az önce deprem mi oldu? Son dakika olan depremlere nereden bakılır? İşte Kandilli Rasathanesi deprem listesi!

15 Mayıs az önce nerede deprem oldu? Bugün deprem mi oldu? Son dakika depremlere nereden bakılır? Bu soruların yanıtı merak ediliyor. İşte 15 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi’nin kaydetmiş olduğu son dakika depremlere dair ayrıntılar!

Son dakika deprem nerede bakılır? 14 Mayıs deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli Rasathanesi son depremlerin listesi!

14 Mayıs nerede deprem oldu? Bugün deprem mi oldu? Son dakika depremleri nasıl öğrenebilirim? bu soruların yanıtı merak ediliyor. İşte 14 Mayıs 2023 Kandilli Rasathanesi’nin kaydetmiş olduğu son dakika depremlere dair ayrıntılar!

Süryani kilisesi nerede kurulacak Haberi

Süryani kilisesi nerede kurulacak

İstanbul Yeşilköy’de inşa edilecek Süryani kilisesi için Başbakan Davutoğlu’nun müjde verdiği tarihin üzerinden bugüne kadar 10 ay geçti. Önce kilisenin yeri konusunda Süryani cemaati arasında görüş ayrılığı yaşandı. Sorun çözüldü ve İspanyol mimarın projesi kabul edildi. Proje, büyüklüğü ve yüksekliği nedeniyle birkaç kez değişti. Bu projeden vazgeçildi. Yeni bir mimar tarafından proje çizildi. Proje, Anıtlar Kurulu’na sunuldu. Kurul onay verirse kilisenin yapımına başlanacak. 


Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gayrimüslim azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk kilisesini inşa etme kararı, ocak ayında kamuoyuyla paylaşıldı. Süryanilerin uzun zamandır bekledikleri müjdeli haberin ardından aksaklıkların peşini bırakmadığı kilisenin izini HABERTÜRK sürdü. 


İstanbul Yeşilköy’deki Latin Katolik Mezarlığı’nın bulunduğu alana yapılacak kilisenin arazisi, 2012’de İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Süryanilere tahsis edildi. Süryaniler, Latin Katolik toplumuna ait...