02 / 05 / 2024

Süryani konağı

Süryani konağı

Gila Benyamor: Yenigün İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve Fenerbahçe Asbaşkanı Mithat Yenigün’ün Midyat’ta otele dönüştürmüş olduğu muhteşem aile evi Kasr-ı-Nehroz’da kaldık

Hyundai Kona Elektrik'te Mayıs kampanyası başladı! Şimdi alın 6 ay sonra ödemeye başlayın! 13 Mayıs 2022 fiyat listesi!

Hyundai, en şık otomobillerinden biri olan Hyundai Kona Elektrik'i kapsayan bahar kampanyasını şimdi başlattı! Hyundai Kona'yı şimdi satın alın 6 ay sonra ödemeye başlayın! Peki, Hyundai KONA fiyatları ne kadar? İşte 13 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Hyundai Kona mayıs ayı fiyatları güncellendi! Hyundai Kona fiyatları ne kadar? İşte 7 Mayıs 2022 fiyat listesi...

En çok araştırılan arabalar arasında yer alan Hyundai Kona fiyatları merak ediliyor. Hyundai Kona, iç ve dış tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Peki Hyundai Kona fiyatları kaç TL? İşte Hyundai Kona 7 Mayıs 2022 fiyat listesi...

Mardin'deki tarihi Süryani Çarşısı restore edilecek!

Mardin'de 17. yüzyılda inşa edilen Süryani Çarşısı'nın restorasyon çalışmaları en kısa süre içerisinde başlayacak.

Mardin'de Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışta! 

Mardin'de 4. yüzyılda yapıldığı tahmin edilen Mor Yuhanna Süryani Kilisesi ikinci kez satışa çıkarıldı. Kilise için 7 milyon 250 bin TL isteniyor. 

Cumhuriyet tarihinin ilk Süryani Kilisesi'nin inşaatında son durum!

Yeşilköy'deki Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi'nin yapım çalışmaları hızla sürüyor. Kaba inşaatı tamamlanan kilise çalışmalardan sonra Cumhuriyet tarihinin sıfırdan inşa edilen ilk Süryani kilisesi olacak.

Tarsus Hükümet Konağı ihalesi 12 Mayıs'ta!

Mersin İli Tarsus İlçesi Hükümet Konağı İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E-İHALE) ihalesi 12 Mayıs 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi iki yıl içinde tamam!

Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'nin inşaatının iki yıl içinde tamamlanacağını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Mor Efrem Süryani Kadim Kilisesi'ni İstanbul için yeni bir zenginlik olarak görüyorum." dedi...

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temeli bugün atılıyor!

İstanbul Süryani Kadim Vakfı Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi temeli bugün atılacak. Saat 14.00'te planlanan törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da da katılacak.

Yeşilköy Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temelini Cumhurbaşkanı atacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhuriyet tarihinde ilk kez inşa edilecek Yeşilköy'deki Süryani Ortodoks Kilisesi'nin temel atma törenine katılması bekleniyor... 

Süryaniler Mardin'de evlerini yeniden inşa ediyor! 

Yıllar önce köylerinden göç ederek Avrupa'ya yerleşen Süryaniler, köylerine geri dönüyor. 1970'li yıllarda pek çok Süryani ailenin yaşadığı Midyat’ın Bethkustan Köyü’ne geri dönen 15 Süryani aile eskiyen evlerini yeniden inşa ettiler.

Türkiye'de ilk kez inşa edilecek kilise için ruhsat verildi!

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez inşa edilecek kilisenin ruhsatı Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu tarafından İstanbul-Ankara Süryani Kadim Kilisesi Metropoliti Mor Filüksinos Yusuf Çetin'e verildi.

Vakıfların 56 gayrimenkulü Süryani Vakfı'na tescil edildi!

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in soru önergesine yanıt veren Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu, Vakıfların 56 gayrimenkulünün Süryani Vakfı'na tescil edildiğini açıkladı..

Süryaniler tapu sevinci yaşadılar!

Midyat Süryani Deyrulumur Mor Gabriel Manastırı Vakfı Başkanı Kuryakos Ergün, manastır, kilise ve Süryani mezarlığı vasfındaki taşınmazların tapularının vakıflarına devredildiğini bildirdi. 

Süryani konağı Haberi

Süryani konağı

1617 yıllık bir geçmişi olan Süryani konağı son 300 yıldan beri Yenigün ailesine ait.

Mimar Tunç Kurttekin’in restore ettiği, dekorasyonuyla ise Filiz Yenigün’un ilgilendiği Kasr-ı-Nehroz Oteli Ağa Han mimarlık ödülüne aday.

Otelin Genel Müdürü Kaya Gürlesan ile sohbet ederken yatırım maliyetini sordum.

“29 odalık otelin restorasyonu planlanan miktarın çok üzerine çıktı. 4.8 milyon dolar harcandı Mithat Yenigün bölgeye kredi almadan yatırım yapan tek iş insanı” cevabını aldım.

Hürriyet/Gila...