04 / 05 / 2024

Süryaniler yeşilköyde okul açtı

Süryaniler yeşilköyde okul açtı

86 yıl sonra yeniden okul kurma hakkı kazanan Süryaniler için Yeşilköy’de anaokulu açıldı. Yeni eğitim-öğretim yılına resmi olarak girmek için onay bekleyen okul idaresi, minik öğrencilerine çeşitli aktiviteler düzenleyerek okula alışmalarını sağlıyor...

1929 yılında Yeşilköy'de 3 bin 545 liraya satılık ev! 

1929 yılında Yeşilköy'de  Şevketiye Bulvarı üzerindeki bir ev 3 bin 545 bin liraya satılıyormuş.

1936'da Yeşilköy'de taksitle çiftlik satılmış!

Emlak ve Eytam Bankası'nın 1936 yılındaki ilanları arasında Yeşilköy'de yer alan ''Taksitle satılık çiftlik'' de vardı. İşte detaylar...

Konut yatırımcısı Dubai'ye akın etti ve ilk sıralara yerleşti! Niçin Dubai tercih ediliyor?

Türk yatırımcılar Dubai'ye akın etti. İlk kez Türkler Dubai'de konut yatırımında ilk sıralara yerleşti. Niçin Dubai tercih ediliyor?

1954'te Baruthane sahasına 50 bin kişilik şehir planı! Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar...

1954 yılında İstanbul'da Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar uzayan Baruthane sahasında yeni şehrin yapımı planlanmış.

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

Bahçeşehir 2. Kısım Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı plan notu değişikliği askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Plan Notu Değişikliği askıya çıkarıldı.

Bahçeşehir 2. Kısım Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Bahçeşehir 2. Kısım Mahallesi Sıvat-Yeşiltepe Rezerv Yapı Alanı 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Depremlerde yıkılan binalara ilişkin tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılan ya da imara aykırı değişiklik tespit edilen binalarla ilgili soruşturmalarda tutuklananların sayısı 247'ye yükseldi...

Florya, Yeşilköy ve yakın çevresindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıda!

Bakırköy ilçesi, Florya, Yeşilköy ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Bakırköy Yeşilköy 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bugün Bakırköy ilçesi, Yeşilköy Mahallesi, 325 ada, 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün ilk tabliyesi yerleştirildi!

Açılışı merakla beklenen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ilk tabliyesi yerleştirildi...

Vip Elektrik Aydınlatma İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yeşilköy Şubesi açıldı!

Vip Elektrik Aydınlatma İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yeşilköy Şubesi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sevcan Günaydın tarafından açıldı.

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

Süryaniler yeşilköyde okul açtı Haberi

Süryaniler yeşilköyde okul açtı

86 yıl sonra yeniden okul kurma hakkı kazanan Süryaniler için Yeşilköy’de anaokulu açıldı. Yeni eğitim-öğretim yılına resmi olarak girmek için onay bekleyen okul idaresi, minik öğrencilerine çeşitli aktiviteler düzenleyerek okula alışmalarını sağlıyor.



1928’de okullarının kapanmasından sonra konuyu yargıya taşıyan Süryaniler, 86 yıl sonra yeniden okul kurma hakkı elde etti. Süryaniler, anadilde eğitim için açtıkları davanın sonuçlanması ve eğitim hakkının kabul edilmesiyle beraber 86 yıl sonra ilkokul açtı. Süryanilerin yoğun olması sebebiyle Süryani Kadim Meryemana Kilisesi Vakfı tarafından Yeşilköy’de açılan anasınıfı, resmi olarak eğitim-öğretime merhaba demek için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan müfredat için onay bekliyor. 3 kattan oluşan okulda şimdilik dört sınıf, gösteri, spor salonları ve uyku odaları bulunuyor. İngilizce, Türkçe ve Süryanice dersleri verilecek okulda Süryanice, alfabe ve görsel şekillere dayanarak...