19 / 05 / 2024

Süryanilerin gayrimenkulleri

Süryanilerin gayrimenkulleri

Mardin’de yaşayan Süryanilere, Hazine’ye devredilen ve bir kısmı Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen gayrimenkulleri geri verildi..

Manisa'da başkalarına ait gayrimenkulleri satmaya çalışan şüpheliler yakalandı!

Manisa'da sahte kimliklerle başkalarına ait gayrimenkulleri satarak dolandırıcılık yaptığı öne sürülen iki kişi yakalandı.

Alarko GYO'nun kira sözleşmeleri tutarı 27 milyon TL oldu!

Alarko GYO'nun portföyünde yer alan gayrimenkulleri için 2020 yılında yapılan kira sözleşmeleri tutarı KDV hariç yaklaşık 27 milyon TL oldu. 

Kemer Belediye Meclisi’nin Şubat toplantısında imar planları oylandı!

Kemer Belediye Meclisi’nin Şubat ayı Toplantısı gündeminde imar planı konuşuldu. Toplantıda Belediye Avukatı Umut Güneş, Kemer Belediyesi'nin gayrimenkulleri hakkında meclise bilgi aktardı.

Tapu.com iş birliği yaptığı finansal kurum sayısını 14’e çıkarttı!

Ekspertiz raporlu gayrimenkulleri ciddi alıcılarla buluşturan Türkiye’nin ilk ve tek online gayrimenkul açık artırma sitesi Tapu.com, yeni anlaşmalarla beraber iş birliği yaptığı finansal kurum sayısını 14’e çıkarttı.

Süryaniler gayrimenkullerine kavuştu!

Mardin’de yaşayan Süryanilere, Hazine’ye devredilen ve bir kısmı Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen gayrimenkulleri geri verildi..

BTOM'un gayrimenkulleri 17 Mayıs'ta satışta!

Bankalararası Takas Odaları Merkezi'nin (BTOM) portföyünde yer alan 3 gayrimenkul  Eskidji aracılığı ile 17 Mayıs'ta satışa çıkıyor..

BTOM'un gayrimenkulleri 3 Mayıs'ta satışta!

Bankalararası Takas Odaları Merkezi'nin (BTOM) portföyünde yer aşan gayrimenkuller Eskidji aracılığı ile 3 Mayıs'ta satışa çıkıyor...

Süryanilerin yaptığı Akitu Oteli Mardin'de hizmete girdi!

40 yıl önce İsviçre'ye göç eden Süryaniler Mardin'de yaptığı otel hizmete girdi. Akitu Oteli'nin açışında Vali Mustafa Yaman konuştu...

İşyeri kiralarında vergilendirme sistemi!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı olan Nedim Türkmen, bugünkü yazısında gayrimenkulleri işyeri olarak kiralamada vergilendirme sistemini değerlendirdi. İşte o haber...

Akbank ihtiyaç fazlası gayrimenkulleri satışa çıkardı!

Turyap, Akbank’ın ihtiyaç fazlası gayrimenkullerini satışa çıkardı. Akbank'ın 12 ildeki 29 ihtiyaç fazlası gayrimenkulleri için tekli alma süreci devam ediyor.

OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

21 Temmuz'da 3 ay süreliğine ilan edilen olağanüstü hal kapsamında bazı kurum ve kuruluşlar hakkında kapatma kararı alınıyor. Peki, OHAL kapsamında kapatılan kurumların gayrimenkulleri ne olacak?

Gemlik Belediyesi köylerden gelen gayrimenkulleri satacak!

Gemlik Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı, Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binası Meclis Salonunda yapıldı. Gemlik Belediyesi köylerden gelen gayrimenkulleri satacak.

Değer artış kazancı vergisi beyanname süresi yarın başlıyor!

Gerçek kişilerin sahip oldukları gayrimenkulleri elden çıkarmalarından doğan kazanç vergilendiriliyor. Vergi ödemelerinden önce mükellefler beyan veriyor. 2015 yılı değer artış kazancı vergisi beyanname süresi yarın başlıyor...

Süryanilerin gayrimenkulleri Haberi

Süryanilerin gayrimenkulleri

Mardin’de yaşayan Süryaniler, Hazine’ye devredilen ve bir kısmı Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edilen gayrimenkullerini geri aldı. Kilise, manastır ve mezarlıklardan oluşan 50 taşınmazın tapusu Mor Gabriel Manastırı Vakfı'na verildi.

Mor Gabriel Manastırı Vakfı tarafından tapu kayıtlarının kontrolü sırasında tesadüfen fark edilen durum bir yıl süren hukuk sürecinin ardından düzeltildi. 2008'e kadar azınlıkların mülk edinme hakkı bulunmuyordu. Bu nedenle Süryanilere ait taşınmazlar köy tüzel kişiliği adına kayıtlıydı. Köyler ise valilik sınırları içinde yer alıyordu. Ancak Mardin Büyükşehir statüsü kazanınca, köyler tüzel kişiliğini kaybederek mahalle oldu. Yasa gereği köylere ait mallar tasfiye edildi. Mardin Valiliği bünyesindeki Devir Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonu, kilise, manastır ve mezarlıkların da yer aldığı taşınmaz malları önce Hazine Müsteşarlığı'na ardından Diyanet İşleri Başkanlığı'na devretti.

Bunun üzerine Süryaniler, hukuk mücadelesi...